Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

O Bundyho případu mám lecos nastudované, takže mě film nijak extra nepřekvapil, snad až na tu nečekaně detailně natočenou scénu popravy, ale to nevadí, protože je to solidně zrežírované a více než slušně zahrané od představitele hlavní role. Takže na podobný skromně pojatý kousek určitě nadprůměrná záležitost, která se navíc nebere po celý film úplně vážně a dokáže občas celé téma odlehčit i přesto, že sledujeme snímek o jednom z největších vrahounů v Americký historii. Já jsem celkem spokojen.65% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Docela povedený film o jednom vtipněm magorovi, kterému definitivně cvaklo v bedně.. Dal bych určitě více hvězd-hlavně díky tomu hereckému projevu a povedenému retro vizuálu-ale to by to musela být čistá fikce a né bio Teda Bundyho. Z toho "mála" co o něm vím mám pocit, že film dost podstatně ohýbá jeho charakter tak aby vypadal pokudmožno jako takový šulínek a chudáček... Film např.naznačuje jeho problémy se studiem ale už neukazuje, že psychologii nakonec dodělal s velmi dobrým výsledkem. Film neukazuje, že byl po svém zadržení velmi nápomocný při řešení jiných sériových vražd. Film jej neukazuje jako arogantního týpka, kterému přehnané sebevědomí zůstalo i v base. Zkrátka, z dobových rozhovorů a dostupného infa nemám pocit, že to byl roztržitý introvert, který poslední den života proplakal a žadonil o svůj život.... Na druhou stranu je to fakt zábavné a sem tam si to pro zlepšení nálady asi pustím...navíc to má i Toma Saviniho-takže.... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Tam vonku som možno nikto. Ale tu mám moc JA". Príbeh jedného z najväčších sériových vrahov žien, ktorý v 70' rokoch vyčíňal v Amerike. Spočiatku príležitostný lupič sa po krátkom čase mení na beštiálne zvrhlé monštrum. Ted Bundy bol elegán, ktorý na verejnosti pôsobil milým, inteligentným dojmom. Opak bol však pravdou. Nech je to už s touto kreatúrou akokoľvek, snímok je natočený biedne. Niekoľko scén bolo ozaj pritiahnutých za vlasy. Omnoho horšie ale vyznejú totálne bez emócii vyobrazené Bundyho skutky. Ako keby si dal režisér za úlohu zobraziť kvantitu a nie kvalitu. Neviem ako iný divák, ale toto je normálny, dokonca slabšie natočený TV snímok, ktorý potrebuje remake ako chleba s masťou - soľ. Až na pár zábleskov a autentické záberov, som tomuto film "neuveril" a zanechal vo mne pocity sklamania. Bohužiaľ, nestačí len pracovať s faktami. V závere, tesne po poprave "Katom", potešila irónia osudu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Postavené především na Burkově výkonu, protože jinak mi to přišlo celé takové bezkrevné a místy nevyvážené. V jednu chvíli je tu Ted Bundy jako totální psychopat a v druhé útržkovitá sekvence jakoby vystřižen z Natural Born Killers, kdy Ted vesele brázdí Státy a nechává za sebou krvavé šmouhy. Docela jsem se těšil na soudní přelíčení, kdy se Bundy hájil sám, ale to vůbec neproběhlo, což je vzhledem k známým faktům velká škoda. Přimlouval bych se za remake. 60% ()

Woodstock 

všechny recenze uživatele

Podle některých lidí, kteří tohoto milého chlapce znali, to byl velmi sympatický a přátelský člověk. Mouše by neublížil. A tom to je. Přesto já osobně, ač jsem Teda nikdy nepoznal osobně, o něm kategoricky tvrdím jedno. Byl to zlý a nenávistný člověk. Známé biblické: "Podle skutků jejich poznáte je". ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)

Reklama

Reklama