Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Při znalosti "rozpočtu" a amatérských realizačních podmínek nezbývá než obdivovat, s jakou vervou a talentem Rodriguez svůj debut ošéfoval. Nezkrotně divoká kamera, záběrování, střih a nápady tuto krvavou mexickou (love)story pumpují dynamikou i vtipem. Na 80 minut však nestačí a opakují se, pročež jsem se i docela nudil. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Legendami opředená (léky nafetovaný pokusný králík Rodriguez v potu krve šetřící na rozpočet, dva opravdoví kaskadéři měnící převleky, kompletně vymyšlené závěrečné titulky – za vším stál Rodriguez sám) low-budget stylovka, která pro akci znamená to, co Jacksonovo Bad Taste pro splatter. Mnohokrát omletá klišé dostala nový cool kabátek, který režisér spíchnul pomocí jednoduché kamery, úsměvných fines (zrychlený obraz při vytáčení telefonu) a pořádné porci nadhledu, která tenhleten mix road & revenge movie drží pohromadě. Samozřejmě, kritik se šťouralem v tom uvidí pouze nezdařené stylistické cvičení pro pozdější jízdu, žánrově zatížený fanda naopak velmi svojskou guilty-pleasure zábavičku s tušenou předzvěstí něčeho většího. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"El Mariachi" ... je otázka, jestli má vůbec šanci - a raději ani moc nepřemýšlím nad nadstavbou, jakou je hledání a nalézání štěstí ve zdánlivě mírumilovném texaském městečku. Protože poskytování takového luxusu nemusí být nutně smyslem vyprávění, ve kterém potkáváte zlé sny ... nebo předtuchy. Příběhy podobného ražení si s vámi zpravidla jen tak pohrávají, vyzbrojené černými brýlemi a sarkastickým úsměvem ... a přitom (k vlastnímu překvapení) v některých případech jakoby mimochodem dávají v sázku všechno, co mají - včetně sebe. ()

Ondra16 

všechny recenze uživatele

I když jsem z Desperada viděl jen útržky a Tenkrát v Mexiku mi připadalo přeplácané, musím uznat, že Mariachi je dobrý. Jistě že za sedm tisíc nemůžeme čekat žádné akční hody, takže největší kvality filmu spočívají spíše v nápadech. Gallardo je opravdu věrohodný a to náhodné přichomýtnutí mu uvěříte. Místy neodpovídající (raveová) hudba a třeba nereálné zabití gangsterů navzájem ale nepotěší. Nadruhou stranu Rodriguezovy kamerové vyhrávky, fikaná želvička nebo závěrečných pět minut dělájí z El Mariachiho památný film. U mě však jako srovnání debutů vítězí Gauneři, i když stáli o hodně více. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Neboli hromada knírkatejch mexikánců s kudrlinama. Upřímně, je tam docela dost blbostí a je z toho cítit ještě málo zkušeností s filmem... a nebo ten malej rozpočet. Nejvíc mi na tom vadily ty obrovské díry ve scénáři, pak většina hereckých kreací, chabé zpracování a že to místama vypadalo jak nějaká telenovela nebo indickej film. Chápu okolnosti vzniku a vzhledem k tomu - všechna čest. Celkově to je spíš takové béčko... ale má to dobrej nápad a je to kvalitní základ pro Desperado. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Film je inspirován knihou "Rebel Without a Crew: Or How a 23-Year-Old Filmmaker With $7,000 Became a Hollywood Player", kterou napsal Robert Rodriguez. (Terva)
  • Robert Rodriguez natočil film s přátely, proto byl tak levný. (cariada)
  • Film získal na Sundance Film Festival v roce 1993 Cenu publika. (Karlos80)

Reklama

Reklama