Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Docela povedený film o jednom vtipněm magorovi, kterému definitivně cvaklo v bedně.. Dal bych určitě více hvězd-hlavně díky tomu hereckému projevu a povedenému retro vizuálu-ale to by to musela být čistá fikce a né bio Teda Bundyho. Z toho "mála" co o něm vím mám pocit, že film dost podstatně ohýbá jeho charakter tak aby vypadal pokudmožno jako takový šulínek a chudáček... Film např.naznačuje jeho problémy se studiem ale už neukazuje, že psychologii nakonec dodělal s velmi dobrým výsledkem. Film neukazuje, že byl po svém zadržení velmi nápomocný při řešení jiných sériových vražd. Film jej neukazuje jako arogantního týpka, kterému přehnané sebevědomí zůstalo i v base. Zkrátka, z dobových rozhovorů a dostupného infa nemám pocit, že to byl roztržitý introvert, který poslední den života proplakal a žadonil o svůj život.... Na druhou stranu je to fakt zábavné a sem tam si to pro zlepšení nálady asi pustím...navíc to má i Toma Saviniho-takže.... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Konečně něco z té série o sériových vrazích, co se zbytečně nedrží při zdi. Ted Bundy je totiž sériový vrah a hlavně film o něm se vším všudy. Je tu něco o něm, něco o jeho bětech, nějaké to násilí, úchylnosti, erotika, krev, bolest, nějaká ta nekrofilie. A to všechno docela dobře pojaté a se skvělým představitelem hlavní titulní role. Ten se fakt povedl. Na rozdíl od Čikatila/Evilenka nebo Dahmera jsem si ho opravdu představoval jako vraha, ne jako herce (i když za to asi může fakt, že představitele obou zmiňovaných vrahů jsem viděl v jiných rolích). Nevím, nakolik se film drží věrně skutečnosti, ale jestli Ted opravdu takhle zmasil celý dům dívčího spolku, tak... A jako třešnička na dortu úchvatný Tom Savini. Já jsem velmi spokojen. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film Ted Bundy je cynická absurdní komedie (určitě když k tomu přidáte český dabing se správně ujetým výkonem pro hlavního hrdinu) a díky tomu se daří zajímavě vytvářet místy dobrou atmosféru a střídat jí s kroucením hlavou nad řáděním Teda a zajímavou trivií z případu. Herec v hlavní roli se souznil s plánem režiséra natočit příběh Bundyho jako šílenou brutální grotesku a vůbec jsem měl z celého filmu opravdu dobrou pobavenou náladu navzdory tomu, co se v něm děje, což je k neuvěření. Už jsem to viděl za celá ta léta třikrát a pořád to považuju za nejlepší film o Bundym, co vznikl. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Upozorňuji, že hodnotím česky dabovanou verzi a ta je místy opravdu příšerná. Sice nevím jistě, zda je to čistě vina dabingu, ale některé hlášky jsou neuvěřitelně stupidní a dodávají jinak vážným scénám nefalšovaně parodický opar. Při scénách, kde Ted vodí naivní slečinky do svého Brouka a taky občas při jeho legračních knockoutech se člověk nemůže nesmát a to asi není ten úplně žádoucí efekt u tohodle typu filmu. Myslím, že tohle šlo zkrátka zpracovat, když už ne vážněji, tak jednoduše lépe. Jediné, co musím vystihnout je závěrečná scéna popravy, při které skutečně tuhne krev v žilách... 4/10 ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy o sériových vrazích, které jsou jedinečné. Tak jako Henry: Portrait of a Serial Killer. Potom jsou filmy o sériových vrazích, které neohromí téměř ničím. Přes (a nebo pro) neustálé vraždění jsou ve výsledku monotónně ubíjející. Těch prvních je strašně málo - ostatně, proto jsou jedinečné. Těch druhých je bohužel mnohem víc, a tento film je zrovna jedním z nich. Pokud znáte story Teda Bundyho, klidně se na tohle zpracování vykašlete. Je totiž docela možné, že i vy byste je natočili invenčněji. I když... zase byste tam asi neměli Toma Saviniho v pidiroličce trochu znuděného policajta. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)
  • Na začátku a konci filmu se objevují fotografie opravdových obětí Teda Bundyho. (Chatterer)

Reklama

Reklama