Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ted Bundy je pro mě postava, o které jsem viděla již mnoho dokumentů, filmů, záznamů a povídání :) Ale tohle pro mě bylo něco jiného. Něco tak surového, co mi jen více přiblížilo, jak Bundy mohl s danýma lidma jedna, zacházet, co po nich chtěl, čeho dosáhl. Za mě si režisér vůbec nebral servítky - a to je jedině dobře, nicméně - ne úplně pro každého to podle mě ok. Burke se role ujal luxusně a myslím si, že film ukazuje plno hlavních činů, které Bundy spáchal a opravdu mi k němu v tu chvíli pasovalo "Zlo s lidskou tváří". ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Má to jednu velkou vadu na kráse. Nevykreslili tady skutečnou hloubku a děs těch jím páchaných zvěrstev. Chtělo by to film, kterej by otevřel oči všem těm mickám, který si ho pletly a pletou s šukajícím pánembohem. Jinak mě sere, že si na podobných zmrdech není po odhalení co vzít. Jejich posranej život? To není nic. Jinak ale samozřejmě tisíckrát JO trestu smrti. Fakt, že ho nemáme, je výsměch. ()

Reklama

Woodstock 

všechny recenze uživatele

Podle některých lidí, kteří tohoto milého chlapce znali, to byl velmi sympatický a přátelský člověk. Mouše by neublížil. A tom to je. Přesto já osobně, ač jsem Teda nikdy nepoznal osobně, o něm kategoricky tvrdím jedno. Byl to zlý a nenávistný člověk. Známé biblické: "Podle skutků jejich poznáte je". ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Prečo takí konzervatívni? Áno ten film vyzerá „lacný“, nechutný...Ale o to tu predsa ide! Ted Bundy bol „lacný“ a nechutný vrah! Čo by ste ku nemu čakali? Presne takto sa to k nemu hodí. Ten filmový look je práve pre takú osobu ako bol Bundy úplne výstižný. A strhávať mu * za nechutnosti a dej? Ale to nie je vymyslené. Tu ide o skutočný príbeh, nie o fantáziu scenáristu. V porovnaní s takým Henrym (ako sa tu porovnáva – a určite oprávnene, ide o podobné filmy) mi dokonca prišiel Ted Bundy ešte o * lepší. Ten tiež pôsobil (vo veľkých úvodzovkách) „béčkovo“. Ale k takýmto filmom sa to hodí, priam žiada. Do povedomia by som dal však s touto tematikou ešte jeden film a to „Bostonský prípad“ s Tony Curtisom a Henry Fondom (http://www.csfd.cz/film/2736-bostonsky-pripad/). Taktiež film podľa skutočnosti a veľmi zaujímavý. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Díky režisérovi máme možnost sledovat obě povahy Teda Bundyho. Když je v blízkosti své přítelkyně Lee, tak dokáže být citlivý, pozorný a umí si pohrát s její malou dcerkou. Při sexuálních radovánkách má občas dost podivné nápady a tak není divu, že jim to v sexu dost skřípalo. Jde o docela slušné zpracování příběhu masového vraha. Pro mě jde o jeden z nejlepších filmů z podobným tématem. Mé hodnocení je odvozeno především od celkové náplně filmu, výkonu hlavního herce a postavy Teda Bundyho. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)
  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)

Reklama

Reklama