Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (456)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Spíše než horor je to postmoderní hříčka s divákem, který už má něco nakoukáno, takže kromě Věci třeba pozná i kompletně vykradený ústřední nápad z Invaze lupičů těl (a film se tím netají, postavy tam na ty filmy přímo vzpomínají). A třebaže to ke konci hodně ztrácí dech, Rodriguez tehdy ještě uměl natolik svižně vyprávět, že to vlastně ani nevadilo a fajnšmekr si užil. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zřejmě je to Rodriguezem, kterej si po svém dokázal pohrát i s klasickým nenáročným teenagerovským oddechovým více sci-fi než horor filmem, ale na ten film je fakt docela radost pohledět. A možná kdyby to nenatočil Rodriguez, ale někdo jinej, hodnocení by tady bylo mnohem nižší. Jenže tenhle film má i docela (v rámci možností, žánru atd. bla, bla, bla) docela dobré herecké výkony. Milé setkání s Piper Laurie, známější spíše ze seriálu Twin Peaks (hraje tu stejnou svini jako tam he, he) a Famke Janssen jsem poznal až kdesi v půli filmu. Takže, námět nic moc, konec nic moc, ale všechno ostatní docela jde. Když už jsme u toho konce, závěr filmu je přesně ten, kterej nemám rád a ve filmech mi vadí, tady se to dá ale považovat za popkulturní odkaz a hříčku, navíc se přesně o tom konci ve filmu mluví už kdesi od poloviny, takže tady by se to, na rozdíl od jiných filmů, dalo ještě snést a považovat to za jistý druh obskurního popkulturního humoru. ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Vše je zde tak, jak se na teen horor sluší a patří. Rodriguez natočil parádní odreagovávačku s výbornou hudbou, sympatickým obsazením a vším, co mé srdce potěší... Možná někoho překvapí, že se Fakulta umístila na druhém místě mého osobního žebříčku, ale vysvětlení je prosté. U jiného filmu se mi nestalo, abych si ho pustil 4x za sebou a myslím, že už ani nestane. Můj osobní kultík. (OBELIX TOP FILM - #2) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To najlepšie z môjho pohľadu prišlo hneď na začiatku a to je pesnička od The Offspring - The Kids Aren't Alright, lebo to je proste pecka. A potom sa to už tak viezlo, postupom času sa film v hororových prvkoch aj vylepšoval, ale Fakulta stále nebol taký horor, aký vychádza z našich fakúlt každý rok. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Kevin Williamson bude asi taky dost zajímavej týpek, protože napsal tenhle dost dobrej film, kůl :))) Je to všechno prostě kůl. Od charakterů, které nejsou ploché, jak by se mohlo zdát, přes zpracování, ke všem těm krásným mladým lidem, kteří tam vystupují, až k Another Brick In The Wall, Pt. II., kterážto byla ve filmu použita velmi, velmi kůl, tedy cool :-) ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Keď sú Casey (Elijah Wood) a Delilah (Jordana Brewster) ukrytí v riaditeľni a sledujú učiteľku Olsonovú (Piper Laurie), ako si obleje tvár vodou z pohára, pričom je jasne a zreteľne vidieť, že si tým namočila tvár aj ofinu. V nasledujúcom zábere má však tvár aj vlasy pekné a suché. (tXtX)
  • Scéna s testom na drogy je poctou krvnému testu v horore Vec (1982). (Arsenal83)
  • Keď učiteľ Furlong (Jon Stewart) sotí Zekea (Josh Hartnett) do akvária plného vody, vidíme, ako je pochopiteľne celý mokrý. V ďalšom zábere, keď s partiou vychádzajú z triedy, je však "zázračne" suchý. (tXtX)

Reklama

Reklama