Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (710)

Disk 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších kingovských adaptací, Rob Reiner zkrátka uměl. Aneb co se stane, když nechtěně natrefíte na fanatickou obdivovatelku svých románů... Děj se odehrává prakticky v jednom domě, je tu vynikající atmosféra a napětí a k tomu jste fascinováni fantastickými hereckými výkony Kathy Bates (Oscar udělen právem) a Jamese Caana. Český divák je navíc obohacen o geniální dabing s Naďou Konvalinkovou a Jiřím Bartoškou. Co více si přát na klidný večer... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kingova povídka je dokonalá. Temný, znepokojující, atmosférický a famózně vystavěný příběh o spisovateli Paulu Sheldonovi, který se díky nehodě dostane do rukou šílené ošetřovatelky Annie Wilkesové. Takto popisuji povídku a stejně bych popsala i film. Převedením na plátno neztratil téměř nic z předlohy. A já říkám, stejně jako Annie v tomto filmu, že pro mě je King spisovatelem číslo 1:) Filmový přepis je pro mě jedním z těch nejlepších, ačkoliv oproti knize je ušetřen jistých drsných momentů. Kathy Bates do role "dobrotivé" ošetřovatelky dokonale zapadla a zhmotnila tak jednu z nejděsivějších postav mistra hororu. Je nesmrtelná. A jak bylo řečeno v závěru povídky, slovy Paula: "Bohyně..." James Caan, jakožto nebohý spisovatel upoutaný na lůžko je skvělý. Spolu s Kathy tak vytvářejí herecký koncert a boj mezi svými postavami. "Paule, ona nesmííí zemřít...!" ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Paul je úspešným spisovateľom, ktorý je tvorcom niekoľkých bestsellerov o hlavnej hrdinke s menom Misery. Po dohovore s vydavateľstvom opätovne vycestuje do odľahlej časti hôr Silver Creek, kde napísal všetky predchádzajúce diela, aby v kľude dokončil svoj posledný rukopis. Popíjanie alkoholu a nečakane nastolená snehová búrka zapríčinia vážnu haváriu pri ktorej si Paul spôsobí mnohopočetné zranenia. Šťastie v nešťastí v podobe záchrankyne, ktorá budí dojem milej ženy sa však čoskoro pominie. Annie totiž nie je len tak obyčajnou ženou v strednom veku, ktorá sa považuje za Paulovu fanúšičku číslo jedna. Výborný psychologický thriller v ktorom jednoznačne "prvými husľami" zaujme herecký výkon Kathy Bates. Niet veľmi čo "komentovať". Skrátka, jeden z mála filmov, ktorý si svoje vysoké hodnotenie plne zaslúži. Škoda len, že hororová zostala zachovaná akurát myšlienka - 80%. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Není nad to mít svoji fanynku numero uno a smět u ní strávit příjemnou dovolenou. Ono když se řekne horor, spousta lidí by ráda viděla zmalované bubáky, peřeje krve a mrtvoly, kam oko dohlédne. Pro mě je nejděsivější takový film, kterému se podaří vtáhnout mě do svojí atmosféry natolik, abych cítil, jaký horor si musela prožít hlavní postava. A tady jsem toho cítil tolik, že zavařená lampa mojí promítačky hrála až třetí housle. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Emocionále úžasne vygradovaná, minimalistická (dvaja ľudia, jeden dom), psychologická hra, v ktorej sa stretávajú dva navzájom nepochopené svety. Aj keď je zlo v tomto prípade od začiatku exaktne definované dostávajú postavy rovnaký priestor a divák má vínimočnú možnosť trochu popremýšľať o psycho-fanatizme v jeho najčistejšej forme. Nič nieje čierno-biele a za formu Reinerovi tlieskám. Kinga som nečítal, ale myslím že môže byť pyšný. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (53)

  • Napriek tomu, že sa počas natáčania James Caan a Kathy Bates nezhodli, stali sa v skutočnom živote dobrými priateľmi. Batesovej zlomilo srdce, keď počula o Caanovom odchode v roku 2022 a povedala, že práca s ním v tomto filme bola jedným z najlepších zážitkov v jej kariére. (Arsenal83)
  • James Caan sa jedného dňa objavil na nakrúcaní s opicou a všetky scény, ktoré v ten deň nakrútil, boli nepoužiteľné. Rob Reiner povedal Caanovi, že sa musia natočiť znova, pretože sa vyskytol „problém v laboratóriu“. Keď sa Caan dozvedel, že to v skutočnosti nemá nič spoločné s laboratóriom, ponúkol sa, že pokryje peniaze, ktoré svojou nezodpovednosťou stratil štúdiu. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama