Reklama

Reklama

Podle románu autora Čelistí vznikl v roce 1996 napínavý horor s hvězdou televizních seriálů Williamem Petersenem (Kriminálka v Las Vegas, Beze stopy). Přímořské letovisko Graves Point zažívá jednu z nejhorších sezón své historie. V pobřežních vodách se množí tajemné útoky na rybáře i turisty a celá oblast se obává přítomnosti lidožravého žraloka. Mořský biolog, doktor Talley, však zná děsivou pravdu. Na obyvatele dosud pokojného městečka útočí obří hlavonožec a je na nich samých, aby se s ohrožením vypořádali. Když je však ulovena velká krakatice a útoky nepřestávají, pochopí i ten poslední pochybovač, že v moři číhá něco obrovského. Něco, co má velký hlad… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

rytir1 

všechny recenze uživatele

Tak mi připadá, že spousta uživatelů zde akorát hodnotí shodnosti s Čelistmi než samotný film. Přitom kdyby Krakatice vznikla před nimi, dnes by to jistě bylo naopak a Čelisti by podle zdejších byly vykrádačkou Krakatice. Kdo má ale vlastní rozum, pozná že jde o výborný napínavý televizní film patřící k tomu lepšímu o příšerách z moře. A netřeba dodávat ještě lepšího Petersena s vynikajícím dabingem Beneše. Za sebe říkám super a není to tak dávno co jsme po dlouhé době se s radostí dočkali reprízy konečně v tv zase. Co mě jen udivuje že je film zde uváděn ve třech dílech a přitom správně je dvoudílný. Ale nedivím se ničemu, když i na dvd vyšel se zničeným jiným dabingem. ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o pokus zpracovat Benchleyho Bestii.Něco na to namotali, celkem slušně jsou provedeny scény s netvorem.Ovšem je zde zase něšťastný počin dávat vědomí a volní jednání živočichovi, jakým je Architeutis dux.Vztah mámy a dítěte...no nechejme pracovat fantazii.Ale zase ne tak moc.Je to film tak na sobotní odpoledne, ale nic víc. ()

Reklama

MUNRO 

všechny recenze uživatele

Na televizní film naprostá špička.Závěr sice lehce pokulhává a zavání přílišnou béčkovostí,ale film drží velmi dobře pohromadě a atmosféra přímořského městečka je nádherná.Je třeba brát v potaz,že se jedná o televizní tvorbu a podle toho je důležité hodnotit.Existuje hromada podobných snímků s obdobnou tematikou,na které se nedá koukat.Krakatice i přes handicap nízkého rozpočtu skvěle využívá kouzelného prostředí a příběh krásně zapadá do sebe.Jedna poznámka nakonec:naprosto nepochopím,jak může někdo tak neskutečně zmršit dokonalý dabing z televize na tak donebevolající slátaninu na dvd.Původní televizní dabing je bezchybný,každá postava má perfektně spřízněný hlas a dialogy jsou logické a dávají smysl.Naprostý šok je dabing na dvd.Hloupoučké,až debilní dialogy,mrzácký výběr hlasů pro jednotlivé herce.Pokud si někdo pustí film rovnou na dvd,aniž by ho předtím viděl v televizi,musí film okamžitě odsoudit,protože fráze typu"takže jste teď spokojená poručíku?-určitě víc,než sněhová koule v pekle"působí idiotsky.Upozorňuji,že zde hodnotím TELEVIZNÍ film Krakatice,protože stejný film na dvd by za stupidní dabing a tímpádem nelogický příběh dostal maximálně 2 hvězdy...14.12.2018-hajzldabing už z Dvd převzala i Tv Prima.. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Peter Benchley a jeho další děsivá, mořská, přerostlá, nenažraná obluda. Na tehdejší tvorbu podobného ražení rozhodně lepší průměr, obstojí i trikově, až jeden nevěří, že jde o televizní produkci. Na jedno zkouknutí bez problému k přežití, rozhodně lepší než Anakondy nebo třeba Čelisti od dílu 3 - 60 % ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tenhle formát možná nepovalí na kolena, ale ani nijak neznechutí. Je to prostě sázka na klasiku. I proto možná Benchley použil formát Čelistí znovu, jen místo žraloka použil jiného mořského tvora. A stejně tomu je i ve filmové verzi. prostě starý prověřený formát, u kterého se nudit nebudete, i když přesně víte, co se bude dít. Faktem však je, že oproti knižní předloze je filmová verze možná zbytečně natažená. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Whip (William Petersen) označuje nouzový maják pro indikaci polohy jeho iniciálami: E P I R B. Obecně se vyslovuje „Eperb“. (LUKICKK)
  • Natočeno na motivy stejnojmenné knihy Petera Benchleyho. Benchley byl výkonným producentem této televizní adaptace. (LUKICKK)

Reklama

Reklama