Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Přes rok jsem to měl stáhlé a pořád se k tomu neměl kdybych se na to vůbec nedíval o nic nepřijdu. Irácká jednotka složená z bývalých policajtů jde z místa A do místa B po cestě nabere jednoho poldu a bojuje s Islámským Státem. Největší problém je v tom, že proti nim stojí tak 10 vojáčků a 4 drony a jejich mise spočívá v tom, spoiler , že jdou navštívit manželku a dceru jednoho z nich. Upřímně čekal jsem teda víc a lepší misi tak, že zklamání. 40 procent 20 za ty drony a 20 za ty jména na konci a úvod, které nabídne velké očekávání, které postupně zabije. P.s. co mě pobavilo nikdo nesmí vědět, že jsou Swat a přesto si tam jezdí v džípech s velkým nápisem S.W.A.T. asi jsou všichni debilní a neumí číst nebo nevím. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ten mustr je 100x viděný. Zelenáč se musí za pochodu učit, aby přežil ve speciální jednotce během mise. Přidanou hodnotu tomu dodává rozbombardovaný Mosul, kde členové týmu nenaráží jen na členy IS, ale třeba i na ozbrojence pod vedením íránského plukovníka a mě celkem potěšili neokoukaní herci, kteří se sice svými výkony nezapíší do filmových dějin, ale rozhodně působili důvěryhodně a to tady stačí. Akce, o které to mělo být především, je slušná, ale je tu až příliš velká snaha působit autenticky, což se ukazuje především při práci s kamerou. Trocha statiky by neuškodila. Samotný konec dokáže vzít za srdce, takže i když se nejedná o kdovíco. Carnahanovi jeho režisérský debut docela vyšel. 70% ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Vidět 10ti minutový kraťas na YouTube, vím jistě, že bych chtěl okamžitě celý film. Chtěl bych ho proto, abych se seznámil s postavami, se záměrem, příběhem a vším co k tomu patří. S tím vším se ale bohužel neseznámíte. MOSUL je totiž řemeslně dost fajn. Když sledujete herce v akci, říkáte si, že přesně takhle by to nejspíš mohlo vypadat. Perfektně koordinovaná jednotka. Sem tam někdo padne, někdo se zraní. Nejsem žádný znalec, ale zvuk mi přišel hodně realistický. Vše to sedí. Jenže je to až neskutečně neosobní. No a já jsem člověk, co na film kouká kvůli emocím. Tady jich bylo přesně nula. 60 procent za řemeslně výborný, ale jinak vlastně zapomenutelný válečný film. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Sústredí sa to viac na atmosféru než na postavy alebo príbeh. Dosť pomáha autenticita (celé to je v arabčine) a nepredvídateľnosť. No adrenalín aj emócie to doluje dosť ťažko. Hore film dvíha záverečná pointa, ktorá tomu celému zmysel a pôsobí krásne ľudsky. Porovnávať to s Black Hawk Down alebo aspoň 13 hodinami je nepatričné. Slabších 7/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaný Mosul od bratrů Russoových z Netflixu je pro mne lehkým zklamáním a možná za to může i seriál Fauda, který jsem dosledoval včera. Mosul se odehrává v Iráku a sledujeme jednotku Swat Team, která prochází nepřátelským územím, kteří mají za úkol osvobodit jedno dítě. Vadilo mi, že ani jedna z postav Swat není zajímavá, už teď si nepamatuji ani jedno jméno, všechny postavy jsou zaměnitelné, žádná nevyčnívá a to filmu podráží nohy. Po úvodní akční střelbě filmu spadne řetěz ( Opravdu musíme sledovat Swat team sledující telenovelu v TV, kteří přitom hulí vodní dýmku?) a mění se spíše ve Drama, které mě překvapivě vůbec nebavilo sledovat. Akce je na můj vkus hodně málo a ikdyž na ní dojde, tak není příliš zajímavá, málo brutální, málo intenzivní a jediné, co mohu pochválit, že se škrtaly postavy i ve vlastních řadách. Mrzelo mne, že zde není ani žádný záporák, o ISIS se zde nic nedozvíme a slouží tu jen jako pěšáci a taky mi moc nesednul divný konec. Natočeno je Mosul slušně a kdo nemá moc velké nároky, tak se třeba bude bavit víc, ale na mě to vůbec nezapůsobilo. Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí***. 6/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Na jednom vozidle Hummer jednotky S.W.A.T je instalován předválečný československý kulomet vz. 37. (SsgtJira)
  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Film je natočen dle skutečných událostí, které se staly během velké operace „We Are Coming, Nineveh“ v roce 2016. Byl to právě Nineveh SWAT Team, který jako jediný Mosul neopustil z důvodu obav o jejich rodiny, které ve městě žily. Trvalo 4 roky, než byl Mosul osvobozen a během celé té doby bez přestávky bojovali proti Islámskému státu. (UncleMorty)

Reklama

Reklama