Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

brutale 

všechny recenze uživatele

Dráma ako bič!!! Samuel L. Jackson (učiteľ Garfield), obklopený, grázlami strednej školy. Jackson pod taktovkou Reynoldsa stvárňuje postavu, ktorú absolútne neviete odhadnúť. Príbeh nemá happyend, nekončí ponaučením, ale zobrazuje dekadenciu systému a snahu vs. nezáujem! Keď vo vás niekto zabije vlastné ja, o smrť svojho tela nemáte strach hazardovať. Záver filmu mi mierne vyrazil dych. Scénar 187 (btw kód americkej poície pre vraždu), napísal učiteľ. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný film z prostředí americké "barevné" střední školy. Je docela děsivé, jak se tam studenti chovají k učitelům. Učitel v podání Samuela L. Jacksona se po útoku ze strany studenta vrací zpět k učení. Chuť pro jeho práci mu to nevzalo. Potýká se ale stále se stejnými problémy, které nakonec eskalují do šílených výšin. Je dost překvapivé, kam až to zajde. Po všeobecném zavržení kolegy a studenty už mu moc rozumných východisek nezbývá... Skvělý výkon. "Tak dělej!" ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

187 je v americkem policejnim slangu kod pro vrazdu. Hlavni hrdina proziva striktni fullkontakt s realitou americkeho skolstvi, a to bez hollywoodskeho prikraslovani. Ze sve pozice ucitele i pres osobni traumata opet riskuje obet nejvyssi. Fantasticky zahrane a ne zrovna optimisticke drama ze skolniho prostredi. Nepravem trochu zapomenuty snimek s trpkym poselstvim o stavu americke spolecnosti / skolstvi. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Dráma z učiteľského prostredia, ktorá na túto tému ide z trochu iného konca. Kevin Reynolds je solídny režisér a hoci scenár je v niektorých chvíľach trošilinku pritiahnutý za vlasy, všetko to zozadu istia výborní herci. Samuel L. Jackson je jeden z mojich obľúbencov a je naozaj ťažké nájsť film, v ktorom by sklamal. Veľmi ma prekvapil mladý Clifton Collins Jr., ktorý bol vynikajúci a týmto výkonom si najskôr po zásluhe zaistil kariéru. Rozhodne sa oplatí pozrieť. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie je to náhodou Pyrrovo víťazstvo?“ Neviem, ako sa to Kevinovi Reynoldsovi v 187 podarilo, faktom je, že sa jedná o výbornú a originálnu drámu s takmer až trilerovou príchuťou a prepracovanou psychologickou zadnou projekciou. Vo fatálnom príbehu, ktorý sa proste nemôže skončiť dobre, dominujú skvelý Samuel L. Jackson ako „nasratý učiteľ s kušou“ a LOVEC JELEŇOV. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/170132/187-80.html ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Když na začátku filmu zkouší Garfield efekt s kolem, tak má na sobě mikinu školy Morehouse College, což je škola, na kterou chodil Samuel L. Jackson. (don corleone)
  • Při natáčení konzultoval štáb některé scény i s teenagery, kteří hráli kompars. (don corleone)
  • Oba rodiče Samuela L. Jacksona jsou učitelé, proto ho role tak zaujala, že ji vzal. (don corleone)

Reklama

Reklama