Reklama

Reklama

Hra na oliheň

(seriál)
  • Jižní Korea Ojingeo geim (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Stovky hráčů na mizině přijmou zvláštní pozvánku na dětskou hru. Uvnitř na ně čeká lákavá cena, ale může je stát život. (Netflix)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (762)

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 70% - Koncept lákavý, průběh nekompromisní a konkrétní charaktery upřímné tak, že Hře nelze nepodlehnout, nesledovat dál a dál a nenechat se strhnout šílenstvím, kdy na obličeji nosí geometrické obrazce i diváci, kteří by si o korejskou kinematografii ještě před týdnem neopřeli ani ovladač. Nejlepším okamžikem je ale prvotní šok nad tím, co se před protagonisty odehrává. V tu chvíli se snoubí očekávání, napětí i pocit, že na podobnou podívanou jsem i přes znalost Battle Royale nebo Hunger Games čekal spoustu let. Ale ten okamžik už nic nepřekoná a naopak mě brzy rozčiluje, že je publikum neustále o krok před hlavními postavami, aniž by přitom tušilo, co bude dál. Naivita nad tím, co chudáky asi čeká v další hře a vyjevené překvapení z toho, že zase půjde o život, lezou na nervy čím dál víc, stejně jako způsob uvažování a touha spolčovat se s těmi, kteří očividně kují pikle a hrají jenom na sebe. Ze spousty otazníků se potom na samém konci překotně couvá a neherní linka se mi dokonce s radostí vysměje do tváře s tím, že odpovědi přijdou snad možná někdy příště. Údernost je pryč, zvědavost přesto v menší míře zůstává. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jako jo, docela fajn korejská variace na Battle Royale, Hunger Games, Saw, Cube, Escape Room, která se vymyká snahou o relativně dospělý sociální přesah. Jenže na to, jak seriózně se občas tváří, je jádro celé věci úplně banální, a provedení celé akce v detailech dost logicky haprující. Což nevadí u béčkové Escape Room (konceptem je to v podstatě totožně basic), která se nesnaží být ničím jiným, než béčkovou zábavou, ale u Hry na oliheň, která chce být spíš něco jako Parazit, mě to teda občas dost rušilo. A samotnou kapitolou je úplně otřesná linka s VIPs, cringe jak mraky. V nejsilnějších momentech výborné (zvlášť šestá epizoda je drtivá, byť vlastně od začátku do konce dost čitelná), v nejslabších rozpačité. Každopádně v porovnání s loňskou Alice in Borderland o světelnej rok výš. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hollywood je vyřízený, Korea Rulez!!Spojení Netflixu s Jížní Koreou je to nejlepší, co kdy koho napadlo a vznikla z toho opět parádní podívaná se všemi Korejskými parametry, rysy a atributy a sešly se tu samé velké jména, takže v JK se jedná o silný mainstreamový HIT, který otřásá světem.Variace na Battle Royale a Hunger games po vzoru japonské Alice in Borderland nebyla nikdy tak zábavnější, inteligentnější a znepokojivější. Squid Game jede dle zaryté Korejské šablony a jsou v ní všechny prvky, které každý fanoušek Koree očekává. Tedy originálně zvrácený námět, perfektně napsané a zahrané postavy + jejich silný progress a změny charakteru, nutná dávka akce, násilí a velkého bodycountu, vygradované napětí, věrohodné zvraty, vyšperkovaný vizuál, působivé dialogy, výborně pojaté Melo-Drama pohrávající se s divákovými emocemi a nebyli by to Korejci, kdyby nedošlo i na obchod s bílým masem.- Tolik prvků do sebe zakomponovat a podat to sebevědomě se vztyčeným prostředníkem dokáží jen Korejci a zvládají to opět s přehledem a vyraženým dechem.Dílo číslo 6- pro mne asi nejsilnější a odhalení Bílého Koně mě vyloženě vykouzlilo úsměv na tváři, to jsem nečekal ani v nejmenším. Excellent Job. Potěší i cameo Gong Yoo a Lee Jeong-jae v hlavní, ale hodně netradiční roli. Je to Mazec.Příběh 5/5, Akce 4/5, Humor 1/5, Násilí 5/5, Zábavnost 5/5 Hudba 4/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 5/5, Emoce 4/5, Herci 4/5. 9/10. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Seriál roku, kterej bez kompromisů servíruje dech-beroucí hru plnou podrazů a nedůvěry, prohnilosti a zmrdství současný civilizace. Sice to neni nic novýho, ale svojí režií i scénářem Squid Game hravě přebíjí celou letošní seriálovou tvorbu. Do toho si připočtěte skvělou kameru, super akci, parádně napsaný charaktery a minimum digitálu. A hlavně je to dospělá věc, nic pro přecitlivělý puberťáky, kteří mají bujný virtuální životy, zatímco tomu skutečnýmu se vyhýbají obloukem. Od třetí epizody jedna velká nečekaná jízda! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsáno... Jak odnaučit gamblerství pomocí dětských her snadno a rychle. Hra na oliheň se kromě výborného scénáře, který přes pomalejší úvod a zbytečný epilog chytne a nepustí, se může spolehnout i na přesnou režii a perfektně vybrané herce. Hae-soo Park s přehledem vládne. Každá z her ukazuje jiný aspekt lidskosti a spoustě lidem to nebude po chuti. Upřímně nevím jestli potřebujeme další sérii. Takhle je to super, už ten epilog to malinko kazí. Tak do toho nedloubejte. ()

Galerie (177)

Zajímavosti (88)

  • Hwang Dong-hyuk chodíval do jedné z mnoha čtenářských kaváren v Soulu. Zde se seznámil s japonskými komiksy, které „Hru na oliheň také inspirovaly“. Těmi nejvýraznějšími byly série „Battle Royale“ a „Liar's Game“. Obě zobrazují lidi na okraji společnosti donucené vraždit jeden druhého. (pornogrind)
  • Nápověda skrytá ve vajíčku o tom, jaká bude příští hra, není reálná. I kdyby byl papírek s nápovědou přidán do krmiva pro slepici, do vajíčka by se nedostal. (Dharmma)
  • Seriál měl být původně film. (mikki089)

Související novinky

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (více)

Reklama

Reklama