Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

swamp 

všechny recenze uživatele

Ještě před filmy Desperado a Once upon a time in Mexico natočil Robert Rodriguez snímek, který by se k těmto dvěma filmům dal přiřadit, respektive ho připojit před ně. Vzniká tak trilogie, která je nenavazující, ale drží se jednoho tématu, či jedné osoby chcete-li. Tou je el mariachi, muž s pouzdrem na kytaru proklatě nízko.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez ukazuje, že amatérská, nezávislá tvorba, může stát za to, a to i v případě, kdy prostě není dostatek peněz. Když se chce, tak ono to vždycky nějak jde. "El Mariachi" v sobě má skutečně dobré, zajímavé scény, které neztrácejí ani provedením, naopak i díky němu jsou tak dobré. Povedený celovečerní debut, který následuje skvělá filmová smršť. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný děj založený na tradičních prvcích, které jsme mohli vidět už nespočetněkrát někde jinde. Ale ono se to zase na druhou stranu nesnaží tvářit originálně a vůbec si tento snímek na nic nehraje. Je to prostě taková chutná jednohubka. Takový krásný bonus k DVD Desperado. Oba filmy totiž na společném DVD vyšly a alespoň já to tak beru. Bonus k Desperadu. Nic víc, nic míň. [říjen 2005] ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Takhle debutovat asi hned tak někdo neumí . Ty kamerové prostřihy neměli chybičku. Opravdu, asi ta želvička věděla proč do toho městečka neleze!! Pochodování přes silnici bylo evidentně bezpečnější , co kdyby si jí v tom městečku někdo spletl??To El Mariachi zvolil jiný postup a do městečka šel, no a jasně že si ho někdo spletl. A ten někdo byl ještě čistě tak náhodou pěkný gauner.Opravdu dobrý a to že to bylo točený za málo peněz, tím lépe se to oceňuje. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Na začátek bych chtěl podoktnout, že ješte před Mariachim sem viděl Desperada. Musím se ovšem přiklonit na stranu staršího Mariachiho, který mi byl po chuti daleko více. Asi díky svému nízkému rozpočtu a uvěřitelnějšímu závěru, než jaký je k vidění v Desperádovi, kde se na konci strhne až bondovská akční řežba. Proč bondovská? Zkrátka proto, že je naprosto neuvěřitelné, že Banderas neschytá ani kulku v té smršti kulek a salvě výbuchů všude okolo. Až v závěru u mě Desperado ztratil hvězdičku. Mariachi za 4*. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Děj filmu se odehrává ve městě Acuña. Odkazy na toto město se později objeví hned v několika filmech od Quentina Tarantina. V jeho filmu Kill Bill 2 (2004) se hlavní protagonistka Beatrix Kiddo (Uma Thurman) setkává s majitelem bordelu a zároveň šéfem gangu Acuna Boys působící právě v mexické Acuñe. Menší odkazy v podobě fast-foodových kelímků „Acuna Boys“ se objeví i ve filmech Grindhouse: Auto zabiják (2007) a Jackie Brown (1997). (LucasAbelle)
  • Původní scénář byl napsán v angličtině a až později přepsán do španělštiny. (Karlos80)
  • Robert Rodriguez natočil film s přátely, proto byl tak levný. (cariada)

Reklama

Reklama