Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se na tento počin z prostředí války s Islámským státem těšil, produkce bratří Russoových naznačovala jistou úroveň kvality, dále pak Carnahan patří mezi zručné scénáristy. Ve výsledku jsem spokojen, to dozajisté, ale na úplnou top kvalitu filmu pár atributů scházelo. Velmi jsem si oblíbil hlavního hrdinu, majora Džasema, z toho herce na každém kroku vyzařovalo charisma, jednoduše se zde kasting vyvedl na jedničku. Ostatní členové kromě mladého policisty nedostali moc prostotu, neboť dost příslušníku írácké SWAT jednotky v průběhu filmu zemřelo (postavy se vyškrtávaly jako na běžícím páse). Jinak akce dost komorní, na druhou stranu realisticky podaná. Vybombardované okolí města Mosul, ty porozpadlé budovy, to vše přidávalo na nesmírné atraktivitě samotnému snímku. Ten jediný, ale slušný zvrat s nastraženou bombou mě fakt překvapil. Úplný závěr nezklamal. Řemeslně precizní záležitost, ale na ten pomyslný piedestal fakt něco chybělo. Za mě silné tři hvězdy. 7/10 ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Mosul, Irak. Po ťažkých bojoch sa konečne začínajú obracať sily proti ISIS. Na čele vojny proti ISIS stojí elitný tím SWAT Ninive, ktorý vedie major Jasem. Po tom, čo do svojich radov naverbujú mladého policajta, sa vydávajú na nebezpečnú misiu. Potiaľto fajn. Veľa prachu, špiny, všade číha nebezpečenstvo, nedôvera, deti potulujúce sa ulicami. Bezútešné prostredie, ktoré dokonale vystihuje, čo prináša vojna. Nesadlo mi však „konečné riešenie“ – forma odmeny pre tím SWATU. Možno logické, lebo – čo vojakom najviac chýba... Ale nedostalo sa mi vyriešenia podstaty problému. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Přes rok jsem to měl stáhlé a pořád se k tomu neměl kdybych se na to vůbec nedíval o nic nepřijdu. Irácká jednotka složená z bývalých policajtů jde z místa A do místa B po cestě nabere jednoho poldu a bojuje s Islámským Státem. Největší problém je v tom, že proti nim stojí tak 10 vojáčků a 4 drony a jejich mise spočívá v tom, spoiler , že jdou navštívit manželku a dceru jednoho z nich. Upřímně čekal jsem teda víc a lepší misi tak, že zklamání. 40 procent 20 za ty drony a 20 za ty jména na konci a úvod, které nabídne velké očekávání, které postupně zabije. P.s. co mě pobavilo nikdo nesmí vědět, že jsou Swat a přesto si tam jezdí v džípech s velkým nápisem S.W.A.T. asi jsou všichni debilní a neumí číst nebo nevím. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to ako pomerne dosť autentická strieľačka v reálnom prostredí. Nečakajte plodné dialógy. Proste niekto chcel, aby divák pocítil ako sa dá “žiť”. Vyšlo to bohužiaľ iba čiastočne. Vydarila sa atmosféra, boje, skvelý je originál arabský jazyk. K dokonalejšiemu precíteniu utrpenia to chcelo detaily. Proste iba neodvrátiť kameru, keď režú hlavu, napríklad. Chceli nám ukázať utrpenie, zlo a smútok a chceli to zrejme autenticky, tak netrebalo cuknúť za päť dvanásť. Napriek tomu ide o dobrú bojovku. Obzvlášť chválim kameru, lebo boje boli prašné, hlučné, dynamické, ale nie neprehľadné. Náboženstvo (akékoľvek) neprinieslo nikdy nič dobré. Zaslúžené 4. ()

clara.bow 

všechny recenze uživatele

Byla jsem trochu na rozpacích jak moc, nebo málo mě dokázal tento film dostat. Rozhodně bych ho nesnižovala, protože  vypovídá své za odpůrce ISIS, autentické kulisy také dokreslovaly zkázu a zmar a to, že SWAT těchto statečných přestal poslouchat oficiální rozkazy a vrhl se na cestu pomsty za rodinné příslušníky...má také hodně do sebe i když to byl podle všeho boj s Kyklopem, protože se jejich stavy povážlivě během cesty k pomstě a osvobození hodně ztenčí. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Již od počátku natáčení bylo členům štábu, ponejvíce hercům Suhail Aldabbach (velitel) a Adam Bessa (policista), vyhrožováno smrtí z řad ISIS. Šlo o videa a různá zlá vyjádření. Film se tedy natáčel za přítomnosti bezpečnostní agentury a byla použita přísná bezpečnostní opatření, například ze scénáře byly vyjmuty všechny zmínky o ISIS. Zdroj výhružek na adresu Adama Bessa byl vypátrán v Turecku. (mnx)
  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Film se natáčel v Maroku. (Yardak)

Reklama

Reklama