Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
Velká Británie, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Hudba:

Clannad

Hrají:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(více)

Recenze (232)

Zagros 

všechny recenze uživatele

V mládí jsem se na něj díval hodně rád a Robin Hood byl můj obdivovaný hrdina. Nutno říct, že spíše ten filmový, ale i seriálového jsem sledoval. Neměl moc dílů a tak jsem se u toho nestačil začít nudit a viděl jsem všechny. Pravda, Villém Tell byl pro mě zpočátku ještě poutavější a měl lepší znělku, ale zase více dílů a rychleji se ohleděl. Dnes bych se asi na seriálového Robina Hooda už nedíval, ale za příjemné vzpomínky z mládí, to tři hvězdy být můžou. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"CO TEDY MÁM DĚLAT?" - "JEDNAT. JEDNAT BEZ VÁHÁNÍ." Hraný zahraniční seriál číslo jedna mých dětských let (SANDOKAN mě tehdy nějak minul). A asi moje první výrazné setkání s akčním žánrem. Ty Robinovy bleskové guerillové přepadovky Gisborneových a šerifových vojáků v Sherwodu jsem miloval a jásal pokaždé, když se vystřelený šíp zabodl skrz kroužkovou zbroj. K tomu mystika a romantika mocně podporované snivou i strašidelnou hudbou. A sympatické obsazení - Ray Winstone (Will Scarlet) měl charizmatu na rozdávání už za mlada. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrovna se dívám na Robina Hooda s Kevinem Costnerem a vzpomněla jsem si na svého dávného oblíbence ze Šervůdu, kterého hrál Majkl Praed a kterého jsem měla vylepeného na zdi...Díky tomu jsem si uvědomila, že to bylo podle mého naprosto nejlepší zpracování této britské legendy, jaké jsem kdy viděla...A taky nejvěrnější...Za mě 88% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Zbojník Robin Hood bol takou pre mňa ikonou hrdinom odmalička, tento seriál som doslova žral. Potom navnadený sme z kamarátmi vystrájali po lesoch a pokusy vyrobiť si luk, či kušu (William Tell) bol zložitou prioritou. A vždy som sa rád vrátil do tohto dobrodružného sveta, či už v tomto seriály alebo kino filmoch či už z Kevinom Costnerom alebo aj Russellom Crowe. /90%/ ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Kulervouci hudba, atmosfera, scenare a to vyvolavani meho pana, Satana/Lucifera/Svetlonose/Jitrenky, pomoci jistych mecu, je neco tak neskutecne dokonaleho!!!! ze jsem to dodnes! nedostal z mysli. Predlohu od Dumase mam, ale na tohle nema! Ni, omylem! A reziroval to Carpenter... hihi, skoda, ze ne TEN. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Důvodem odchodu Michaela Praeda ze seriálu byla nabídka na hlavní roli v muzikálu o Třech mušketýrech na Broadwayi. Bohužel byl tento muzikál ukončen po pouhých devíti odehraných představeních. Ani tak Michael Praed svého odchodu ze seriálu nikdy nelitoval. (Muffino)
  • Ray Winstone při koncipování své role Willa Scarletta vycházel z fotbalového chuligána. (Zdroj: Robin of Sherwood - Making of) (PhillM.)
  • Tento díl Československá televize nenadabovala ani neodvysílala kvůli komunistům, protože se tam objevili Židé. (Marpe)

Reklama

Reklama