Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nabitý a přímočarý akční film. To tempo z úvodu mě strhlo a vypadalo to na poctivý čtyři hvězdičky, ale časem se to stává trochu fádním a opakujícím se. Akce je určitě kompetentní a zručně natočená, ale s osudy postav které mi postupem času už byly těžce ukradené je to horší a tak dám jen lepší trojku.65% ()

tkey 

všechny recenze uživatele

Film natočený i s mentalitou národů, kteří v něm vystupují. Takhle to na východě dost často funguje. Nějaké věci jsou až zbytečně přehrávané, ale celá ta atmosféra tak nějak funguje a taktické prvky mají odladěné (většinou). Za mě rozhodně slušný "akčnák" s vhledem do východní kultury a jejich strastí. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Militaristický akčňák bez západních hereckých hvězd. Natočen (evidentně) v autentického prostředí ruin poválečného iráckého města. Celý čas jsme s jednotkou místních válečníků, kteří jako jediní navzdali boj s ISIS. A sledujeme jejich misi s utajovaným a docela překvapivým cílem. Mírný ponor do její postav, ale jinak pouze stroze realistická, zaprášená pěšácká akce, vykoupená duchaplnějším, emocionálnějším závěrem. ()

Sayge 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem docela zklamán i přesto, že jsem od Mosulu ani moc nečekal. Akce se vyhýbali jak čert kříže a nežli válku, připomínala spíše zápas z CSka s polovičním počtem hráčů. Chybělo tomu napětí, brutalita, pořádný zvuk střelby a výbuchů, chaos, zajímavé postavy a epičnost. Co tomu zůstalo ptáte se? Vlastně ani nevím, stísněný prostor postranních uliček města dodával pěknou vizuální atmosféru a velmi se mi zalíbilo, že někoho napadlo přihodit tam i menší, nechtěnou střelbu do vlastních řad, což se často nevídá kupodivu. Postavy vzhledem k tomu, že byly absolutně nezajímavé, mohly v klidu umírat jak se jim zachce, aniž by mi to rvalo srdce a skvělé je, že přesně to se taky dělo. Skupinka SWAT řídla jeden po druhém už od začátku, což alespoň udržovalo film v běhu a když už nepotěšil, tak aspoň uběhl rychle. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Tytam jsou doby, kdy divoký Kurdistán (tedy nominálně divoký, leč z dnešního pohledu až nudně poklidný) sem tam terorizoval nanejvýš nějaký ten Machredž, jenž byl ovšem v porovnání s ještě nedávno Mosul sužujícím hadrovým morem vzorem čestnosti, morálky, slušnosti a civilizovanosti. To na soudobou islámem vymytou sběř budující pod laskavou záštitou samozvaného chalífy zemi, kde dnes již znamená ten nejtemnější středověk, by Oldřichu Šetrnému nestačila ani henryovka, natož pak medvědobijka a zřejmě by raději po prvním vzájemném setkání obrátil Ríha směrem Bospor a odfrčel za moře přátelit se s Komanči. Takže proti padouchům non plus ultra zde nastupují padouši jen o něco menší a musím uznat, že tato jejich vzájemná plnokrevná vybíjená má něco do sebe. Škoda toho mírně pokaženého závěru, jinak by to bylo asi na čtveřici. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Verzia na Netflixe je o 15 minút dlhšia než verzia premietaná na festivaloch v r. 2019. (Wargoo)
  • Již od počátku natáčení bylo členům štábu, ponejvíce hercům Suhail Aldabbach (velitel) a Adam Bessa (policista), vyhrožováno smrtí z řad ISIS. Šlo o videa a různá zlá vyjádření. Film se tedy natáčel za přítomnosti bezpečnostní agentury a byla použita přísná bezpečnostní opatření, například ze scénáře byly vyjmuty všechny zmínky o ISIS. Zdroj výhružek na adresu Adama Bessa byl vypátrán v Turecku. (mnx)
  • Film se natáčel v Maroku. (Yardak)

Reklama

Reklama