Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Master19 

všechny recenze uživatele

Bezvadně natočený jednoduchý příběh o nešťastné záměně dvou lidí, která od základů změní poměry v zapadlém městečku. Některé záběry jsou naprosto fantastické (např. pohled mariachiho od baru ke stolu za ním a zpátky), u akčních scén je to sice horší (to už vůbec nezmiňuji podivně oranžovou krev), ale všechno doplňují vtipné okamžiky (rychlé vytáčení telefonu, kapela jeden muž, postřílení zabijáků navzájem...). Rozhodně stojí za shlédnutí, jako protipól nějakého "dokonalého" hollywoodského velkofilmu. ()

Ondra16 

všechny recenze uživatele

I když jsem z Desperada viděl jen útržky a Tenkrát v Mexiku mi připadalo přeplácané, musím uznat, že Mariachi je dobrý. Jistě že za sedm tisíc nemůžeme čekat žádné akční hody, takže největší kvality filmu spočívají spíše v nápadech. Gallardo je opravdu věrohodný a to náhodné přichomýtnutí mu uvěříte. Místy neodpovídající (raveová) hudba a třeba nereálné zabití gangsterů navzájem ale nepotěší. Nadruhou stranu Rodriguezovy kamerové vyhrávky, fikaná želvička nebo závěrečných pět minut dělájí z El Mariachiho památný film. U mě však jako srovnání debutů vítězí Gauneři, i když stáli o hodně více. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Poloamatérský film El Mariachi je předzvěstí svého dokonalejšího slavného remaku Desperado vytvořeného stejným režisérem. Dělí je od sebe 3 roky, pár miliónů dolarů, nahrazení neznámých jmen známými herci a mnohem dokonalejší řemeslo. Ale i tak je El Mariachi velmi dobrý a hlavně zábavný film. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=c8gYxguwLvc ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

na to že se jedná o režisérův debut a že film stál sedm tisíc dolarů,které rodriguez získal tak,že na sobě nechal zkoušet nová antibiotika:-)se jedná o celkem zábavnou vykosovačku,na které je bohužel znát málo peněz,nic moc herci,vůbec celkově je film sice velice zajímavý,ale je prostě vidět že je to nízkorozpočtová nezavislá onanie režiséra,ve kterém se ukrývá veliký potenciál.s desperádem nesrovnatelné(jak jinak:-) ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Na začátek bych chtěl podoktnout, že ješte před Mariachim sem viděl Desperada. Musím se ovšem přiklonit na stranu staršího Mariachiho, který mi byl po chuti daleko více. Asi díky svému nízkému rozpočtu a uvěřitelnějšímu závěru, než jaký je k vidění v Desperádovi, kde se na konci strhne až bondovská akční řežba. Proč bondovská? Zkrátka proto, že je naprosto neuvěřitelné, že Banderas neschytá ani kulku v té smršti kulek a salvě výbuchů všude okolo. Až v závěru u mě Desperado ztratil hvězdičku. Mariachi za 4*. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Film získal na Sundance Film Festival v roce 1993 Cenu publika. (Karlos80)
  • Robert Rodriguez se seznámil s Peterem Marquardtem právě během měsíčního pobytu ve farmaceutickém výzkumném oddělení, kde na nich prováděli pokusy. Jednoho dne se s ním Robert bavil, že chce natočil El Mariachi. To se Peterovi hned zalíbilo a chtěl roli, i přestože nemá s herectvím žádné zkušenosti. Robert mu přidělil hlavního padoucha - sám Robert chtěl, aby hlavní padouch nebyl Mexičan (bylo to na tu dobu velice typické). (Diskomuz)
  • Film je inspirován knihou "Rebel Without a Crew: Or How a 23-Year-Old Filmmaker With $7,000 Became a Hollywood Player", kterou napsal Robert Rodriguez. (Terva)

Reklama

Reklama