Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (465)

silentname 

všechny recenze uživatele

1. Séria "Obi-Wan Kennobi" je úspešne na konci a môžem povedať, čisto za seba, že s výsledkom som spokojný. Nemôžem povedať, že všetky epizódy ma brali a rozhodne je cítiť, že sa tu miestami dočkáme veľkého množstva Disney momentov (ani nie Star Wars... ale vyslovene Disney - ako napríklad dialógy medzi Leiou a jej mamou mi strašne pripomínajú úvod "Brave"). Ale kto si počká, tak sa dočká podľa mňa veľmi uspokojivých momentov. A okrem toho si myslím, že Ewan McGregor ako Obi-Wan skutočne stále funguje. Aj keď by som si prial asi viac vidieť majstra, akým reálne bol a nie ako bývalého Jediho, ktorý potrebuje nájsť stratenú sebadôveru a poraziť vlastných vnútorných démonov, ale minimálne mu dokážem v tom všetkom porozumieť. Páči sa mi ako sa buduje postupne jeho vzťah s mladou Leiou a bol by som tomu aj mnohé schopný uveriť. Uvidíme či sa seriál vráti v ďalšej sérii, ktorá by možno mohla priniesť niečo trošku silnejšie, ale svoj čas s týmto projektom neľutujem. Bavilo ma to sledovať a aj s tými zakopnutiami som celkovo spokojný. Hodnotenie: B ()

