Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

tkey 

všechny recenze uživatele

Film natočený i s mentalitou národů, kteří v něm vystupují. Takhle to na východě dost často funguje. Nějaké věci jsou až zbytečně přehrávané, ale celá ta atmosféra tak nějak funguje a taktické prvky mají odladěné (většinou). Za mě rozhodně slušný "akčnák" s vhledem do východní kultury a jejich strastí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ten mustr je 100x viděný. Zelenáč se musí za pochodu učit, aby přežil ve speciální jednotce během mise. Přidanou hodnotu tomu dodává rozbombardovaný Mosul, kde členové týmu nenaráží jen na členy IS, ale třeba i na ozbrojence pod vedením íránského plukovníka a mě celkem potěšili neokoukaní herci, kteří se sice svými výkony nezapíší do filmových dějin, ale rozhodně působili důvěryhodně a to tady stačí. Akce, o které to mělo být především, je slušná, ale je tu až příliš velká snaha působit autenticky, což se ukazuje především při práci s kamerou. Trocha statiky by neuškodila. Samotný konec dokáže vzít za srdce, takže i když se nejedná o kdovíco. Carnahanovi jeho režisérský debut docela vyšel. 70% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nabitý a přímočarý akční film. To tempo z úvodu mě strhlo a vypadalo to na poctivý čtyři hvězdičky, ale časem se to stává trochu fádním a opakujícím se. Akce je určitě kompetentní a zručně natočená, ale s osudy postav které mi postupem času už byly těžce ukradené je to horší a tak dám jen lepší trojku.65% ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Velmi realistické z pekla Mosulu, kdy zbytky speciální jednotky loví příslušníky Daeš (Islámský stát). Autentické prostředí potrhuje i jazyk filmu - arabština. Bez vojenských akcí na efekt, klasické střídání boje ve zdevastovaném městě a chvilek, kdy se přepočítají ztráty, ošetří zranění a jde se dál. Boj se skrytým nepřítelem v kulisách větších či menších ruin, se zbytky poschovávaného civilního obyvatelstva, s možnými zrádci a poschovávaným členy Daeš. Příjemná pointa, která významně polidšťuje členy jednotky a dává hlubší rozměr celému počínání. Ti chlapi měli dobrou motivaci, i když používali drsné prostředky a neznali slitování. V kontextu toho, co se tam dělo, se jim nelze divit. Natočeno na základě skutečností a věnováno padlým členům jednotky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ČLENOVÉ SWAT TÝMU PŘED SEBOU MAJÍ POSLEDNÍ ÚKOL. MUSÍ SVOU MISI SPLNIT DŘÍV, NEŽ DAEŠ NAVŽDY ZMIZÍ…“ /// Návštěva Iráku se spoustou bojůvek a mrtvejch. Nejvíc v paměti utkví autentický prostředí. Bohužel scén, kdy by si jeden řekl – „ty vole, dobrý!“, moc není… Vlastně ani jedna. Jednotka Iráckejch SWAT jde za svým úkolem. Tady střílí, tady taky, tady vyšmelí náboje, tady zase střílí a jejich stavy se zmenšujou… Fajn je i ta autentická kamera. Dává tomu víc akce, než jí ve skutečnosti je. Odhalení, že bojovníci Daeše byli hajzlové, trocha tý „osobní“ lidskosti (jakože rodina)… je to celkem málo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1. Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Článek „Zoufalá bitva proti ISIS“, kterej vyšel v The New Yorker, jsem nečetl. 3.) Thx za titule „Nih“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel v Maroku. (Yardak)
  • Již od počátku natáčení bylo členům štábu, ponejvíce hercům Suhail Aldabbach (velitel) a Adam Bessa (policista), vyhrožováno smrtí z řad ISIS. Šlo o videa a různá zlá vyjádření. Film se tedy natáčel za přítomnosti bezpečnostní agentury a byla použita přísná bezpečnostní opatření, například ze scénáře byly vyjmuty všechny zmínky o ISIS. Zdroj výhružek na adresu Adama Bessa byl vypátrán v Turecku. (mnx)
  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno