Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
Velká Británie, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Hudba:

Clannad

Hrají:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(více)

Recenze (232)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Optimální kombinace dobrodružství, romantiky, humoru, napětí a mystiky s povedeným hudebním doprovodem. Za komančů to byla kultovní záležitost a i po letech je to pro mě nejlepší zpracování Robina Hooda. Jen už teď není mojí nejoblíbenější postavou Nasir, ale šerif z Nottinghamu a jeho bratr Hugo. Velký podíl na tom jejich český dabing v podání Postráneckého a Heřmánka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na roky 1984-1986 seriál, ktorý vyzerá dobre, súčasnejšie. To je asi tým, že keď urobíte v historickom filme dobré kostýmy, tak fakt by mal jeho odkaz vydržať. Tu sa to podarilo. Ale inak ako príbeh Robina Hooda by som očakával viac akcie, intríg, zápletok. Tu uviazli v romantickej scenérii a pri historkách v lese či niekde pri lopúchu. A Marian je zase len priemerné dievča, táto postava akoby trpela na to, že to nesmie byť žiadna kráska. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 8.11.1988, réžia českého znenia = ZDENĚK HRUŠKA (ČST Praha) - Naše TV tento seriál už od revolúcie ignorujú a ak sa sem tam aj objaví na obrazovke, tak len v nejakej podivne zostrihanej verzii. Ale jeho fanúšikovia nespia a pripravili DVDripy s pôvodným dabingom ČST. Čakal som pri súčasnom zhliadnutí nudu a pocit nostalgickej hanby, ale mýlil som sa. Táto legenda rokmi nič nestratila zo svojho lesku. TECHNICKÁ POZNÁMKA: Ak rozdelíme pilotnú epizódu a epizódu WAYLANDOVE MEČE na dve časti (tak ako sa pred rokom 1989 vysielali u nás), vychádza konečný počet epizód (aj s epizódami s Connerym) na číslo 26. Pri porovnaní nadabovaných "samodělov" na nete som ale zistil, že v nich chýbajú dve epizódy s Praedom a dve s Connerym. Mrzuté. Žeby sa nadšencom nepodarilo zohnať českú zvukovú stopu ? Alebo ich snáď komančovia neodvysielali ? Ktovie ... (13.9.2009) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hudební motiv 7*. Děj občas kulhá, hodně zachraňuje český dabing (Vašut, Moravec, Zahajský, Töpfer, Postránecký, Heřmánek, Adamovská, Knot). Moje usínací videa. V češtině šly tyto díly: Názvy dílů v uvedení ČST: 1. Robin a čaroděj I. 2. Robin a čaroděj II. 3. Čarodějnice z Elsdonu 4. Sedm chudých rytířů 5. Alan z údolí 6. Králův šašek 7. Waylandovy meče I. 8. Waylandovy meče II. 9. Pán lesů 10. Věštba 11. Největší nepřítel___ Poslední díl končí dost ZAJÍMAVĚ. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

V mládí jsem se na něj díval hodně rád a Robin Hood byl můj obdivovaný hrdina. Nutno říct, že spíše ten filmový, ale i seriálového jsem sledoval. Neměl moc dílů a tak jsem se u toho nestačil začít nudit a viděl jsem všechny. Pravda, Villém Tell byl pro mě zpočátku ještě poutavější a měl lepší znělku, ale zase více dílů a rychleji se ohleděl. Dnes bych se asi na seriálového Robina Hooda už nedíval, ale za příjemné vzpomínky z mládí, to tři hvězdy být můžou. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Seriál byl inspirací pro vytvoření videohry s názvem „Robin Hood: Legenda Sherwoodu“. (Marpe)
  • Původně chtěl producent pro roli Lady Marian Jenny Seagrove, Judi Trott byla až druhou volbou. (Gwilwen)
  • Tento díl Československá televize nenadabovala ani neodvysílala kvůli komunistům, protože se tam objevili Židé. (Marpe)

Reklama

Reklama