Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mosul je realistický, civilní a autentický. Paradoxně je to víceméně jedno, protože i kdyby byl stylizovaný a přikrášlený, asi bych to nepoznal. Celou dobu jsem měl totiž pocit, že mi uniká nejen spousta nuancí, ale i zásadních reálií. Bez patřičného vzhledu do problematiky se film smrskl na sice neobvyklé a bohužel i nepříliš atmosférické válečné drama. Většinu z dojmu dělají herci a výtečná výprava, respektive město přes něhož se prohnala vlna ničení a rabování. Přestřelky moc působivé nejsou a na epickou akci zřejmě nezbyly peníze. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Militaristický akčňák bez západních hereckých hvězd. Natočen (evidentně) v autentického prostředí ruin poválečného iráckého města. Celý čas jsme s jednotkou místních válečníků, kteří jako jediní navzdali boj s ISIS. A sledujeme jejich misi s utajovaným a docela překvapivým cílem. Mírný ponor do její postav, ale jinak pouze stroze realistická, zaprášená pěšácká akce, vykoupená duchaplnějším, emocionálnějším závěrem. ()

Reklama

papadoce 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to ako pomerne dosť autentická strieľačka v reálnom prostredí. Nečakajte plodné dialógy. Proste niekto chcel, aby divák pocítil ako sa dá “žiť”. Vyšlo to bohužiaľ iba čiastočne. Vydarila sa atmosféra, boje, skvelý je originál arabský jazyk. K dokonalejšiemu precíteniu utrpenia to chcelo detaily. Proste iba neodvrátiť kameru, keď režú hlavu, napríklad. Chceli nám ukázať utrpenie, zlo a smútok a chceli to zrejme autenticky, tak netrebalo cuknúť za päť dvanásť. Napriek tomu ide o dobrú bojovku. Obzvlášť chválim kameru, lebo boje boli prašné, hlučné, dynamické, ale nie neprehľadné. Náboženstvo (akékoľvek) neprinieslo nikdy nič dobré. Zaslúžené 4. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Islámský stát se pomalu hroutí a ustupuje z Mosulu. Stále však není poražený a dál kouše jako vzteklý pes zahnaný do kouta. Film svým začátkem připomíná trochu Fury Davida Ayera. Máme tady zelenáče, který je bez varování vhozen do masomlýnku. Parta ostřílených harcovníků mu nedá nic zadarmo. Je na něm, jestli se dokáže vyrovnat s chaosem a krveprolitím. Adaptovat se je zásadním klíčem k přežití. Po většinu čas nebudete přesně vědět, o co se hlavní skupina pokouší. Takhle část by mohla být propracovaná o něco líp. Není ani šance poznat jednotlivé postavy. Přestože se jedná o docela zkušené bojovníky, jejich počty se každou minutu nebezpečně krátí, což na jednu stranu také nahrává všude přítomnému pocitu zmaru. Film ve vás dokáže vyvolat pocity napětí, neklidu. Nevíte, komu se dá věřit. Kdo je váš přítel a kdo vás hned za rohem podrazí. Tísnívá atmosféra je hlavní devizou snímku. Nehraje se na přílišný patriotismus ala Murika. Pokud přistoupíte na tuto hru, dočkáte se solidní válečné epizody v kulisách zničeného města, které si prošlo peklem. Příběhově to není zázrak, ale takový Extraction stejného producenského týmu (bratři Russo) to poráží dost jistě. Pravda, není to kdovíjak nesnadná meta. Pokud přistoupíte na tuto hru, budete výsledkem potěšení a jestli ne, dostanete alespoň zajímavou válečnou jednohubku. 70% ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Oprostil bych se od místní kritiky. Když pominu, že je to podle skutečné události, tak si myslím, že filmů, kde se jednotka probíjí ulicemi, aby udělala dobro a počítá s tím, že asi zařve, tak těch není mnoho. Takže hledat tady silné charisma osob je pěkná blbost, to by film mohl trvat tři hodiny a vůbec už by to nebylo o té akci, jako takové. Také nesmíme zapomenout na to, že nových filmů, které zaujmou je v dnešní době nic moc, takže v tomto případě spokojenost. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Verzia na Netflixe je o 15 minút dlhšia než verzia premietaná na festivaloch v r. 2019. (Wargoo)
  • Již od počátku natáčení bylo členům štábu, ponejvíce hercům Suhail Aldabbach (velitel) a Adam Bessa (policista), vyhrožováno smrtí z řad ISIS. Šlo o videa a různá zlá vyjádření. Film se tedy natáčel za přítomnosti bezpečnostní agentury a byla použita přísná bezpečnostní opatření, například ze scénáře byly vyjmuty všechny zmínky o ISIS. Zdroj výhružek na adresu Adama Bessa byl vypátrán v Turecku. (mnx)
  • Film se natáčel v Maroku. (Yardak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno