Reklama

Reklama

Zhoubné zlo

  • USA Malignant (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

James Wan se vrací ke svým žánrovým kořenům příběhem o dívce Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd, které bohužel mají daleko k obyčejným snům. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (523)

lamps 

všechny recenze uživatele

Kdyby film hlavně v závěru tak nekašlal na pravidla svého světa (ta obluda jednou nepřemůže osamoceného týpka, podruhé seřeže na hromadu celou policejní stanici) a nenabízel parodii na akci Matrixu, dával bych spokojené 4*. Osmdesátkový koncept Basket Case říznutý Wanovým temným vizuálem a grindhouse násilím je super, a byť pointu vidíme dopředu, čekat na ni je pořád zábava. Zajímavé žánrové osvěžení, škoda jen, že Wan více nelpěl na atmosféře a tajemnosti první hodiny. 70 % ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tuctová epizoda Příběhů ze záhrobí, která začne být zábavná až během echt přepáleného tromovského finále. Problém je, že než se to utrhne ze řetězu, tak tomu předchází celovečerní stopáž čiré nudy, nulového budování tenze, nenápaditého gore, otrockých giallo aluzí, generických postav a neexistující atmosféry. Reálně hrozí, že u toho finále už ani nebudete vzhůru. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Hodný, hodná, hodné... kdo jen to rozhodne? Doktoři jsou hovada, těhulky jsou šik? Maddy skrývá vnady, v hlavě otazník." Mladá paní s hajzlem na hlavě, hlavou v hajzlu a s hajzlem manželem (ale říkal, že už nepije a pracuje na sobě, např. že už ji nebude mlátit tak často), to je pak štěstí v záchodové míse a těhulka si své bříško moc neužije. Už zase. Naopak já, mimochodem Argentem nepolíben a hozen do příběhu jak slepé koťátko do vody, já si to užíval parádně. Maddy promine. Měl jsem pár infarktů při lekačkách a valil jsem bulvy, jak Ta jemná umí být hrubá až drsná a svého protivného hajzla spláchnout do hajzlu, resp. aspoň zavřít do Cely. Když už jsme u cely, útěk z ní byl fajn, včetně kočkování s Holkami za mřížemi, ale následné vyčištění policejní stanice se mi nelíbilo a film připravilo o možnou pátou hvězdu. Tedy, ne že bych měl něco proti masakrování neschopných policajtů (asi se střelnicí v havarijním stavu, takže už dlouhý čas netrénovali se zbraní), ale to množství, to množství... Polovina i třetina by úplně stačila, někdy méně znamená více. Závěrem bych navrhoval minutu ticha za tři plody, zkonzumované bratříčkem a hodné holce Maddy chci popřát hodně štěstí při dalším pokusu o miminko. Protože, cela necela, obávám se, že... ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak James Wan, natočil po dlouhé době relativně originální film, kde se toho nábytku moc nestěhuje a atmosféra funguje dobře. A proč píšu relativně, no protože podobný film, to už byl dříve, jemnuje se Temná polovina a natočil ho George A. Romero a nikdo jiný než samotný Stephen King, napsal ono povídku. Takže nedělejme z Malignanta bůhví jaké terno, obzvlášť když se to terno vypaří hned v úvodu, kdy Wan vykecá celou pointu ve třech minutách a pak jen po zbytek filmu, sledujeme kdy na to přídjou postavy. Gabriel má sice blbé podání, ale jeho ztvárnění je prostě luxusní a když tím myslím luxusní, tak vedle toho vypadá zámeček ve Francii, jako domeček prvního prasátka, než mu ho vlk zfoukne. Gabriel se tak  může zařadit, mezi ty velké mordýře filmového světa a lze jen doufat, že vznikne dvojka, protože to co tady Gabriel předvede, bylo na pěti hvězdu. Za pochvalu stojí i hudba, tady se zase inspirace čerpala z Doomu, ale ta rázná skoro až metalová hudba, tomuhle filmu sedne. Docela mně mrzí, že se film snaží být hororový, byť to horor moc neni, kdyby Wan z toho udělal akční film, tak by snad udělal lépe, protože to mohla být hned větší pohoda a nemusel sem tak čekat, na celkem provařené kliše. Za zmínku taktéž stojí, že už od začátku to směřovalo, k tomu drsnějšímu konci a nakonec to skončí relativně šťastně, ale no tááák. Nicméně, i tak si ty čtyři hvězdičky film zaslouží, protože Wan to v sobě má. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Meh, vždyť to s giallem nemá skoro nic společného. První tři čtvrtiny jsou úplně obyčejný americký hororový kýč, ve kterém zlý duch vypadající jak zmutovaný metalista s ninjovskou dýkou a random nadpřirozenými schopnostmi vraždí lidi a všichni kolem něj se chovají jako debilové - až ve finále konečně začne být zábava, když se Wan konečně rozhodl zahodit tu nudnou duchařinu, kterou do té doby jel, a mžikem přeskočil do čistokrevného japonského body hororu.Ta čtvrthodinová ultragore rubanice na konci je tak fajn, ale proč kvůli tomu přetrpět úvodní hodinu a půl ve které není vůbec nic zajímavého, krom build-upu ke zvratu který je úplně evidentní na míle daleko?(ale vzpomněl jsem si u něj na "evil" twin Barta Simpsona - až mě napadá jestli to není naschvál sebeparodický odkaz/remake) Za mě celý film vyhrává patoložka, ta je tam v jejích dvou scénách úplně ňuňu. 5/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Film měl původně vyjít v kinech v USA 14. srpna 2020, ale premiéra byla studiem Warner Bros. Pictures přesunuta kvůli pandemii covid-19. (Hyperbolic)
  • Nicolas Cage je velkým fanouškem tohoto filmu, označil jej za inspiraci a svůj nejoblíbenější horor roku. (LUKICKK)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Reklama

Reklama