Reklama

Reklama

Roztříštění

  • USA Fractured (více)
Trailer

VOD (1)

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Netflix to má stále s tou spotřební filmovou produkcí (tedy mimo ty skutečné stomilionové a festivalové kousky) na pováženou a stejně jako jsem předtím s klidem vynechal Worthingtonův Titan, stalo by se tak i u Roztříštění (uměl bych si představit přesnější český název). Nicméně mě překvapilo až nebývale vysoké hodnocení na tento typ filmů (a doporučení od člověka, na kterého dám) a ačkoliv to není stoprocentní spokojenost a jednu chvíli jsem se i nudil, tak po většinu filmu jsem byl v příjemném napětí a poměrně hezky to uteklo. Skutečně takových mixů Uprchlíka a (možná?) Fight Clubu je spousty, plus mě to ještě vizuálně tou šedivou odpuzovalo, ale Sam Worthington mi nikdy nevadil a každý aspoň trošku snesitelný snímek mu přeji...7/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TÁTA SE O NÁS POSTARÁ..“ /// Kde je pravda? Kdo lže? Je táta magor, nebo jde o kšefty s lidskými orgány? Sledujeme nekonečnej propletenec pochybností, ve kterém je každej jasnej důkaz po chvíli zpochybněnej. Na obou stranách. Menší rozpočet je umně zamaskovanej atmosférou šílenosti, neustálých pochybností a nejednoznačností v chování většiny postav. Víc než s nějakými efekty si musíme vystačit s příběhem, „halucinogenní“ kamerou a hereckou mimikou, dotvářející atmosféru i děj. „Fractured“ je zajímavě natočený a napínavý thrillerový drama a pro mě rozhodně jeden z těch lepších filmů Netflixu. A je jedno, v kolikátý minutě budete tušit, že… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Začalo mi celkem dost mrdat v kouli. 2.) Stará i mladá jsou fuč! 3.) Thx za titule „lokeš“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Iracionálně pojatý thriller, co scenáristicky podnikl loupeživý nájezd do známých mysteriozních filmů fungujících na obdobném konceptu. Nečekejte tedy prudce originální veletoče. Na scénu naběhne zpruzený Sam Worthington, který se dožaduje své manželky a malé dcery v nehostinných prostorách zapadlé nemocnice, načež mu personál vehementně jeho blízké zapírá. Rozjezd to má celkem rozvleklý, trvá úmornou půl hodinu, než se začne odvíjet ten mysteriozní proces, který má kolísavé napětí a poměrně značné "televizní" zpracování. Je to od Netflixu, tak nečekejte výpravu za miliardy. A tak ten milý hrdina dokráčí nemocničními chodbami až k veledebilnímu rozpletení, které přesně odpovídá schopnostem béčkového scenáristy Alana B.McElroye. Brad Anderson už delší dobu do kin neprotlačil žádný film, upsal se seriálové tvorbě, což se na výsledku tohoto filmu i odráží, takže to ze všeho nejvíc připomíná jakousi dříve nerealizovanou epizodu ze zrušeného seriálu. Inspiraci to má nejen v Cohenově Ambulanci, naprosto béčkové zapadlosti, ovšem troufá si to i na vyšší ligu, takže lze spatřit fragmenty filmů Ti druzí, Klub rváčů, Šestý smysl a Neznámý. Absolutně mně nevadí, když film nesrší originalitou, jde o to, jak bude známý koncept zpracován, zda s výslednou pointou bude korespondovat to, co jí předcházelo, respektive, co se před ní odehrálo, jak bude nakládáno s napětím a k čemu zajímavému se dojde ve finální pointě. A v těchto kritériích film nijak extra neobstál. Velkým plusem je tedy hlavně nemocnice, ve které se v drtivé části hrdina pohybuje. Prostory jsou malebně skličující a výstavně nepříjemný personál dotváří místo, na kterém by se nikdo nikdy nechtěl nechat dobrovolně ošetřit. Ve výsledku z toho vzešel rutinně odvedený thriller, co (nevz)rušivě opakuje všechno známé z jiných filmů. 6/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Napínavé od prvého do posledného momentu. A v tomto prípade skutočne platí, že až do toho úplne posledného. Určite vás napadne mnoho filmov, z ktorých Fractured čerpalo, napríklad Kóma, ale napriek tomu si ide vlastnou cestou. Je trochu na škodu veci, že existujú iba dve alternatívy, ako sa veci majú a scenár neponúkne žiadnu tretiu, ktorá by nám na konci odpálila dekel. Napriek tomu záver prinesie poriadne zimomriavky. No a znie to síce nie príliš uveriteľne, ale Worthington tu skutočne hrá. Pokiaľ však máte na neho alergiu, bude vám zase piť krv. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

I když má divák od začátku trochu tušení, k jakému vyústění celý příběh směřuje - jelikož už má něco málo nakoukáno - tak i přesto se tvůrcům podařilo až do samotného závěru zamlžit hranici mezi skutečnou a alternativní realitou. Jde o spiknutí okolo nelegálního prodeje orgánů nebo u úplné vyšinutí mysli (ne)vyléčeného alkoholika? Divák si není až do závěrečných titulků úplně jistý tím, co se vlastně událo u benzínové pumpy a v nemocnici. Scénář umně manipuluje s divákovou myslí - střídavě mu servíruje důkazy o té či oné realitě. Ke všudypřítomné a nadmíru znepokojivé atmosféře přispěl přesvědčivý herecký výkon Sama Worthingtona a nepříjemně znějící hudba, která skvěla dotvářela prostředí nemocnice. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Nemocnice ve filmu se jmenuje „Kirkbride Regional Hospital“. Inspiraci si režisér vzal ze snímku Vražedná terapie (2001), kdy jedna z budov ve filmu se jmenovala „Kirkbride Building“. (TheSpearCZ)
  • V žiadnom prípade takto nezareaguje žiadny z personálu nemocnice na zmäteného pacienta s možným poranením hlavy. (Pat.Ko)
  • Natáčelo se ve Winnipegu v provincii Manitoba v Kanadě. (Rominator)

Reklama

Reklama