Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že bez produkujících bratrů Russoových bych se možná o Mosulu ani nedoslechl a byla by to velká chyba. Drsné příběhy podle skutečných událostí z problematického Blízkého východu mě zajímají v jakékoli multimediální formě, přeci jen je z části studuju a do budoucna se na ně ve škole zaměřím víc. Mosul se sice nestaví nijak vysoko nad obdobné válečné filmy nebo narůstající množství seriálů z tohoto prostředí (Fauda, Teherán, Údolí slz...), ale jako obyčejné akční drama funguje důstojně. [viděno na Netflixu 26.11.2020] ()

tron 

všechny recenze uživatele

Napriek vcelku znesiteľnej minutáži to nemá konca-kraja. Najmä ku koncu som čoraz častejšie pozeral na hodiny. Paradoxne, po vlažnom rozjazde, kedy neviete, kto je kto a o čo mu ide, práve v druhej polovici Mosul získa hĺbku, pretože si dovtedy anonymné postavy obľúbime, prajeme im, aby im ich plány vyšli a zaujíma nás, kto prežije... a kto nie. Scenár zdĺhavý, réžia statická. Ak budete čakať inferno á la Čierny jastrab zostrelený, zostanete prudko sklamaní. Nejaká akcia tu je, ale nie je jej veľa a neodrovnala ma. Oceňujem charizmatického veliteľa komanda a napínavú scénu s „Robom Opatovským“. Upotené 3*. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Vidět 10ti minutový kraťas na YouTube, vím jistě, že bych chtěl okamžitě celý film. Chtěl bych ho proto, abych se seznámil s postavami, se záměrem, příběhem a vším co k tomu patří. S tím vším se ale bohužel neseznámíte. MOSUL je totiž řemeslně dost fajn. Když sledujete herce v akci, říkáte si, že přesně takhle by to nejspíš mohlo vypadat. Perfektně koordinovaná jednotka. Sem tam někdo padne, někdo se zraní. Nejsem žádný znalec, ale zvuk mi přišel hodně realistický. Vše to sedí. Jenže je to až neskutečně neosobní. No a já jsem člověk, co na film kouká kvůli emocím. Tady jich bylo přesně nula. 60 procent za řemeslně výborný, ale jinak vlastně zapomenutelný válečný film. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Oprostil bych se od místní kritiky. Když pominu, že je to podle skutečné události, tak si myslím, že filmů, kde se jednotka probíjí ulicemi, aby udělala dobro a počítá s tím, že asi zařve, tak těch není mnoho. Takže hledat tady silné charisma osob je pěkná blbost, to by film mohl trvat tři hodiny a vůbec už by to nebylo o té akci, jako takové. Také nesmíme zapomenout na to, že nových filmů, které zaujmou je v dnešní době nic moc, takže v tomto případě spokojenost. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se dá říct, že jsem viděl mnohem lepší válečné filmy, nicméně stejně mě Mosul na konci překvapil svou lidskostí a tíhou okamžiku (stejně jako pro hráče až notoricky známý příběh Spec ops - the line). Rozhodně bych pak neřekl, že ten film vypadá nějak levně a nestojí za moc...ano, je to víceméně malé levné béčko z produkce Russoových, jež zúročili zkušenosti z velkolepějšího akčňáku Extraction, nicméně zvlášť v téhle době sucha mohu doporučit, ačkoliv jsem se osobně nebavil po úplně celou stopáž...70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Na jednom vozidle Hummer jednotky S.W.A.T je instalován předválečný československý kulomet vz. 37. (SsgtJira)
  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Film je natočen dle skutečných událostí, které se staly během velké operace „We Are Coming, Nineveh“ v roce 2016. Byl to právě Nineveh SWAT Team, který jako jediný Mosul neopustil z důvodu obav o jejich rodiny, které ve městě žily. Trvalo 4 roky, než byl Mosul osvobozen a během celé té doby bez přestávky bojovali proti Islámskému státu. (UncleMorty)

Reklama

Reklama