Kryton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak..*zvuk křupnutí kloubů*..jdu to sepsat. 4h a 23 minut dlouhá reklama na Baby Leiu a nový spinoff Reva the Almighty Sith/Jedi/God. Může někdo Disney říct, ať se vykašle na nostalgii a regulérně si tam začne dávat svoje věci. Tohle je totiž rouhání, když si dáte Kenobiho a celé je to více či méně o dvou jiných postavách, které jsem napsal v tučném. Jen nostalgie a pár hlášek to nezachrání. Je to celé špatně napsané, zrežírované, sestříhané, natrikované (nejvíc ten IMG wallpaper Corusantu :D) a i špatně zahrané. Pokud se zaměříte, tak jen tři herci snesou měřítko a jsou to ti, kteří se nám vrátili - Kenobi, Owen a Anakin. Zbytek přehrává anebo jede totální WTF bomby, kterým kraluje herečka Moses Ingram. Jestli někomu vadilo u poslední série GoT teleporty postav, jejich změny nálad a cílů, tak tady to dostane v komprimované verzi naráz. Od asi třetího dílu jsem to přijmul jako parodii a bavil jsem se královsky. Jen škoda, že to tak nebylo myšleno. Chcete hodnocení OST? Tak tady ani žádná hudba není. Dva anebo tři staré pomrknutí po klasické hudbě - Imperial March a to je vše. Ano Williams udělal titulní hudbu a to je vše. Jako by ty dva tady napsaní se na to vykašlali a prostě jen okopírovali ambientní hudbu z průměrného dílu kriminálky Miami. 0...0/10!!! ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Obi-Wan disponuje úplně stejnou nevýhodou jako třeba Rogue One - z velké části víme, jak to celé dopadne. Jenomže zatímco Rogue nabídl poměrně originální pohled na Star Wars univerzum, u Obi-Wana se pocitu jisté zbytečnosti nedokážu zbavit. Nejzásadnější problémy za mě jsou: fakt extrémně přemoudřelá Leia. Přechytralé děti byly už v tolika filmech/seriálech/knihách, jsou pořád stejně otravný, ale čas od času se opět najde někdo, kdo je někam nacpe. Nejhezčí a zároveň nejhorší scénou je pak závěrečný souboj mezi Obi-Wanem a vy-víte-kým. Je to nádherně až marvelovsky natočené, ale SPOILER chcete mi říct, že ho opět porazí a nedokáže dorazit, takže vlastně Obi-Wan může za veškeré zlo způsobené v následujících dekádách v galaxii? Až na tyto velké výtky to ale není žádná katastrofa. Prospělo by tomu zkrácení na tři až čtyři epizody, aby se stále neopakovalo unášení a následné zachraňování. McGregorovo depkařství na začátku to docela zvedá. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Druhý Mandalorian se bohužel nekoná.  Obi-Wan Kenobi je ve výsledku spíše jen takový nemastný neslaný interquel, jehož celý děj by se v poho dal nacpat do jedné 90ti minutové epizody. Jako jo, návrat starých známých postav potěší, ale celou dobu na nostalgii ten seriál prostě hrát nemůže. Inkvizitoři nevýrazní a nezajímaví (i když možná ten šéf mě docela bavil), Revu sice hraje dobrá herečka, ale postavě samotné se dává až příliš prostoru. Mnohem raději bych místo toho sledoval skromnější a komornější příběh, který se především bude zaměřovat na vztah mezi Obim a Vaderem. Tempo to má celkově ale docela dobré, plus finále z poslední epizody bylo poměrně uspokojivé. Většinu času jsem ale měl pocit, že koukám jen na nějakou fillerovou sérii, což bych zrovna u seriálu o Obi-Wanovi fakt nečekal. Nemluvě také o řadě naprosto nelogických momentů, za které by si tvůrci zasloužili jednu fláknout. (SPOILER ALERT!) Fakt se musel celý jeden Star Destroyer vydat za Obi-Wanem a nechat loď s rebelskými sympatizanty uprchnout? To se za ním nemohl Vader vydat ve stíhačce sám, zatímco Destroyer by dorazil rebely?  Ach jo... a to ten první trailer vypadal tak suprově a nadupaně...  Průměrné 3* ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Obi je zpočátku za sračkaře, ale v posledním díle je to zase ten starý dobrý Wan Kenobi jak jsme ho měli rádi. Psaní je dost mizerné a Chow režíruje unyle, akce je na pár výjimek hodně slabá, některé scény nedávají vůbec smysl nebo jsou konstruovány pouze pro efekt. Znovu i dostáváme mentorskou variaci, kdy náhradní otec pečuje o dítě, zachraňuje ho, znovu ztrácí, znovu zachraňuje.  Samozřejmě že je super, že se díky tomu o Leiy dovídáme více, ale je to pouhý fanservis i díky tomu, že hlavním postavám nic nehrozí, když přežijí minimálně do Nové naděje. Postava třetí sestry je sice zajímavá, ale Moses Ingram herecky nijak nezaujme. Maska Ruperta Frienda je spíš k smíchu než že by budila respekt. Trestuhodně je nevyužitá původní hudba Johna Williamse. Ve chvíli kdy si ale Christensen s McGregorem v poslední části vyměňují názory jde všechno špatné stranou a je to tam. Obávám se, že jsme měli raději dostat film než nedopečenou minisérii. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • V podzemní kobce pevnosti Inkvizitorů je nejsmutnější část historie Řádu. Mrtvoly členů řádu během Rozkazu 66 byly průběžně doplňovány za přispění Inkvizitorů a zejména Darth Vadera. Samotný rozkaz přežilo více než 100 rytířů Jedi, padawanů a ratolestí. Většina byla zabita, mnozí mučeni a stali se z nich inkvizitoři nebo sithské akolyty. Jedna z mrtvol náležela mistru Tera Sinubelovi. Byl to starý, na první pohled neohrabaný Jedi, který svůj světelný meč schovával ve své holi. Premiéru si odbyl ve Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) a během Klonových válek (od r. 2008) byl nápomocen při řešení problému Ahsoce Tano, kdy síla nemusí nutně vycházet z mladistvého vzhledu. Nevědělo se, zdali přežil Rozkaz 66. Jeho smrt je tedy datována mezi 19 BBY a 9 BBY. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama