Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestičlenná rodina se přestěhuje do nového domu uprostřed velkoměsta s nadějí, že si v životě přilepší. Jejich sen se však brzy promění v noční můru, neboť v novém domě přebývá něco temného... (Eliott)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (69)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To je presne ten typ hororu, ktorý od začiatku prináša hrôzu a tak to má byť. Hnusná seňora v debilnom hojdacom kresle je samozrejme také klišé, lenže funguje a funguje fakt dobre. Pre mňa silná duchárska záležitosť, toto je niečo čoho sa "bojím". Zaradenie LGBT prvku ma tu vôbec neiritovalo, naopak toto je to pravé uplatnenie pre transsexuálov - strašiť ľudí. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Šesťčlenná rodinka sa nasťahuje do strašidelného bytu, od začiatku ich trápia duchárske vízie, a keď ich najmladší potomok zmizne, je všetko jasné. Plus nejaká potrebná špiritistka do toho celého. Ale funguje to? Áno, funguje. Španieli proste vedia, a kritizovať horor za to, že to tu už bolo miliónkrát... no a čo, že bolo. Tento film tak či tak nenápadne preplával bez toho, aby o jeho existencii niekto tušil, o megafilm roka sa taktiež nejedná, a kto sa vopred zmieri s tým, že je to iba čistý rodinný ľakačkový kúsok bez vyšších ambícií, nemal by mať problém. Do mojej zbierky duchov zapadne akurát. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Zaujalo ma, že tento španielsko-francúzsky horor na svojom Facebooku odporúčal výborný britský spisovateľ Adam Nevill a keďže jeho Rituál sa mi páčil (kniha, aj film), tak som si ho pozrel. A musím dodať, že je to fakt výborná vec. Možno nie nejako extrémne originálna, ale ozaj dobre natočená, tempo je príjemne pomalé, je čas na vyrozprávanie ako príbehu, tak na postavy, ich charakteristiku, vzťahy medzi nimi a podobne. Mal som z toho veľmi pozitívny dojem, ktorý ešte vylepšili strašidelné scény a miestami prekvapivo skvelý vizuál, podporený dobovou atmosférou (dej sa odohráva v 70. rokoch v Madride). ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Európska (presnejšie španielska) verzia príbehu Insidious. Vďaka „nehollywoodskému“ prístupu to funguje, ale to postupné vybudovanie napätia by sa dalo zvládnuť lepšie. Nehovoriac o finálnej scéne. Napriek niektorým chybám dávam slabšiu trojku. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Scénář psali čtyři lidi a přesto je největší slabinou. Hodinu a čtvrt sledujeme projevy zla, lekačky a různě duchálie. Vidíme jak to obtěžuje celou rodinu a s povděkem kvitujeme, že je to bubání v solidní kvalitě a že graduje. Jenže bez příběhu to nestačí. Pro mě osobně je právě ten origin ducha, nebo místa tím nejdůležitějším. Lítajíci příbory, houpajíci se prázdná křesla, pařáty ve tmě....to jsou ohrané propriety....pouhé doplňky pro zatraktivnění příběhu. Škoda, že je to dramaturgicky tak neobratně poskládané. To rozkrývání oč jde, mělo začít aspoň o půl hoďky dřív. Sice by se našlo i pár dalších výtek, ale tato je zásadní. Pintó je šikula, snad se mu do rukou dostane nějaký lepší scénář. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Během úvodních titulků hraje „La Vida Sigue Igual“ od Julio Iglesiase a v 58. minutě hraje z gramofonu „Yo Soy Aquel“ od Raphaela. (Duoscop)

Reklama

Reklama