Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jinejch filmů na téma novej učitel v nějaký příšerný škole (např. Nebezpečné myšlenky nebo Ukaž, co umíš), kde nakonec i ty nejproblémovější žáci toho učitele začnou brát pomalu jako nejlepšího kámoše, tady několik žáků učitele rádo fakt nemá a ten učitel nemá rád je. Díky tomu vydrží až do úplnýho konce jakási mrazivá atmosféra a napětí, jak to vlastně celý dopadne. Finále á la Lovec jelenů mi sice přišlo trochu neuvěřitelný, ale celkově se mi film líbil. Navíc soundtrack obsahuje celkem dobrý songy od Massive attack. 75% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Pominu skvělého Samuela Jacksona -není co vytknout.Již na začátku filmu mě šla mírně na nervy hudba -absolutně rušivá. Co se problematiky amerického školství týče, dohánělo mě to k absurdnímu smíchu -mexikánci šikanují černochy, ač byli ještě nedávno na jedné lodi, leč ti se cítí šikanováni bělochy, ale budou ještě šikanovat i holku z vlastních řad.Neboť kdo se vymyká zábleskem inteligence a snahou se posunout vpřed ,je proti nám. Zmlátit vlastní matku? A co....a tak okolnostmi již jednou zpražený a málem nepřeživší učitel bere posléze spravedlnost do svých rukou, což nemůže dopadnout dobře. Kdo se trochu zajímá o problematiku gangů, ví, že nejhorší jsou mexikánci, následuje zbytek latino.Nedá se to ospravedlnit chudobou, tohle je sběř nejhoršího kalibru.A tak škoda, pane Jacksone....přimlouvala bych se pro větší počet na které se naštvete. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, jsem váš nový učitel a teď z vás grázlů udělám pomocí nějaké pošahané metody super studenty." Že už jste něco podobného viděli? Každý musel vidět jednu z mnoha variací na toto téma. Ale Saumel L. Jackson to vzal jinudy a neotřele. Obratně se vyhýbá klišé a hraje výtečně. Celou dobu jsem si říkal, že film má nakročeno k něčemu velkému a nemusel by to pokazit. A díky bohu nepokazil. Když už bych hledal problémy, došlo by nejspíše na nějaký střih, aby se lépe udrželo tempo. Každopádně spokojenost. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velmi výživný příběh ze školních lavic. K dokonalosti tomu chybí jen fakt, že to není inspirováno skutečností, nýbrž se jedná o smyšlený příběh. Kdyby tenhle příběh napsal sám život, tak by nešlo pouze o věrnou a krutou reflexi dění v těch nejhorších školních prostředích L.A., kde je snaha vzdělávat mladé gangstery, ale také o skutečné odhodlání pedagoga vzít věci do svých rukou a trošku ty grázli vyškolit, když systém zklame. Na druhou stranu, kdo ví, do jaké míry se učitel/scénarista necha inspirovat skutečnostmi, nebo vlastní zkušeností, pudem, touhou či chtíčem se s osobními problémy vypořádat alespoň psanou formou. Ať už je to jakkoliv, tak naspáno a zrežírováno bylo velmi dobře s výtečným Jacksonem v syrovém světě "bezbraných" pedagogů. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Silný smutný a dramatický príbeh o tom, ako systém sa nedokáže vysporiadať s agresivitou mládežníckych gangov a skupín a jedincov v štátnych školách. Aj napriek záveru filmu. S.L. Jacksona som videl hrať už aj lepšie, úloha učiteľa mu veľmi nesedela, hold Sidney Poitier to nebol :). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku a kalifornskom Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Název filmu je odvozen od čísla paragrafu 187, který v USA označuje zabití v sebeobraně. (don corleone)

Reklama

Reklama