Reklama

Reklama

Mořská horečka

  • Česko Nebezpečí z hlubin (více)
Trailer 1

Študentka morskej biológie Siobhán (Hermione Corfield) musí opustiť pohodlie vedeckého laboratória a v rámci štúdia sa spolu s poverčivou posádkou vydať na týždennú plavbu rybárskou loďou, kde má zdokumentovať podmorský život. Prvá takáto príležitosť sa naskytne, keď ich loď uviazne uprostred oceánu a u členov posádky sa začnú objavovať príznaky neznámej infekcie. Siobhán tak musí využiť všetky svoje vedomosti a aj za cenu ľudských životov zabrániť rozšíreniu nákazy na pevninu... (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (63)

tron 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som chcel napísať „Vec na vode“, ale ono to nakoniec s Carpenterovým slávnym sci-fi hororom v skutočnosti nemá až tak veľa spoločného. Dokonca netuším, či to môžem s čistým svedomím označiť za stopercentný horor. Niektoré scény k tomu bez debaty zvádzajú, ale v konečnom efekte fakt neviem. Herci sú typovo slušne vybratí, ale žiadny z nich nepredvádza zázrak, niektoré scény sú nepríjemne realistické a teda nepríjemné a atmosféra na lodi uprostred mora sa robí sama. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že v řadě scén působí Sea Fever trošku podfinancovaně, nicméně čekat od laciné evropské koprodukce hollywoodské triky by mohl jen prosťáček prostinký. Horší je, že celovečerně debutující režisérka příliš přesvědčivě nedokázala podat ani stupňující se ponorku mezi postavami a z jejich nezávidění hodné situace vykřesat trochu toho filmového napětí. Tajemno mořských hlubin na mě ale stejně zase fungovalo, mám pro tyhle náměty slabost, takže slabší trojku dám. Každopádně letošní Underwater mě potěšil násobně víc. ()

Reklama

Adalbert 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v rámci AFO 2022: Neasa Hardiman ve svém snímku pracuje s téměř totožným materiálem, který je širokému publiku známý z legendárních počinů jako jsou Alien nebo The Thing. To, že by měla Sea Fever tyto filmy překonat snad ani nelze očekávat, nicméně přiblížit se jim alespoň mohla. Bohužel se jedná jen o slabý odvárek, který v některých pasážích působí až bizarním dojmem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemný sci-fi horor z mořského prostředí, na němž je sice vidět menší rozpočet, ale to se týká zejména speciálních efektů. Tedy udělané jsou dobře, ale není jich mnoho. Komorní námořnické drama tak trochu připomene snímky - Harbinger Down, Věc, Vetřelec aj. Snímek mohl být klidně brutálnější, i když dojde na výstřel očí doprovázený karmínovou fontánou, leč příležitostí k rozkladu těl bylo více. Pěkná paranoická atmosféra, kdo má parazita v sobě a kdo ne, se stupňuje a míří ke katastrofě. Konec si zaslouží pochvalu. Samostatnou hvězdu dávám za podmořské záběry, byť jich samozřejmě mohlo být víc. A neznalí si možná půjdou zjistit, co znamená slovo hadál. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Nevím no - hororové to bylo asi jako košík štěňat a když už tvůrci nepoužili jediný digitální trik, mohli si dát aspoň tu práci zkusit udělat film napínavým. Kdepak. Proč dokáží lidé jako napříklan pan Wan dělat horory bez digi triků tak, aby se filmový divák připosral? Proč ho někdo trošku neobšlehne? Z tohoto se mi chtělo brečet, ale trošku jinou hrůzou.....................moje hodnocení = 2 z 10. ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama