Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování filmu Pravá blondýnka se Elle (Reese Witherspoon) vrací v celé své růžové a načechrané kráse. Je vycházející hvězdou v advokátní kanceláři a plánuje svatbu s mužem svých snů. Když však zjistí, že její firma zastupuje společnost, která testuje kosmetiku na zvířatech (a dokonce i na rodinných příslušnících milované čivavy Bruisera), stane se odhodlanou bojovnicí za psí práva. A dostane padáka na hodinu. Elle se vydává na křížovou výpravu do Washingtonu, aby vzala věci do svých pečlivě upravených rukou. Do politické arény však není snadné proniknout - zvláště když z moře šedi, černi a námořnické modři vyčníváte jako růžový palec. S pomocí světáckého poslíčka se Elle nakonec podaří přesvědčit kongresmanku Ruddovou, aby ji přijala jako asistentku a umožnila jí prosadit své názory. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Film 'Pravá blondýnka' měl u diváků vcelku úspěch a tak se tvůrci rozhodli natočit další příhody velice naivní, ale úspěšné Elle Woods v podání grandiózní Reese Witherspoon. Tentokrát se vlivem osudu dostane až mezi politiky ve Washingtonu, D.C. Ale bohužel, nějak to moc nevyšlo. Veškeré kouzlo předchozího snímku je pryč. Naivita a ztřeštěné chování růžové blondýnky je již očekáváno a tak už tolik nepobaví. Přesněji řečeno, nepobaví vůbec. Tady zkrátka platí, že opakovaný vtip už není vtipem. Luskání v kongresu má co do činění s trapností. Citovými výjevy se tu dost tlačí na pilu. Dojemné scény úspěšnosti hlavní postavy fungují, což je asi to jediné, co se na celém počinu povedlo. Možná v tom byl i jistý úmysl. Každopádně je tento snímek značně nepovedený a zbytečně shazuje předchozí díl. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Zde přichází druhý díl a je naprosto jiný a ještě působivější v tom bohatším stylu a smysluplnější náplni. JE to již véce o přátelství, o tom, že žena jako blondýnka působí ve světě mužů a dělá zákony, protože má odvahu a dobrou karmu, tedy ví co s ní dělat. Tento film se mi líbil jako dokument možnosti a odvahy ženy, která si stojí za svým a je jí jedno co si o ní říkají lidé, kteří jsou odvahou a svými vnitřními schopnosti pod ní. Nemohu než hodnotit kladně. ()

Reklama

atlee 

všechny recenze uživatele

Ďalší exemplárny príklad toho, ako sa producenti snažia vytrieskať čo najviac prachov z pokračovania komerčne úspešnej prvej časti. Najhoršie na tom je, že sa im to neskutočne podarilo a to aj napriek tomu, že Legally Blonde 2 je ešte väčšia hovadina ako jej staršia sestra. Úplne rovnaké chabé náznaky komickosti, ešte plytkejší príbeh. Trapošina, ktorú si už určite nepozriem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Čakal som teda o niečo horšiu paseku aj keď to bolo miestamy až moc gýčové, či už scenáristicky s nulovými dialógmi alebo zasadením príbehu do kongresu vo Washingtone. Aspoň že tam bolo zopár aj keď malých vtipkov ináč by to putovalo hodne do odpadu. Presnejšie 30% viac nie ale aj tak prikláňam sa dole, Reese dnes to máš za jednotku, nič viac nič menej. Na niektoré herečky stvárňujúce političky sa nedalo pozerať - v skratke bol to jeden veľký otras, prečo musia byť tie najväčšie ohavy. ║Rozpočet $45miliónovTržby USA $90,186,328Tržby Celosvetovo $124,914,842║ samozrejme zdvojnásobenie výšky rozpočtu a automatické spackanie príbehu oproti prvej blondýnke - to je klasika pokračovaní ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Těžko u pokračování hledat cokoli, co by stálo za shlédnutí. Pravá blondýnka totiž v první řadě kopíruje všechno z prvního dílu. Elle je opět růžová, dává si záležet na vlasech, pleti, nehtech a ostatním kolem sebe radí, jak se vylepšit. Kadeřnici nahradila Mary Lynn Rajskub. Opakují se ale i další věci. A protože zápletka také nepatří k nejsilnějším, je těžké hledat tu správnou motivaci ke sledování. Vždyť Elle a její noví přátelé pobíhají od člověka ke člověku, od dveří ke dveřím. Ve filmu se totiž vlastně jinak nic moc neděje a humor se nám již taky vytratil. Není divu. Sami se podívejte, jakou práci za sebou mají režisér a scénárista. Bez zkušeností a potřebné praxe se pustili do filmu s vervou sobě vlastní, ale nevyšlo to. Takže zbývá jediné. Zajímá-li vás, jak to funguje v praxi při vytváření a prosazování zákonů, pak dostanete podrobnou instruktáž, která vám sice k ničemu není, ale možná budete kroutit hlavou stejně jako já. Američané pak nejspíš mohli být značně znechucení. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 90,2 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 124,9 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama