Reklama

Reklama

Roztříštění

  • USA Fractured (více)
Trailer

VOD (1)

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. Do poslední scény se ptáte jestli je to, co vidíte, skutečně pravda, a nebo to je fikce. A to ani nemusíte sledovat věřte nevěřte, protože tohle je daleko lepší. Přesvědčivé herecké výkony 2 hlavních postav (Lily Rabe už má s podobným žánrem zkušenost ze seriálu AHS) a zde si užívá svou oblíbenou roli. Jednoznačně jeden z povedenějších kousků co můžete nalézt na Netflixu. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Docela dost přeceněnej film! Všechno je okatý a předvídatelný od začátku a je jasný jak to dopadne. To další kličkování v příběhu a nabalování kaše kolem něj je navíc a trochu zbytečný... Nebudu nic prozrazovat, každej kdo do toho půjde uvidí sám. Jen napíšu, je to hodně podobný kvalitním thrillerům plných zvratů, z konce minulýho století, kterých je už šíleně moc. Navíc ta hudba ve filmu je neposlouchatelná! Každopádně Sam Worthington, na to jaký je kopejtko, hódně dobrej hereckej výkon. A dobrý je za tři. 55% ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pro snouflejks co si libují v tom být ofended upozorňuji, že komentář asi obsahuje spoilery. Nebo možná ne. Možná jsem si je jen vymyslel v hlavě a ve skutečnosti jsem napsal něco úplně jiného. Paranoia, jeden nikdy neví. Takže nečtěte. Ale co kdyby tu bylo možné nalézt návod na záchranu vašeho života? Nebo alespoň na Záhorskou růži? No, dost už těch nesmyslů. Prakticky všechno co si myslím o filmu už sepsal honajz, mě to jen naštvalo o hodný kus víc. Celou dobu jsem si říkal "jestli to skončí takhle, tak se naštvu," a ono to přesně tak skončilo. Nemůžu se konečně zbavit dojmu, že novodobá ideologie (natož Netflix) nemůže ukázat otce, nota bene ještě bílého, jako zachránce a ochránce rodiny, a tento požadavek diktoval onen "překvapivý" zvrat ve zvratu. Zasloužené dva body. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Brad Anderson opäť dokazuje, že dokáže natočiť thriller napínavý od začiatku do konca a na sekundu nepolaviť. Ale nešikovne a okato naznačí záverečnú pointu hneď v úvode a aj keď si celý čas nie ste istí, či to tak naozaj je, v závere s ňou predsa len príde, a ja nepoznám nikoho, koho by v roku 2019 nesklamala. Škoda, lebo inak ide o solidný, štvorhviezdičkový napínák. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) FRACTURED v českém překladu ROZTŘÍŠTĚNÍ je pro mě do světa filmů tak trochu vítaná změna. Ne, že by obdobný snímek nebyl natočen, přesto mě to bavilo téměř celé. Takže tentokrát Netflix nezklamal. Zpočátku jsem byl docela skeptický a ihned jsem zaznamenával (je to tedy můj názor) podivné chování postav. Jenže poté jsem pochopil, že je to celé paranoidní a v rámci postupně rozvíjejícího děje jsem to akceptoval – své logické vysvětlení proč se tak postavy chovaly, jsem dostal. I když mě ještě tak ta 1/3 snímku docela iritovala, začínal jsem se do toho dostávat. Ve 3/3 snímku jsem už začal být víc a víc nadšenější a i se zde začalo objevovat to pravé napětí. V téhle poslední 3/3 filmu se zde našlo pár přehnaných a urychlených scén. Škoda, mohlo to být minutáží tak minimálně o 15 min delší, ale co už. Finále bylo ale dobré i co se týče point. Rozdělil bych pointu na dvě části. A musím uznat, že jsem to docela předvídal, a tím myslím tu druhou závěrečnou a hlavní pointu či středobod celého děje. Ne úplný detail, ale z 90% jsem jej uhodl. Bylo to rozhodně vydařené a nikoliv hloupé, jen bych to asi víc upravil, aby to nebylo víc okaté. K tomu přidat nějakou scénu navíc, stopáž filmu jak už jsem psal + menší urychlenost, kdy se hlavní hrdina ke konci sebral a v pohodě se bez problému vrátil do nemocnice. Ale ať už to vezmu kolem a kolem, tak to nejsou žádné výrazné zápory, jen se snažím vše vysvětlit, co bych vylepšil. Celkově mám z filmu velmi dobrý dojem a určitě ho doporučuji. Na první shlédnutí to bude ale působit nejlépe. Přesto se k filmu ještě minimálně 1 vrátím. Herecké obsazení bylo optimální. Nemusím zde nikoho konkrétního ani jmenovat. Především ústřední tahoun snímku Sam Worthington to sehrál vskutku bravurně. Hudba nebyla moc výrazná, ale v rámci možností postačila. To je vše, je to solidní záležitost od Netlfixu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Nemocnice ve filmu se jmenuje „Kirkbride Regional Hospital“. Inspiraci si režisér vzal ze snímku Vražedná terapie (2001), kdy jedna z budov ve filmu se jmenovala „Kirkbride Building“. (TheSpearCZ)
  • V žiadnom prípade takto nezareaguje žiadny z personálu nemocnice na zmäteného pacienta s možným poranením hlavy. (Pat.Ko)
  • Natáčelo se ve Winnipegu v provincii Manitoba v Kanadě. (Rominator)

Reklama

Reklama