Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dlho som rozmyslal, ci su to relane ruiny alebo len kulisy. Je dost mozne, ze sa tocilo v realnom Mosuli a pekne to tam vyzera. Film je uplne bez znamych hercov alebo hereciek. Tvorcovia asi doma videli Black Hawk Down a tak chceli natocit nieco na ten sposob. Ruiny ma ale nebavili, ja mam rad, ked sa na sracky rozstrielaju uplne nove, najmodernejsie budovy : 55 % ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že bez produkujících bratrů Russoových bych se možná o Mosulu ani nedoslechl a byla by to velká chyba. Drsné příběhy podle skutečných událostí z problematického Blízkého východu mě zajímají v jakékoli multimediální formě, přeci jen je z části studuju a do budoucna se na ně ve škole zaměřím víc. Mosul se sice nestaví nijak vysoko nad obdobné válečné filmy nebo narůstající množství seriálů z tohoto prostředí (Fauda, Teherán, Údolí slz...), ale jako obyčejné akční drama funguje důstojně. [viděno na Netflixu 26.11.2020] ()

Reklama

clara.bow 

všechny recenze uživatele

Byla jsem trochu na rozpacích jak moc, nebo málo mě dokázal tento film dostat. Rozhodně bych ho nesnižovala, protože  vypovídá své za odpůrce ISIS, autentické kulisy také dokreslovaly zkázu a zmar a to, že SWAT těchto statečných přestal poslouchat oficiální rozkazy a vrhl se na cestu pomsty za rodinné příslušníky...má také hodně do sebe i když to byl podle všeho boj s Kyklopem, protože se jejich stavy povážlivě během cesty k pomstě a osvobození hodně ztenčí. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Jako velký fanoušek seriálu „Fauda“ jsem po tomto filmu hned sáhl. Úvod není špatný a záchrana života mladého policisty, ze kterého se v průběhu filmu stane velice cenný voják a možná i budoucí velitel, se mi líbila. Co se týče vývojů postav, tak je ale Kawa asi jediný, kdo si ve filmu prošel nějakým vývojem. Se zbytkem týmu už je to o dost horší – zaprvé je hrozně velký a zadruhé nikdo nedostane příliš prostoru k nějakému rozletu. Co ale musím dále ocenit, že film odpravuje své postavy jednu po druhém. Nejde o žádný film, kdy hrstka hrdinů zabije několik set protivníků naráz. Každý náboj se počítá a každý může zemřít kdykoliv a kdekoliv. Největším paradoxem je, že hlavní postavy někdy na plátně zemřou, aniž byste to věděli či nějak zaznamenali, tak se mi to například stalo s jednou postavou (nechci spoilerovat). „Mosul“ je natočený velice autenticky a atmosférou vás vtáhne do děje. Bohužel, když abstrahujeme od akce a plusů výše napsaných, tak to příběhově za moc nestojí. Film dostane pointu až na konci snímku, což je trošku pozdě. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ČLENOVÉ SWAT TÝMU PŘED SEBOU MAJÍ POSLEDNÍ ÚKOL. MUSÍ SVOU MISI SPLNIT DŘÍV, NEŽ DAEŠ NAVŽDY ZMIZÍ…“ /// Návštěva Iráku se spoustou bojůvek a mrtvejch. Nejvíc v paměti utkví autentický prostředí. Bohužel scén, kdy by si jeden řekl – „ty vole, dobrý!“, moc není… Vlastně ani jedna. Jednotka Iráckejch SWAT jde za svým úkolem. Tady střílí, tady taky, tady vyšmelí náboje, tady zase střílí a jejich stavy se zmenšujou… Fajn je i ta autentická kamera. Dává tomu víc akce, než jí ve skutečnosti je. Odhalení, že bojovníci Daeše byli hajzlové, trocha tý „osobní“ lidskosti (jakože rodina)… je to celkem málo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1. Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Článek „Zoufalá bitva proti ISIS“, kterej vyšel v The New Yorker, jsem nečetl. 3.) Thx za titule „Nih“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Verzia na Netflixe je o 15 minút dlhšia než verzia premietaná na festivaloch v r. 2019. (Wargoo)
  • Na jednom vozidle Hummer jednotky S.W.A.T je instalován předválečný československý kulomet vz. 37. (SsgtJira)
  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)

Reklama

Reklama