Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (356)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po 5 měsíční pauze opět v kině a Unhinged je příjemné překvápko. Unhinged je slušný Road Rage Thriller se zuřícím býkem Russlem Crowem, který má špatný den a jeho rage eskaluje do maxima při konfrontaci s drzou Caren Pistorius, která dostane takovou lekci do života, že toho bude litovat navždy. Russel pěkně přibral, ale je to neskutečné hovado, který likviduje nekompromisně každého, kdo se mu dostane pod pracky a při jeho násilných útocích, jsem měl obavy, zda nezboří i celý sál. Film je slušná adrenalinová jízda od začátku do konce, kde se ani na chvíli nepoleví noha z plynu, Russel hraje psychopata bezvadně, který budí respekt při každé scéně a potěší i nečekaně velký bodycount, který nemá daleko od dvou cifer a ještě k tomu je to moc hezké tvrdé Rko, což v kině vždy potěší. Příběh sice nepřinese žádný zvrat či překvapení a kdo je hnidopich, tak si pár logických chyb najde, ale já se bavil výborně a vydechl jsem až na konci a to mi v tomhle případě maximálně stačí. Příběh***, Akce****, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe sežral všechny prachy vydělaný svými předchozími hereckými úspěchy. A tak sledujeme, kterak dvou set kilový gladiátor řádí ulicemi v touze zařadit se po bok Nicolase Cage nebo Bruce Willise. V rámci magorů těžká váha. Unhinged se sice místy docela snaží a třeba z hlediska technickýho to není vůbec zlý, scénář je ale směšnej ve všech chvílích, kdy má přijít na řadu logika... A to je sakra často! ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kvůli faktu, že jsem se do filmu vrhl až s dvouměsíčním zpožděním, jsem byl zásadně ovlivněn tím, že nemám čekat moc a bude se jednat o přestřelenější a hůře natočenou verzi skvělého Volného pádu. Takže mě obrovsky překvapilo, že jsem se u filmu vlastně bavil celou dobu a díky tomu, jak je to nepříjemně a hekticky sestříháno, jsem vlastně ani neměl prostor se nudit. Hlavním důvodem, proč jsem se do Vyšinutého pustil (a byl jsem před tím varován), je Russell Crowe, který je u tohoto malého produkčního studia možná tak trošku omylem (spíše než prachy se mu fakt musel líbit scénář), ten je tu však ale správně maniakální a budete z něj mít respekt snad jako z nezastavitelného Terminátora (samozřejmě v kontextu toho, že do něj smolařka Caren Pistorius nevypálí tolik kulek). Hodnocení nakonec také není tak bídné, jako bývaly recenze, takže to zkuste...70% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Vemu to ve zkratce: Russel Crowe až začně bejt teda tim vyšinutým, což je až ve 40 minutě filmu prosím, tak to stojí za to - ta jeho nasranost a hlášky uplná bomba ,,pořád ve tvé omluvě cítím nádech "naser si"..ale největší problém je těch 40 minut před...takže v první půl hodině mě sralo už ty zbytečně táhlý scény, jak čumim na Crowa, co se potí v autě.. film má hodinu dvacet a na tyhle upocený hovna není čas, navíc Crow těma vousama tlustý tváře neschová.. stává se z něj novej Kilmer. Pak nastala teprve odysea.. parta nebo rodina nebo co to kurva mělo bejt TOTÁLNĚ, ale fakt jako TOTÁLNĚ nesympatickejch čůráků, máma nebo hlídač, nebo řidič nebo co to je byla sice pěkná ale ty ostatní postavy? Nakej skurvenej vychytralej rádoby smutnej čurák s učesem jak kdyby ho olízla kráva, samozřejmě se na toho bezvýraznýho kripla lepila hned naka pizda a hned musel ukazat jak je strašne inteligentní, naproti němu sedicí hrozně smutný 15 letý kluk, který se učí ve svém věku prosím HLÁSKOVÁNÍ ano HLÁSKOVÁNÍ v 15 letech? Je retardovanej? Je postiženej? Tvářil se tak. Samozřejmě mindrák z otce, co se o něj nedokáže postarat a háže hnusný držky na mámu no prostě strašnej chudáček v očích pleba v mých očích to byl naprostej čurák. Pak mě pobavila další věc: typka ji řekne do telefonu, že má padáka, za to že stojí v zácpě, ale což voto, typka ji to položí a je JASNĚ SLYŠET JAK TO POLOŽÍ a ta ženská na ní furt mluví i když bylo jasně slyšet, že to položila? Tyvole střihač musel mít taky dobře v hlavě nasráno.. do toho všeho hudba, jak když si zapnu stopky, že si vařim řízek, pak se objevuje na scéně Russel Crow, co vypadá jak po osmi infarktech v jeden čas, nasere se na tu totální pizdu, co se neomluví, protože je to pizda a máme zápletku na scéně.. co se děje pak.. malej čurák začně mluvit o Fortnite strategii, ta jeho strategie je k ničemu, hromada zbytečných keců, dovolím si připomenout, že film má hodinu dvacet a někteří roboti, co tu píšou, že je to realistický, tak jsou asi z planety uran, protože jediný co na tom bylo realistickýho byl možná tak zvukovej efekt v tom supermarketu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, ako som si pri Voľnom páde kopec krát povedal " fuck yeah". Tu som ku koncu neustále premýšľal nad slovíčkom" really?" Unhinged sa môže pochváliť obstojnými 40 minútami. To mu dám bez mrknutia oka. Hoci to nie je žánrovo invenčné, je to natočené svižne a pútavo. A keby si to toto tempo udržalo - hlavne bez tých logických dier, ktoré rád nazývam( túžba zachrániť postavy), mohlo to byť o poznanie lepšie. Problém je že sa pozeráme na celý príbeh z pohľadu hrdinky a nie psychopata. A keďže sa tvorcovia neunúvali rozoberať do detailov motivácie, pôsobí ku koncu práve on veľmi smiešne a nepravdepodobne. Ako niekto, kto sa potrebuje skôr vyspať. Finále je len zmes kecov a hlúpostí, ktoré aj tú priemernosť podkopávajú o triedu nižšie. Jedno obrovské WTF patrí Russellovi. Chlape, čo sa to s tebou stalo? A zároveň tá slabá tretia hviezda za scénu v reštaurácií. Tá je naozaj super a kvôli nej som dúfal, že to pôjde iným smerom, ako to nakoniec išlo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Je to první celovečerní film, který se v amerických kinech dočkal širokého uvedení po pěti měsících (od poloviny března do poloviny srpna 2020) po uzavření kin v důsledku pandemie Covid-19. (Maulincio)
  • Natáčalo sa v americkom štáte Louisiana, predovšetkým v meste New Orleans a priľahlej časti Jefferson Parish. (MikaelSVK)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama