Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (série)


Peklo (S01E02)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina hlasuje, jestli ve hře pokračovat, nebo ji ukončit. Jenže realita venku může být stejně nemilosrdná jako hra samotná. (Netflix)

Recenze (53)

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čakal som pokračovanie v krviprelievaní, ale preživší hráči si slobodne a tak nejako veľmi tesne demograticky odhlasujú ukončenie herných radovánok, aby na nich po návrate do svojich civilných životov o to viac dopadla bezútešnosť a bezvýchodiskovosť ich nemajetných a zadĺžených osudov a oni sa ešte radi vrátili k vidine zisku alebo smrti. Miestami že až sociálna dráma, Ind nedostal pol roka výplatu, severokórejská emigrantka potrebuje hotovosť na prevedenie zvyšku famílie cez hranice, stará trhovnica sa nevedomky hrdí úspešným synom defraundantom, ovšem najviac ma pobavila scéna, kde sa na polícii pokúša hlavný hrdina popísať a udať celú hru. Druhý diel rovnako kvalitný. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První eliminační hru přežili, ale dolehl na ně drsný střet představ a reality. Nechtějí, aby noční můra dál pokračovala a vydupou si hlasování. Jenže realita venku zrovna pro ně není nejrůžovější. Sice se dostanou „ven“, ale tím pádem i zpět ke svým mnohdy neřešitelným finančním trablům. Nakonec přichází očekávané představování jednotlivých hráčů, které je utahané stejně jako předchozí hlasování. Namísto tísnivé atmosféry dál ukazujeme třídní rozdíly a je nám jasné, že herní turnaj bude pokračovat. Trochu bych to nadšení brzdil. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hráči zjistili, že ačkoliv hrají o tučnou sumu, je vyplacena téměř jistou smrtí. Tak hlasují, jestli ve hře pokračovat. Většina se shodne, že ne, proto hra končí (zdánlivě). Přitom nás čeká dalších sedm dílů, takže je jasné, že hra bude nějak pokračovat. Alespoň toho tvůrci využili, aby některým postavám dali další důvody pro hraní (při tomhle tempu je mi hned jasné, že se na konci série nic nevyřeší). Co mi vadilo, tak bylo vodění diváka za ručičku opakováním záběrů. Opravdu si tvůrci myslí, že si nepamatuji, co se stalo před 5 minutami, že mu musí napovídat? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velké překvapení a pochopitelný propad v hodnocení. Většina krvelačných fanoušků totiž vyhlížela pokračování jedničky, ale tvůrci se rozhodli pro zcela nečekaný vývoj příběhu a za to plusové body. Dovolit si v takhle nastavené minisérii takovýhle obrat, to chce koule. Po druhém dílu je jasné, že celý příběh je braný mnohem více zeširoka a s mnohem větším důrazem na x postav, než jsme si zprvu mysleli. A že nakonec hra samotná nemusí být a možná ani nebude to hlavní oč tu běží. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani zdaleka jsem nečekal takovou míru komplexnosti díla. Na jednu stranu to sice oceňuji, ale krok zpět byl pro mne velice překvapivou záležitostí. Dovolím si tak konstatovat, že druhá epizoda tím mírně utrpěla a byla výrazně slabší, než ta předchozí. Rozhodně jsem totiž po rychlém rozjezdu prvního dílu nepředpokládal další tanec napříč příběhy všech hlavních postav. Já si vlastně od začátku představoval spíše něco na způsob Battle Royale a podobných krvavých her a tak byl bych dával přednost tomu, kdyby se již tvůrci příběhy jednotlivých postav tolik nezabývali a přistoupili k akci. Ale tak karty jsou rozdány a odsud již očekávám (a doufám) pouze vzestupnou tendenci. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama