Reklama

Reklama

Raya a drak

  • USA Raya and the Last Dragon (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Kdysi dávno ve fantazijním světě Kumandry žili lidé a draci v harmonii. Kdykoliv pak zlověstné nestvůry nazývané Druuni ohrožovaly zemi, draci se pro záchranu svých lidských přátel obětovali. Nyní, o 500 let později, jsou tato monstra zpět a osamělá válečnice Raya, se vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby vystopovala posledního draka a hrozivé Druuny zastavila jednou provždy. Během své cesty však zjistí, že k záchraně světa nebude zapotřebí jen dračího kouzla, ale především i důvěry. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (292)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už počas úvodnej retrospektívnej vysvetľovačky som sa stratil a neviem, či to bolo čisto nepozornosťou, alebo skrátka už tento typ animákov cieli na úplne iné skupiny divákov, rozumej, nie je až tak pre celú rodinu ako sa na prvý pohľad zdá. Rozhodne ma potešil fakt, že v skutočnosti ide o road movie a navštevujeme stále nové kraje, ale keď už po x-tý krát v hollywoodskom filme všetko stojí na zozbieraní mocných kameňov, tak už je to na facepalm. Inak fajn animák, ktorý rozhodne doporučujem deckám lačným po non-stop akcii. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nádherný animák, kterému k technické dokonalosti chybí jen fyzika některých postav (není například cítit jejich "tíha", takže kočky působí vyloženě nerealisticky a bez jakékoliv reálné váhy - podobný problém měli sobové v druhém Ledovém království). Raya má však ohromné plus za to, že před diváka staví zajímavý svět, který rozdělením na regiony dává nahlédnout do pěti vizuálně rozlišných prostředí, díky kterým nemá šanci diváka nudit. Hraje sice na jistotu a využívá tradičních žánrových postupů prostředků, které moderní animák má ("šablonovitě" přehnané postavy, roztomilé zvířátko), ale dělá to s láskou a představuje tak dokonalou zábavu pro celou rodinu, která umí být v určitých momentech i velice dojemnou záležitostí. Na Sisu si člověk sice musí chvíli zvykat, ale mytologie Kumandry je budována velmi zručně a divák si v tomto ohledu nemá na co stěžovat. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Raya a drak je bez sebemenších pochyb jedním z nejnádhernějších animáků vůbec. Na to jsme však od Disneyho už tak nějak zvyklí. Větší nejasnost tak vzbuzuje příběh a ač rozhodně oceňuji, že občas se taky vsadí na originální projekt, který není sequelem nebo spin-offem něčeho známého, tentokrát mě bohužel za srdce nechytl. Neříkám, že byl špatný, ale 110 minut je na animák zkrátka hodně a já se bohužel nudil. Takže je to tentokrát ode mě za 60%, i když jsem hrozně chtěl jít výš a plně chápu, že jsem v menšině; pravděpodobně se jen od cílovky vzdaluji stále mílovějšími kroky. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Raya je pro mě skvělý mix Kungfu Pandy a Prince Egyptského, přitom si ale drží vlastní osobitost, styl a hrozně hezky se na to dívá. Jen škoda, že to neni víc dospělé jako v případě Prince Egyptského. Ubral bych na ukecanosti Sisu (proč jako drak mluví :/ )?. Jakmile začne neřízeně kecat, tak to ve vteřině podráží nohy serióznosti a jde to okatě víc pro děcka, což je škoda. Posledních 20 minut je ale geniálních, jako z jiného, toho dospělejšího filmu. Takže jo, celkově jsem to žral a přiznám se, že mě emočně animák dlouho takto nesetnul :)). Animačně absolutní top a soundrack si rozhodně pustím! 4.5* ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Máme tady teprve březen a už tu je animák roku tohle nejspíše nikdo nepřekoná na to, že je to režisérů prvotina tak pecka . Navíc se jedná o atypický animák z poslední doby není zde ani jedna písnička a nikdo nezpívá (což bude asi ten problém u lidí , že to nemá minimálně 80 procent, ale aktuálně 76 procent) a celkově to nemá ani žádnou zapamatovatelnou hudbu. Tohle trhne jakýkoliv animák od Pixaru jelikož ty emoce jsou zde reálné a těm postavám to opravdu věříte neuráží se zde lidi co něco dokázaly (zdravíme Pixar a animák Duši kdo viděl ví co myslím) není zde tupý humor pro malé parchanty (zdravíme opět Pixar speciálně Duši) a celkově to krásně odsýpá. Veškeré scény s vodou jsou to nejlepší co kdy v animácích kdy uvidíte a je to pastva pro oči postava Sisu je nejlepší vedlejší postava v animácích za minimálně 3 roky a takového Olafa z Ledového Království překoná jak nic navíc se nemusí pitvořit, zpívat a dělat ze sebe dementku. Doufám , že někdy vznikne i druhý díl a nedělají z toho posraný seriál jak je poslední dobou zvykem. 100 procent tady není co řešit P.s. kdyby měl někdo zájem i o knihu tak bude brzy v prodeji https://www.knizniklub.cz/knihy/532082-raya-a-drak-pribeh-podle-filmu.html P.s. 2 díky za titulky titulkomat jsem rád, že je vydal tak rychle ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • V celém filmu najdeme pouze jedinou zpívanou skladbu, která je v závěrečných titulcích. Jedná se tak o patnáctý film studia Disney, který netypicky postrádá muzikální složku. (Najlvin)
  • Původní datum vydání filmu bylo 25. listopadu 2020, ale kvůli pandemii covid-19 byla premiéra přesunuta na 12. března 2021. (ČSFD)

Související novinky

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Reklama

Reklama