Reklama

Reklama

Podle románu autora Čelistí vznikl v roce 1996 napínavý horor s hvězdou televizních seriálů Williamem Petersenem (Kriminálka v Las Vegas, Beze stopy). Přímořské letovisko Graves Point zažívá jednu z nejhorších sezón své historie. V pobřežních vodách se množí tajemné útoky na rybáře i turisty a celá oblast se obává přítomnosti lidožravého žraloka. Mořský biolog, doktor Talley, však zná děsivou pravdu. Na obyvatele dosud pokojného městečka útočí obří hlavonožec a je na nich samých, aby se s ohrožením vypořádali. Když je však ulovena velká krakatice a útoky nepřestávají, pochopí i ten poslední pochybovač, že v moři číhá něco obrovského. Něco, co má velký hlad… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Všichni znají Čelisti (1975). Natočil je totiž Steven Spielberg a z nízkorozpočtového filmu se stal jeden z nejslavnějších hororů s velkými krvežíznivými zviřátky všech dob. Málokdo ví, že to nebyl Spielbergův nápad. Ale muž jménem Peter Benchley napsal knihu. I když musím říct, že v tomto případě platí, že film je lepší než kniha. Každopádně, ten samý muž napsal i další román - The Beast. Ovšem na filmovou Krakatici si jen tak nikdo nevzpomene. Jednak proto, že zdaleka nedosahuje kvalit Čelistí, a taky proto, že to nenatočil Steven. Rozdělení na dva filmy mi nevadí, ale tři hodiny jsou vlastně skutečně příliš. V první části se moc nestane a krom toho, že obětí je minimum, tak samotnou potvoru ani moc neuvidíme. Ve druhé části jsme na tom skoro stejně. Jen těch obětí přibyde. Moře dialogů a finále naopak velmi zkrouhlé. Není tu žádný pocit atmosféry jako v Čelistech. Postavy se chovají divně a ani po třech hodinách k nim nemáte žádný vztah. Přesto bych řekl, že Krakatice je nejlepším filmem o krakatici. Což je asi stejná pochvala jako, že Harrison Ford je nejlepší Indiana Jones. Prostě tu není konkurence. (50 %) ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Peter Benchley a jeho další děsivá, mořská, přerostlá, nenažraná obluda. Na tehdejší tvorbu podobného ražení rozhodně lepší průměr, obstojí i trikově, až jeden nevěří, že jde o televizní produkci. Na jedno zkouknutí bez problému k přežití, rozhodně lepší než Anakondy nebo třeba Čelisti od dílu 3 - 60 % ()

Reklama

Renie42 

všechny recenze uživatele

No, prostě jsem se rozhodla, že se podívám na film s obrovskou krakaticí, ale nebylo to, co jsem očekávala. Takové to vzrušení z filmu se nedostavilo. Jelikož jsem hlavního hrdinu stále viděla jako Gila Grisoma z CSI, tak se mi na to špatně dívalo. A ještě ke všemu mi bylo líto, jak nejdřív zabili mládě a potom nechali uhořet máti. ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o pokus zpracovat Benchleyho Bestii.Něco na to namotali, celkem slušně jsou provedeny scény s netvorem.Ovšem je zde zase něšťastný počin dávat vědomí a volní jednání živočichovi, jakým je Architeutis dux.Vztah mámy a dítěte...no nechejme pracovat fantazii.Ale zase ne tak moc.Je to film tak na sobotní odpoledne, ale nic víc. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tenhle formát možná nepovalí na kolena, ale ani nijak neznechutí. Je to prostě sázka na klasiku. I proto možná Benchley použil formát Čelistí znovu, jen místo žraloka použil jiného mořského tvora. A stejně tomu je i ve filmové verzi. prostě starý prověřený formát, u kterého se nudit nebudete, i když přesně víte, co se bude dít. Faktem však je, že oproti knižní předloze je filmová verze možná zbytečně natažená. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno na motivy stejnojmenné knihy Petera Benchleyho. Benchley byl výkonným producentem této televizní adaptace. (LUKICKK)
  • Whip (William Petersen) označuje nouzový maják pro indikaci polohy jeho iniciálami: E P I R B. Obecně se vyslovuje „Eperb“. (LUKICKK)

Reklama

Reklama