Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na americké základně na Kubě dojde k napadení a následné smrti vojína Santiaga. O případ se vážně zajímá kapitánka JoAnne Gallowayová, vojenská prokuratura však obhajobou obviněných pověří mladého ambiciózního právníka,  poručíka Kaffeeho. Gallowayová je pověřena alespoň dohledem nad celým případem a je také Kaffeeho nadřízenou.Danielovi Kaffeemu se zdá případ obviněných vojáků Downeyho a Dawsona naprosto jasný a nehodlá se jím podrobněji zabývat – chce svým klientům doporučit, aby se přiznali, a vymoci jim co nejnižší trest. Svým přístupem ovšem vzbudí silnou nelibost Gallowayové, která má na celou tragickou událost jiný názor. Domnívá se, že oba obvinění pouze provedli rozkaz svého velícího důstojníka a že za tím je skrytá šikana, kterou nazývají „rudý zákon“… Gallowayové se nakonec podaří přesvědčit Kaffeeho, aby se pokusil o nemožné – dokázat nevinu obžalovaných. Společně a ještě s asistentem Samem Weinbergem začnou shánět potřebné důkazy. Je to ovšem velice nesnadný úkol, zvlášť když časem zjistí, že stopy vedou do vyšších míst, než si původně mysleli… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Soudní dramata přitahují moji pozornost již dlouhé roky a tudíž jakmile se Pár správných chlapů přemístilo se svým dějem k vojenskému tribunálu, začal mě snímek patřičně bavit. Mladý Tom Cruise předvádí zdařilý výkon, Jack Nicholson svým standardem více než potěší (jemu podobné role sedí) a Demi Moore spolu s Kevinem Baconem či Kieferem Sutherlandem dobře doplňují hereckou posádku. Pochválit musím také samotný námět. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pár správných chlapů je skutečně film, který dostojí svému názvu a není to jen díky vynikajícím hercům, ale také díky dobře napsaným charakterům. I na takových vedlejších postavičkách, jako jsou dva obžalování, je pěkně vykresleno, co to znamená plnit rozkazy a jakou ctí je býti "americkým" vojákem. :) Právo v soudní síni i nepsané rudé právo (a tím nemyslím vaše oblíbené noviny) rozpracováno do kvalitního scénáře se postará o skvělý filmový zážitek ze staré školy. 8/10 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Medzi zlaté deväťdesiatky patrí aj tento výborný film. Nemám filmy z okruhu armády veľmi rád, ale tento je mimoriadne vydarený, keďže ide o právne záležitosti, vyšetrovanie. Pozerať sa po rokoch a dnes už vlastne už spomínať, aký bol Jack Nicholson pán herec, že v pohode aj z Cruisa urobí amatéra, je v súčasnosti pohladením na duši. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Byla nebyla, pěkná ženská a pak několik tvrďáků hájících čest USA a ideály této skvělé západní civilizace. Všichni dávno víme, že pravda a láska není výmysl Václava Havla, ale že je to genetická výbava každého poctivého Američana, Václav jen opisoval z americké ústavy. V roce 1992 se ještě takovýmto filmům lidé nesmáli, ale brali je vážně. Dnes už je těžké přijmout filmy tohoto ražení za své, neboť na této úrovni se dnes točí jen televizní seriály o sto a více dílech. Tenkrát tedy ano (60%) , ale dnes ani náhodou!!! 40% ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Aaron Sorkin se rád ve svých filmech pohybuje v prostředí amerického vojenství nebo americké vysoké politiky. Vždyť je tvůrcem Amerického prezidenta či seriálu Západní křídlo. Americký prezident byla ale spíš odlehčená zábava, seriál Západní křídlo se sice zabývá důležitými otázkami, ale nic z toho nemá takovou váhu jako právě PÁR SPRÁVNÝCH CHLAPŮ. Sorkin zde poukazuje na jedné straně na nesmyslnost vojenské hiearchie a příkazů, na straně druhé nám zase předkládá armádu jako důležitý prvek společnosti, který nám chrání záda. Jack Nicholson jako Nathan Jessep není ztvárněn jako vyloženě záporný velitel, a jeho herecký výkon je úchvatnou ukázkou vysoce postaveného muže věřícího ve vše, co dělá. Stejně tak zpočátku arogantní Tom Cruise, který se postupem času stává pravým dědicem odkazu svého otce, ukazuje odhodlaného muže, který ví, co chce, i když si mnohdy není zcela jist, jak toho dosáhnout. Rozhodně důležitý film s řadou vynikajících hereckých výkonů. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (22)

  • Scnárista Aaron Sorkin se objevuje jako právník v baru a mluví se ženou o jednom ze svých případů. (Aaron.)
  • Ve filmu se měla odehrát i milostná scéna mezi Cruisem a Demi Moore, ale nakonec od ní režisér upustil, protože by neseděla do celkové atmosféry. (don corleone)
  • Natáčelo se od 21. října 1991 do 30. ledna 1992 ve státech Kalifornie a D.C. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

24.11.2013

Kdysi jim to spolu parádně šlapalo v klasice Pár správných chlapů. Proto si je umíme představit i v hlavních rolích akční komedie studia Warner bros. El Presidente. Projekt se vyvíjel několik let s… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno