Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (456)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zřejmě je to Rodriguezem, kterej si po svém dokázal pohrát i s klasickým nenáročným teenagerovským oddechovým více sci-fi než horor filmem, ale na ten film je fakt docela radost pohledět. A možná kdyby to nenatočil Rodriguez, ale někdo jinej, hodnocení by tady bylo mnohem nižší. Jenže tenhle film má i docela (v rámci možností, žánru atd. bla, bla, bla) docela dobré herecké výkony. Milé setkání s Piper Laurie, známější spíše ze seriálu Twin Peaks (hraje tu stejnou svini jako tam he, he) a Famke Janssen jsem poznal až kdesi v půli filmu. Takže, námět nic moc, konec nic moc, ale všechno ostatní docela jde. Když už jsme u toho konce, závěr filmu je přesně ten, kterej nemám rád a ve filmech mi vadí, tady se to dá ale považovat za popkulturní odkaz a hříčku, navíc se přesně o tom konci ve filmu mluví už kdesi od poloviny, takže tady by se to, na rozdíl od jiných filmů, dalo ještě snést a považovat to za jistý druh obskurního popkulturního humoru. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Tradičný sci-fi horor, trochu ale aj netradičný – hlavne čo sa týka všelijakej hávede, ktorá sa vo filme ukáže od malinkého červíčka až po gigantickú obludu (avšak postupnú detailnú premenu nečakajte). Je to len tak rýchlo zbúchané, bez nejakého hlbšieho a prepracovaného scenára, s tradičnými charakterovými teenage postavami. Snáď od filmu nečakáte viac. Je to len príjemná, oddychová, hororová, lacná zábava s partou školákov, ktorí zápasia na svojej škole s mimozemským parazitom. Film hlavne pre mladšiu skupinu divákov (zhruba 15 rokov). Celkom ale moja spokojnosť, aspoň som si oddýchol a pobavil sa. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela slušný scifi horor se sice ohraným dějem, ale zase disponuje slušnými hereckými výkony. Malý hobit Frodo je dobrý jako vždy a přestože hraje ze začátku menší housle, tak v pozdější fázi se stává hlavním tahounem filmu. Mě osobně se snímek docela líbí i když je to vlastně taková mimozemská pohádka. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je svým způsobem zvláštní film. Chvílemi jsou zde děsuplné hororové situace, chvílemi jsou k vidění situace vtipné, a do toho všeho mimozemšťané. A to vše pod režijní taktovkou Roberta Rodrigueze a s několika budoucími hereckými hvězdami. Ale hezky postupně. Dějově je to neuvěřitelně perfektní záležitost. Jedná se o docela nápaditý horor, který skrývá nejedno překvapení od začátku až do konce. Jedná se také o poměrně vtipný film, kdy jsem se perfektně nasmál. A jsou zde k vidění Elijah Wood a Josh Hartnett v hlavních rolích. Ať chci nebo ne, výsledek je skvělý. Film nenudí, herci nenudí, režisér nenudí. Dokonalá souhra a zároveň předpoklad pro zajímavý film. Prostě se na to dobře koukalo a docela rychle to uteklo. Takže z mého pohledu je to určitě nadprůměr, proto dávám čtyři hvězdičky. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Spíše než horor je to postmoderní hříčka s divákem, který už má něco nakoukáno, takže kromě Věci třeba pozná i kompletně vykradený ústřední nápad z Invaze lupičů těl (a film se tím netají, postavy tam na ty filmy přímo vzpomínají). A třebaže to ke konci hodně ztrácí dech, Rodriguez tehdy ještě uměl natolik svižně vyprávět, že to vlastně ani nevadilo a fajnšmekr si užil. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Clea DuVall (Stokely) hrá heterosexuálku predstierajúcu, že je lesba. V skutočnom živote je naozaj lesba. (Arsenal83)

Reklama

Reklama