Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Docela povedený film o jednom vtipněm magorovi, kterému definitivně cvaklo v bedně.. Dal bych určitě více hvězd-hlavně díky tomu hereckému projevu a povedenému retro vizuálu-ale to by to musela být čistá fikce a né bio Teda Bundyho. Z toho "mála" co o něm vím mám pocit, že film dost podstatně ohýbá jeho charakter tak aby vypadal pokudmožno jako takový šulínek a chudáček... Film např.naznačuje jeho problémy se studiem ale už neukazuje, že psychologii nakonec dodělal s velmi dobrým výsledkem. Film neukazuje, že byl po svém zadržení velmi nápomocný při řešení jiných sériových vražd. Film jej neukazuje jako arogantního týpka, kterému přehnané sebevědomí zůstalo i v base. Zkrátka, z dobových rozhovorů a dostupného infa nemám pocit, že to byl roztržitý introvert, který poslední den života proplakal a žadonil o svůj život.... Na druhou stranu je to fakt zábavné a sem tam si to pro zlepšení nálady asi pustím...navíc to má i Toma Saviniho-takže.... ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Skoro mi to připadá, jako kdyby se pár filmařů někde v baru, notně posilněno alkoholem, vsadilo, kdo natočí nejnudnější film o jednom z nejznámějších sériových vrahů Ameriky a vítěz pak svůj výtvor zrealizuje. Vážně to bylo velké "vzrůšo", sledovat hodinu a půl jednoho nechutného, zbabělého úchyláčka, jak s pravidelnou jednotvárností, přibližně tak jednou za deset minut flákne pár lepých dívek po hlavě, přičemž oběti se okamžitě po první ráně hned bez hlesu složí a pak už jen celý říčný dovádí nad jejich těly za hlasitého stupňování slova fuck. A mezitím, asi aby měl divák dostatek času rozdýchat to neskutečné napětí, je nám servírováno jakési psychologické rodinné drama, nejspíš abychom pochopili pohnutky, které Teda přivedly až na elektrické křeslo. No, tak jako tak, větší záhadou pro mě bylo, kde sehnali tak nevýrazné obsazení, jak se jim povedlo zadupat do země třeba i jen nepatrnou jiskřičku invence a proč by se na to měl chtít kdokoliv proboha dívat. To si raději pustím ten nejslabší díl Criminal minds a pořád na tom budu lépe. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

"Blbče, blbče, blbče! Tede, neflákej se tady. No tak, Tede, vem jí po hlavě!" Mám rád filmy podle skutečné události... ehm, to se v tomto případě asi úplně nehodí psát... :-) Jinak. Příběh úchyláka Teda Bundyho se dal natočit všelijak, škoda, že tenhle horor vypadá, jako by jej zadal někdo od Hallmarku. Čert vem, že to má televizní look, čert vem, že film je vlastně po celou dobu jen "znásilni, zabij (mno spíš v opačném pořadí), pár keců, zabij, znásilni..." a tak až do smažáckého konce. Čili jinými slovy, film je nuda a zhruba po druhé vraždě už nemá co nabídnout. Uvidíme, co na to strejda Gacy. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že věrně zpracované podle skutečnosti. Michael Reilly Burke je vynikající v přechodech mezi nejistým zlodějíčkem Tedem, a všehoschopným maniakem. Tím, že režisér natočil průběh rutinní přípravy před exekucí, dal alespoň malou satisfakci rodinám... .PS Je hrozné, že stačí malá anomálie v mozku, něco nesepne jak má a lidství je pryč. ..PPS Jak přemýšlí ty mraky žen, které se do odsouzených sériových zrůd zamilovávají, to mi zůstane záhadou. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že tento film už zachází trochu do extrému. Svým způsobem se snaží ukázat do jak nepředstavitelných rozměrů může takové šílenství narůst. Bohužel všechny vnitřní rozepře jsou odstrkovány stranou a ve filmu se objeví až v cele smrti. Tím film dost trpí a svádí člověka brát ho jako bezduchou vyvražďovačku. Já však jako velice pozitivní beru znázornění dvojího života Teda Bundyho, který je oblíbený u všech lidí které zná. Jediná jeho milenka se mu dostane tak blízko, že by mohla vidět známky zvířete, ale přes svoji bezmeznou lásku je naprosto slepá. U člověka, který je takto inteligentní, a dá se říci upotřebitelný například jak sám řekl pro profilování vrahů, si myslím trest smrti není vhodným řešením. I kdyby posloužil pouze jako podklad pro psychologické výzkumy sociopatů, mohl by být přínosem. Problémem bylo, že po jeho smrti volali desítky a snad i stovky lidí. Všichni si přáli jeho smrt. Smrt je však velice snadné řešené, které člověku umožní úteci před výčitkami a zodpovědností za své činy. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)
  • Na začátku a konci filmu se objevují fotografie opravdových obětí Teda Bundyho. (Chatterer)

Reklama

Reklama