Reklama

Reklama

Stillwater sleduje amerického drsňáka z Oklahomy, který cestuje do Marseille navštívit svou dceru ve vězení za vraždu, o které tvrdí, že ji nespáchala. Konfrontován jazykovou bariérou, kulturními odlišnostmi a komplikovaným právním systémem si Bill Baker ve Francii buduje nový život s jediným cílem – osvobodit svou dceru. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (161)

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že půlka filmu se věnovala hledání spravedlnosti pro dceru a druhá půlka životu v Marseille. Délka filmu je zde hodně znát, zbytečných scén, které neměly moc co říct zde bylo poměrně dost. Postava Matta mi přišla dobrá (tvrdá a upřímná), kde každý jeho úsměv byl těžce vydřený. Tempo bylo ze začátku dobré, poté bohužel zůstalo dlouho stát na jednom místě a film neměl čím nabídnout, akce a detektivní práce zde bylo minimum a rozuzlení mi přišlo vcelku jednoduché. Čekal jsem více, takhle je to čistě průměrný film, který ničím nepřekvapí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Damon ztvárnil oklahomského balíka snažícího se zorientova v multikulturním a vlastně i kulturním francouzském bordelu přesvědčivě, ačkoliv mu k tomu stačil jeden výraz. Problém je, že já v tom příběhu neviděl nic extra. Těch chlapů a ženskejch, kteří se snaží dostat z kriminálu osobu blízkou už tu bylo hafo a ještě hafo bude. A nic na tom nemění ani závěr, který tomu všemu dal trošku jiný rozměr. Chyběly i emoce zejména co se problematického vztahu otce a dcery týče. A uvítal bych  trochu víc nějaké kriminální linky, která tu je jen naznačená. Celkově je na mě film příliš chladný. Čekal jsem víc. 55% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, pekne zahraný, len dosť dlhý a tie twisty, ktoré prišli boli celkom očakávané. Vlastne aj preto, že film je založený na prípade Amandy Knox a ten bol aj sfilmovaný, zdokumentovaný a dosť propagovaný. Od filmu som mal tiež trocha iné očakávania, že ten boj otca za svoju dcéru bude akčnejší, možno nejaké spory v súdnej sieni, dostali sme však skôr vzťahovú drámu a Damonovo nekonečné: "Yes, Madam." ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Slusna, rezisersky i herecky zvladnuta rodinna drama. Matt, topka ako vzdy, vlasaty francuzsky drobec zlaty a i ostatni zucastneni uveritelni. Mozeme sa len domnievat, ako vysluzily policajt vyriesil "nalez". Kazdopadne odporucam. Rozhodne vsak necakajte akcnu jazdu, ci nieco na sposob Neeson-ovho prveho filmu :) . 65% ()

upson 

všechny recenze uživatele

Už je to opravdu delší dobu, co by ve mě film po jeho shlédnutí zanechal hloubavé myšlenky a hořko-sladkou pachuť. Film svým rukopisem odkazuje na cosi z tvorby Clinta Eastwooda. Největším mistrovským kouskem celého filmu je však MATT DAMON!! Snímek na svých prsou táhne jednoznačně ON! Což je o to zvláštnější, protože jeho postava na první pohled nemá co nabídnout, je totiž ztělesněním naprosto jednoduchého a obyčejného člověka. Jeho projev je však tak minimalistický a civilní, až je nesmírně uvěřitelný. Pro Damona by mohl být rok 2021 velmi úspěšný, neboť do kin poputuje i jeho tvůrčí kousek The Last Duel, na kterém se scénáristicky podílel s kolegou Affleckem. V takovýchto případech dostávají herecké ikony nominaci na Oscara celkem běžně. Mattovi bych toho zlatého plešouna za herecký výkon opravdu přál! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Adresa domova postavy Matta Damona, 2823 S Walking Trail Drive, 74074 Stillwater, skutečně existuje. (veronikajel)
  • Abigail Breslin získala vodičské oprávnenie len dva týždne pred natáčaním, nakoľko jedna scéna vyžadovala, aby šoférovala. (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskom Marseille. Scény z Ameriky sa natáčali v štáte Oklahoma. Názov filmu Stillwater je tiež mesto v Oklahome, kde sa taktiež natáčalo. (Real Tom Hardy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama