Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 6

Recenze (354)

POMO 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vyhrocené, pomalu do slasher vyvražďovačky. Ovšem zbytečně přepáleně, nedůveyhodně a s logickými hloupostmi. Crowovi by role možná sedla, kdybychom ho neznali coby áčkového charakterního herce. Zvyknout si na něj a docenit jeho výkon coby vyšinutého psychopatického násilníka a vraha je zde takřka nemožné, taky pro jednorozměrnost jeho postavy bez jakéhokoliv vysvětlení příčin. V rámcí žánru naprosto zbytečný film, který svoji bezmozkovitost přehlušuje hrubým násilím. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Vemu to ve zkratce: Russel Crowe až začně bejt teda tim vyšinutým, což je až ve 40 minutě filmu prosím, tak to stojí za to - ta jeho nasranost a hlášky uplná bomba ,,pořád ve tvé omluvě cítím nádech "naser si"..ale největší problém je těch 40 minut před...takže v první půl hodině mě sralo už ty zbytečně táhlý scény, jak čumim na Crowa, co se potí v autě.. film má hodinu dvacet a na tyhle upocený hovna není čas, navíc Crow těma vousama tlustý tváře neschová.. stává se z něj novej Kilmer. Pak nastala teprve odysea.. parta nebo rodina nebo co to kurva mělo bejt TOTÁLNĚ, ale fakt jako TOTÁLNĚ nesympatickejch čůráků, máma nebo hlídač, nebo řidič nebo co to je byla sice pěkná ale ty ostatní postavy? Nakej skurvenej vychytralej rádoby smutnej čurák s učesem jak kdyby ho olízla kráva, samozřejmě se na toho bezvýraznýho kripla lepila hned naka pizda a hned musel ukazat jak je strašne inteligentní, naproti němu sedicí hrozně smutný 15 letý kluk, který se učí ve svém věku prosím HLÁSKOVÁNÍ ano HLÁSKOVÁNÍ v 15 letech? Je retardovanej? Je postiženej? Tvářil se tak. Samozřejmě mindrák z otce, co se o něj nedokáže postarat a háže hnusný držky na mámu no prostě strašnej chudáček v očích pleba v mých očích to byl naprostej čurák. Pak mě pobavila další věc: typka ji řekne do telefonu, že má padáka, za to že stojí v zácpě, ale což voto, typka ji to položí a je JASNĚ SLYŠET JAK TO POLOŽÍ a ta ženská na ní furt mluví i když bylo jasně slyšet, že to položila? Tyvole střihač musel mít taky dobře v hlavě nasráno.. do toho všeho hudba, jak když si zapnu stopky, že si vařim řízek, pak se objevuje na scéně Russel Crow, co vypadá jak po osmi infarktech v jeden čas, nasere se na tu totální pizdu, co se neomluví, protože je to pizda a máme zápletku na scéně.. co se děje pak.. malej čurák začně mluvit o Fortnite strategii, ta jeho strategie je k ničemu, hromada zbytečných keců, dovolím si připomenout, že film má hodinu dvacet a někteří roboti, co tu píšou, že je to realistický, tak jsou asi z planety uran, protože jediný co na tom bylo realistickýho byl možná tak zvukovej efekt v tom supermarketu. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Námět byl slušný, zpracování ale nevyšlo úplně tak, jak bych si představoval. Potěšil mě zejména herecký výkon Russella Crowea, kterému jsem bez potíží uvěřil, že disponuje hmotností porážkového pašíka. Příběh ubíhal ve velmi slušném tempu, já jsem se u něj po celou dobu bavil, ale s ubíhajícím časem mi stále více vadily díry v logice. Příliš jsem nechápal nečinnost policie; buď zase byli všichni policisté na lovu černochů, nebo došlo na BLM- oběti byly bílé, takže žádný spěch. Do toho zase došlo na padesátikilovou ženskou verzi T- 800, kterou by ale asi nezastavil ani hydraulický lis. Kdyby se scénárista víc snažil, klidně bych přitlačil na hodnocení. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe už má svoj vek a s rastúcim kilovým kontom klesá úroveň jeho filmografie. Posledný film, ktorý fakt stál za pozretie je z roku 2016 (Správní chlapi). Vyšinutý je z môjho pohľadu na rozmedzí modrého a červeného % hodnotenia. Rola mu sadla dosť dobre a dodáva potrebnú nepríčetnú hrubú silu. Dej odsejpá, auto akcie viac než dosť. Dve veci však dojmy predsa len zrážajú. Keby polícia pracovala realisticky, tak do 30 minút od úvodných tituliek máme aj tie záverečné. A finálny súboj bol až priveľmi rockyovský. Ak hľadáte film, ktorý si dáte po 22:00 keď sa Vám ešte nechce spať, ale už nemáte kapacitu na niečo seriózne, tak nech sa páči. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

V minulosti sme boli zvyknutí na sofistikovanejšie záležitosti typu The Hitcher, Falling Down alebo Phone Booth a pod. Dnes nám stačí k dokonalosti jednoduchosť typu Unhinged. Prekvapivo to však šliape veľmi dobre a nejaké tie drobné kozmetické chyby sú pomerne ľahko prehliadnuteľné. „Průser“ sa teda rozhodne nekoná. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Tom Cooper (Russell Crowe) jezdí v šedém pick-up novějšího typu s poznávací značkou 711 TPX. (ČSFD)
  • Na konci filmu hraje píseň „The Reaper“ od Keep Shelly In Athens. (Duoscop)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno