Reklama

Reklama

Hra na oliheň

(seriál)
  • Jižní Korea Ojingeo geim (více)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Stovky hráčů na mizině přijmou zvláštní pozvánku na dětskou hru. Uvnitř na ně čeká lákavá cena, ale může je stát život. (Netflix)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (762)

Fr 

všechny recenze uživatele

„…HRA ZAČÍNÁ…“ ///    Lidi tady chcípaj jako mouchy – to se musí líbit! Jenže plnění jednotlivých úkolů (her) je zajímavější než děj samotnej. Teda aspoň zpočátku, pak se to kapku vyrovná…Nejde tady ani tak o charaktery (ty vole jde, ale…) – ty jsou (více méně) daný. Spíš o to, jaká se zvolí taktika. Samo, že u her „na život a na smrt“ se musí ty charaktery musej projevit taky. A někdy je to hóóódně (takže Korejsky) dojemný… Napínavá podívaná, kterou v pohodě dáte během dvou dnů, mě ovšem dostatečně neuspokojila. Postupně to ztrácelo tempo a místo psycha (tedy her, ve kterých jde o víc než o násilný sobectví) dostal prostor (zbytečnej) morbid. Navíc závěrečnej díl jsem tak nějak vnitřně nepobral.     ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem lidská troska, která chce zbohatnout. 2.) Věřím lidem.   /// Thx za titule „Kamila Králíková“.     /// PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Len málo filmov či seriálov vyvolá toľko diskusií a taký humbuk, ako tento projekt. Hra na oliheň je krásnou ukážkou toho, že niekedy stačí iba zaujímavý a trochu bláznivý nápad a ľudí to baví. Ja sa priznávam, že k nim tiež patrím, a to každý kto ma pozná dobre vie, že kórejské filmy moc nemusím. Každý diel bol svojim spôsobom zaujímavý, aj keď pár nezaujímavých miest kde sa tempo vytrácalo, by sa tu našlo. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hollywood je vyřízený, Korea Rulez!!Spojení Netflixu s Jížní Koreou je to nejlepší, co kdy koho napadlo a vznikla z toho opět parádní podívaná se všemi Korejskými parametry, rysy a atributy a sešly se tu samé velké jména, takže v JK se jedná o silný mainstreamový HIT, který otřásá světem.Variace na Battle Royale a Hunger games po vzoru japonské Alice in Borderland nebyla nikdy tak zábavnější, inteligentnější a znepokojivější. Squid Game jede dle zaryté Korejské šablony a jsou v ní všechny prvky, které každý fanoušek Koree očekává. Tedy originálně zvrácený námět, perfektně napsané a zahrané postavy + jejich silný progress a změny charakteru, nutná dávka akce, násilí a velkého bodycountu, vygradované napětí, věrohodné zvraty, vyšperkovaný vizuál, působivé dialogy, výborně pojaté Melo-Drama pohrávající se s divákovými emocemi a nebyli by to Korejci, kdyby nedošlo i na obchod s bílým masem.- Tolik prvků do sebe zakomponovat a podat to sebevědomě se vztyčeným prostředníkem dokáží jen Korejci a zvládají to opět s přehledem a vyraženým dechem.Dílo číslo 6- pro mne asi nejsilnější a odhalení Bílého Koně mě vyloženě vykouzlilo úsměv na tváři, to jsem nečekal ani v nejmenším. Excellent Job. Potěší i cameo Gong Yoo a Lee Jeong-jae v hlavní, ale hodně netradiční roli. Je to Mazec.Příběh 5/5, Akce 4/5, Humor 1/5, Násilí 5/5, Zábavnost 5/5 Hudba 4/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 5/5, Emoce 4/5, Herci 4/5. 9/10. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Hodnotím asi trochu prísne,  ale už dlho som nevidel áčkovú produkciu (k dnešném dňu najsledovanejší seriál v histórii Netflixu), tak plnú chýb a logických nezmyslov. Po štvrtú epizódu to ešte nie je tak okaté, neskôr sa začnú hromadiť, a najvyššie hodnotenú časť (s kockami),  mi to už v podstate pokazilo. Raz nechajú všetkých sa vraždiť v spánku, pretože pravidlá neexistujú, neskôr zabijú vlastného, lebo porušil právo na “rovnosť pre všetkých.” Omg, rofl, lol. VIP klub celé zle. Také tie detaily, akože hráč stojí v strede medzi dvoma vojakmi a jeden z nich ho rozstriela samopalom, tie sa mi ani nechcelo počítať. Ten manželský pár, do záveru kockovej epizódy, podľa mňa zabudli dopísať, preto bol až v ďalšej časti. Koniec by som zhrnul ako neuspokojivé finále, prerušené klišé, nasledované najväčším nezmyslom celého seriálu, ukončené ďalšími dvoma klišé a korunované cliffhangerovým klišé. Cez to všetko som si ale Squid game užil, má to nápady, pre západného diváka to prekračuje niektoré zažité hranice, ponúka to hry a krv, a človek si môže pokrytecky zafilozofovať nad zlými peniazmi. Takže návykové, drsné a zábavné. A tiež hlúpe a neskonale predvídateľné. Obľúbené postavy: Cho Sang-woo, Ji-yeong. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potvrzuje se, že Battle Royale potřebuje víc času na propracování postav, aby vám nebylo jejich vyhlazování zcela lhostejné. Povedlo se. Zdařil se skvělý casting. Jediné, co bylo nezvládnuté - dějová linka s policistou a docela trapná karikatura dekadence VIPek. Oproti tomu morální dramata a vývoj postav na jedničku. Škoda, že byl celý děj tak čitelný, že jsem všechna překvápka odhadl daleko předtím, než měla být odhalena. ()

Galerie (177)

Zajímavosti (88)

  • Nápad na obří spalovnu dostal režisér podle koncentračních táborů Auschwitz. (Azurovydrak)
  • V hale se kvůli starým hábitům, jež museli všichni účastníci nosit, dost prášilo. To mělo za následek alergické reakce některých herců. (Azurovydrak)
  • Ikonický tyrkysový hábit, který nosí všichni účastníci hry, jsou ve skutečnosti staré tělocvikářské hadry. (Azurovydrak)

Související novinky

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (více)

Reklama

Reklama