Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (350)

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak první polovina filmu byla naprosto uchvacující psychopatická atmosféra s gradující nepříjemně vlezlým strachem z očekávání nadcházejícího zla. Nicméně od scény v kavárně, kde zlo se odkryje a stává se z něho spíš nějaký posedlý terminátor bez jakékoliv psychologie a sofistikovanosti. Za druhou polovinu bych dal 2 hvězdy. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kvůli faktu, že jsem se do filmu vrhl až s dvouměsíčním zpožděním, jsem byl zásadně ovlivněn tím, že nemám čekat moc a bude se jednat o přestřelenější a hůře natočenou verzi skvělého Volného pádu. Takže mě obrovsky překvapilo, že jsem se u filmu vlastně bavil celou dobu a díky tomu, jak je to nepříjemně a hekticky sestříháno, jsem vlastně ani neměl prostor se nudit. Hlavním důvodem, proč jsem se do Vyšinutého pustil (a byl jsem před tím varován), je Russell Crowe, který je u tohoto malého produkčního studia možná tak trošku omylem (spíše než prachy se mu fakt musel líbit scénář), ten je tu však ale správně maniakální a budete z něj mít respekt snad jako z nezastavitelného Terminátora (samozřejmě v kontextu toho, že do něj smolařka Caren Pistorius nevypálí tolik kulek). Hodnocení nakonec také není tak bídné, jako bývaly recenze, takže to zkuste...70% ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jednoduše poctivý, přímočarý a překvapivě i docela brutální napínák, kde jsou legrační připomínky mnoha hodnotitelů stran strašlivých nelogičností bez jediného příkladu. Za mě hlavní hrdinka zejména ZAVOLALA policajty hned, jakmile to bylo nutné a možné a spousta věcí se dá schovat za vyřčenou premisu, že americká policie má opravdu VELKÝ podstav.  Což je natvrdlému divákovi připomenuto minimálně ještě  jednou, když policie nemůže přijet oznamovatelce na pomoc, poněvadž je vytížena hromadnou nehodou, jenž se právě odehrála.  Bezejmenný vrah  je pak mnohem lepší než zdlouhavé vysvětlování jeho osobních motivů. Ve vyprávění (sdělení) o zvyšujícím se násilí ve společnosti je taková persona zkrátka působivější než citlivý psychologický profil nešťastného muže.  Bezskrupulóznost a absence zábran Croweova magora pak působí  autentičtěji a za sebe si říkám, že byste si zřejmě měli od teď dávat pozor, na koho troubíte, taky bych mohl být za volantem já... Srovnání s Volným pádem pak zcela na místě, povedená variace na totéž, jen zde holt více symbolická. Proč vlastně ne za plný počet? ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Na Vyšinutém mě nejvíc bavilo sledovat Russella Crowea a jeho snahu nehrát zbytečně moc dobře, aby nebylo vidět, jak zbytek filmu stojí za prd. Většinou se mu to daří, ačkoliv v pár scénách je evidentní, že se musí hodně držet na uzdě. Jinak tu ale fakt stěží nacházím něco, kvůli čemuž bych mohl tuhle thrillerovou rutinu komukoliv doporučit. Akční scény a honičky jsou natočené bez nápadu, vedlejší postavy jen lehce načrtnuté a těch devadesát minut se zatraceně táhne. Díky sestřihu z reálných událostí, který nám tvůrci pustí spolu s úvodními titulky je navíc očividné, že Vyšinutý by strašně rád byl nejen thrillerem, ale i komentářem k současné stresem prolezlé Americe. A na to je bohužel moc jednoduchý a nezábavný. Popravdě kdyby v tom nehrál Russell Crowe, nevěřím, že by se ten film dostal do kin. A vlastně ani nevěřím, že by někoho zaujal. Nemá čím. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Russel Crowe má už 56 rokov, takže sa na udržiavanie figúry už môže vykašľať, ale treba povedať, že mu v podstate tá nadváha pristane. A urobil dobre, pretože sa premenil v statného šialenca a opätovne potvrdil svoje špičkové herecké kvality. Výsledkom je celkom dobrý psycho thriller, kde vás bude srať len stupidita hlavnej predstaviteľky, ale aj policajta s mínusovým IQ, ktorý by netrafil ani sochu, keby stála pred ním na dva metre. No ten psychopat sa ozaj vydaril, na nič sa nehrá, neskrýva svoj stav ani na verejnosti, koná tak, ako sa na neho patrí, ako blázon. Russel to celé ťahal, tempo je rýchle, má to spád, hluché miesta tu nie sú, príbeh je síce jednoduchší, ale priamočiary, no a jednotlivé nehody a úmrtia boli natočené efektne. Silné tri hviezdy. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Ač se Russell Crowe představí jako Tom Cooper, tak v titulcích je zapsán pouze jako „Man“ („muž“). (Maulincio)
  • Nizozemští diváci zaznamenali pozoruhodnou podobnost mezi příběhem tohoto filmu a nizozemským thrillerem Bumperkleef (2019), který je také o tajemném řidiči, který požaduje omluvu za vnímanou urážku na silnici, po její nepřijetí zahájí neúnavné pronásledování pachatele. Vzhledem k tomu, že film vyšel o necelý rok později, jsou tyto podobnosti s největší pravděpodobností náhodné. (Maulincio)
  • Russell Crowe (Man) řídí Ford F-Series Super Duty z roku 2002, ale v žádném záběru není vidět logo Ford. Rachel (Caren Pistorius) řídí Volvo 960 z roku 1995. (Maulincio)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama