Reklama

Reklama

Ichi the Killer

  • Japonsko Koroshiya 1 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sakra...nezůstal nikdo, kdo by mě zabil. Krví prosáklým příběhem japonského podsvětí nás provází bezohledný stroj na zabíjení Kakihara. Na cestě za svým osudem Ichim předkládá zívající blonďák Evropanům neortodoxní druhy násilí v duchu unikátní asijské cesty. Tento film opravdu není pro diváky se slabšími nervy nebo pro ty, kterým se z většího množství krve dělá nevolno. Režisér Miike své publikum rád šokuje - a ve svém oboru je mistr! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (273)

Jordan 

všechny recenze uživatele

krv, všade krv! mučenie, sekanie, týranie, rezanie a striekanie . . . japonský "tarantino" servíruje krvavú polievku pre silné žalúdky, no robí to s humorom, comixovým nadšením a citom pre doťahovanie motívov, budovanie príbehu, zvláštne postavy a uzatváranie jednotlivých osudov - takže je na míle vzidlaný lecným krvavým béčkam a druhotriednym splatterom; ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Provokativní exploatační film, který působivě inscenuje komiksově stylizované násilí, ale je příliš uzavřen ve svém světě gore atrakcí pro gore atrakce. Zdánlivě příběh mladíka, který je naprogramován vraždit, ačkoliv mu svědomí říká opak, a touží po vykoupení, se příliš točí v kruhu stále opakovaných scén, které film nikam neposouvají. Ve skutečnosti ale je směřování pozornosti na Ichiho pouze zrádnou pastí názvu filmu, protože hlavním (anti)hrdinou filmu je spíše sympatický masochistický psychopat Kakihara, který touží Ichiho najít a nechat se jím mimořádně bolestivě zabít. Jeho motivace je na rozdíl od nevyrovnaného Ichiho sice zvrhlá, ale natolik silně sugerovaná, že si na konci filmu přejeme, aby Ichi Kakiharu zabil, nikoliv kvůli potrestání padoucha, ale abychom mu pomohli splnit jeho "sen" (přičemž úplný závěr filmu - Kakiharova smrt - snový charakter má a dá se jako sen i interpretovat). ()

Reklama

yenn 

všechny recenze uživatele

Oproti Gokudó sengokuši: Fudó je Korošija 1 brutálnější, absurdnější, obsahuje ještě bizarnější postavy a namísto nápaditých úmrtí nápaditá mučení. Na druhé straně hudební složka zaujme pouze v několika scénách. Celkově je Korošija 1 natočen zhruba stejně kvalitně, ovšem bavil mě přeci jen o chlup méně (možná kdyby byl koncentrovanější...). 6/10 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ano - je to úchylné, ano - je to jiné, ale Ne, není to šokující, ač se Takeshi Miike snažil, na mě to nepůsobilo, většinu filmu jsem se nudil, navíc ty nepříliš povedené triky, ta exploze nasilí, která přechází až v komičnost, nelogičnost - jak může Ichi přeseknout podél chlapa nožem zvíci tak max. 5 - 10 cm ( navíc 1 kopnutím !) ? Schválně zkuste si to......no nejde to. I když o logiku v tomhle typu filmu příliš nejde, i když o děj taky ne, ikdyž by člověk přimhouřil oko nad trikovou stránkou, ikdyž bych vzal v potaz, že jsem se na to díval dost unavenej, tak přesto říkám NE, nestojí to za to... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wtf?? Ani Akční, ani Horor, Ale Komedie a Krimi! Neuvěřitelnééé!!! Čekal jsem, že nájemný Vrah Ichi bude Frajer jako blázen a on si tam běhá v obleku Batmana a řeže lidi Botou!! Mega Splatter.. otevřou se dveře a vyletí z nich 25 Litrů krve a 250 Končetin.. Líbíli se mi dvě scény, které Hodnotím pozitivně.. Zbytek k Smíchu! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Když Jijii (Shin'ya Tsukamoto) příjde do domu, tak přes otevřené dveře vidí hrát bojovou hru „Tekken“ na konzoli Sony Playstation. (Yoshimitsu)
  • Divákům na Torontském mezinárodním filmovém festivalu byly při vstupu do sálu, kde byl Ichi promítán, podávány i papírové pytlíky na zvracení. (Divočák)
  • Střecha činžovního domu, na níž se odehraje závěrečný souboj Kakihary a Ichiho, je ta stejná střecha, na níž v Miikeho dalším filmu Dead or Alive: Hanzaisha vypráví policista o vraždách a o Yakuze. (Divočák)

Reklama

Reklama