Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokující živé vysílaní, které během chvíle změní životy několika nevinných lidí. Radek (Karel Roden) se po téměř dvaceti letech nečekaně vrací do svého rodného města, aby zde nalezl jistou mladou ženu a jednou provždy se vyrovnal se svou minulostí. V pátrání po neznámé ženě mu pomáhá Eva, ambiciózní rozhlasová moderátorka, která jeho příběh dostane do své živě vysílané noční show. Chtěla mít ve vysílání senzační událost, ale k jejímu zděšení a ke zděšení všech posluchačů začne na povrch vyplouvat něco, s čím nikdo nepočítal. Svůj plán připravoval Radek několik let a během jeho vyprávění je do pochmurného příběhu vtažena nejen ona sama, ale i pražská kriminálka a další aktéři dlouho zapomenutých událostí. Začíná napínavý boj o čas a o spravedlnost. Opravdu už je vše nenávratně promlčeno? (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (361)

honajz 

všechny recenze uživatele

A to su rád, že se Robert vrátil. Jako marnotratný syn po všech těch pracech v politických vepřínech se zas vrátil - doufejme, že ne jen na chvilku - tam, kde je svůj a kde mu to jde a dokázal alespoň mě, že to v něm ještě pořád je, že je to pořád jeden z mála (ze tří) současných českých režisérů, který je svébytný a fakt něco umí. Proto mírně nadhodnotím, ale jinak příběh sestavil umně, dokázal všem ostatním, dražším projektům, že k pořádnému napínáku stačí jedna kuchyně, jedno auto, jedno studio a dva kancly plus pár exteriérovek (ostatně v Pravidlech lži mu k tomu stačila v podstatě jedna místnost), herce vedl dokonale (s výjimkou Cibulkové, té to skutečně nešlo), a s ladností baleťáka to celé poskládal v umný celek. Který vypadá jednoduše, pár filmařů si řekne, že na tom přece nic není, ale takhle to sestavit, aby vše do sebe zapadlo a dávalo smysl, to nedokáže ze současných českých rádoby filmařů nikdo. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Na české poměry skvělý film a nebylo to ani moc komplikované. Stačí jednoduchá zápletka, správně vybraní herci a dobrá podívaná je na světě. Jen mě trochu překvapilo, že od Roberta Sedláčka, ten u mě propadl v nemilost po Českém století. Ale na jeho rehabilitaci to úplně nevidím, na tu je ještě dost času. Každopádně šanci ještě dotane. ()

Reklama

Topco 

všechny recenze uživatele

Žánrovka, aká sa v českej či slovenskej produkcii bežne nevidí. Komorná konverzačka o vykúpení hriechov a (pre)mlčaní ukrýva pod svojou thrillerovou škrupinou kritiku legislatívy. Zaujme postupným budovaním napätia, kompozíciami nočnej Prahy, intímnym saxíkom, no vytknúť sa jej dá mierne prekombinovaná zápletka. Výkony, najmä vedľajšie party, miestami zaváňajú televíznym dojmom. Osviežením v mantineloch českého filmu je dej odohrávajúci sa prevažne cez telefón a takmer v reálnom čase. Môže tak evokovať tituly ako Locke (2013) či Tiesňové volanie (2018). Spokojnosť. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Přesně jak píše verbal, zatím nejlepší Sedláčkovy filmy byly ty, k nimž si sám psal scénář. A tenhle snímek už se hodně dotahuje na Rodinu, kterýžto film je od něj nejlepší. I když bychom se mohli ptát, kdo je Mirek Veselý, který původně napsal námět a roztočil film (a není ani na CSFD)… Angažované téma Promlčena, jeho nesmlouvavý tvar jedné noci a vynikající herecké výkony (dlouho jsem Rodena v ničem tak dobrém neviděl, Bočková je -i v 1. oddělení- extra talent), z něj dělají snímek toho typu, kterých u nás bohužel zatím vzniká málo. 90%. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Tento český film kolem mě loni proletěl bez zájmu, za což se mu omlouvám, protože stojí určitě za pozornost. Nejen kvůli svému tématu, které je stále aktuální a ani jsem netušil, že my jsme ohledně krátkého promlčení trestného činu v Česku tak zaostalí. Film je plný napětí a až do závěru divák netuší, jak dopadne. Je dobře, že film stojí na pevných základech, nevaří z vody a postavy se chovají uvěřitelně. Herecké obsazení bylo slušné a třeba Vilmě Cibulkové role matky sedla na jedničku s hvězdičkou, za což by si minimálně nominaci na Českého Lva ve vedlejší roli zasloužila. Takže po Chybách z roku 2021 je to od té doby další pro mě nejvýraznější český počin a můžu jen doporučit. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Natáčení filmu bylo jednou odloženo, a to pouhých 48 hodin před první klapkou. V tu chvíli vláda vyhlásila první lockdown. (Zdroj: ČSFD)
  • Ve filmu Denisa Barešová zmíní, že by mohla pracovat v pekárně. To bylo její původní vysněné povolání, než se stala herečkou. (vyfuk)
  • „Natočili jsme kvalitní film a jsem vděčný všem hercům, že náročné natáčení zvládli. To se nedá ani nařídit, ani zrežírovat, to se musí prostě stát,“ uvedl režisér a scenárista filmu Robert Sedláček. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno