Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie Mělas to vědět od scénáristy Davida E. Kelleyho (Sedmilhářky) a režisérky Susanne Bierové (Noční recepční) pojednává o úspěšné terapeutce Grace Fraserové (Nicole Kidmanová), jejím manželovi Jonathanovi (Hugh Grant) a milovaném synkovi (Noah Jupe), který navštěvuje prestižní soukromou školu v New Yorku. Jejich zdánlivě idylický život se však znenadání obrátí naruby - bezcitná vražda, zmizelý manžel a místo muže, kterého Grace překvapivě tak málo znala, jen řetězec strašlivých událostí. Nechána napospas katastrofě, která před zraky veřejnosti narůstá do netušených rozměrů, a zděšena tím, že se nedokázala řídit vlastními radami, musí Grace pohřbít svůj dosavadní život a začít kvůli sobě i svému dítěti znovu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (273)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo natahované prostřední části, tak to má větší grády. Přesto musím uznat, že to mělo skvělou atmosféru a divák fakt netušil, jak to tedy je, až do samotného konce. Taky cením, že se tvůrci nevydali cestou šílených zvratů, ale drželi se při zemi. Skvělí herci, zajímavý příběh, dokonalá právnička, a konec zaujal. Takže spokojenost. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto má rád atmosférické krimi príbehy s tým, že záver je nejasný, tak si poriadne užije. Pretože hlavne toto tento seriál ponúka - v podstate do posledných 20 minút je stále otvorených niekoľko možností, kto mohol byť za brutálnou vraždou, motívov je hneď niekoľko. K tomu sa pridáva aj dobrá atmosféra, občasne ladená jemnou, nenápadnou hudbou, či skôr zvukmi, a veľmi dobré konce jednotlivých častí. Avšak na konci si tvorcovia nedali záležať. Nejde ani tak o odhalenie, koniec koncov vrahom mohol byť ktokoľvek, ale o to, ako sa daná osoba začne odrazu správať. Totálna zmena voči sebe aj svojmu okoliu, neočakávané až nepochopiteľné konanie. Toto bolo pre mňa veľmi odfláknuté a vlastne posledná štvrťhodinka sa dá označiť za najhoršiu pasáž celej série. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Slabší kousek, u kterého dokážete na základě svých seriálových a filmových zkušeností bezpečně předvídat, jak by mohl končit. Postavy se chovají sem tam trochu divně a občas litujete, co musí chudák Hugh Grant při přechodu z A do Z hrát, aby vycpal děj šest dílů. Kidmanová už by se neměla obsazovat do ničeho, kde se vášnivě souloží a kde se od její mimicky mrtvé tváře vyžadují hlubší city - vyvalování očí, slzy a neklidné pohyby mě začaly iritovat dost brzy. Pokud nutně potřebujete vidět další seriál o problémech bohatých úspěšných lidí ze Států, jejichž znavený život smetánky rozvíří něco jako vražda nebo produkty nevěry, jistotou je jako vždy Donald Sutherland a výborná černá právnička, black lawyer lives matter! ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Zezačátku pomalé a nepříliš zajímavé, ale postupně to graduje a graduje až do brutálně napínavého a nejlepšího možného konce. Skvěle zahrané (není divu, když je tam tolik hereckých kapacit). Z důvodu chybějících a postupně průběžně dávkovaných informací si prakticky až do posledního dílu nemůžete být jistí, kdo je vrah. Takže to zjevně vidím dost opačně než mnozí zde komentující. Souhlasím ale s tím, že to mohlo být kratší a svižnější. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

6/6 Průměrný thriller Jean Hanff Korelitzové bych zcela určitě vynechala, ale v seriálové podobě, která navazuje na to dobré ze Sedmilhářek (podle obdobně průměrné Liane Moriarty), je to zase velká paráda. Současné quality TV svědčí tvůrci ponechaní ve svém žánru (Kelley a soudnička) a zralé filmové hvězdy, pro které je malé plátno zajímavá změna. Kidmanka bok po boku s Grantem tvoří napětí bez nejmenšího zaváhání a nechávají vedle sebe vyzrát takové jako Lily Rabe, které televize zatím definovala. Občas minisérie s velkými cliffhangery skutečně neuškodí. Je to ostatně trik starý jako kinematografie sama. #hbo ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Herec Michael Devine, který hraje detektiva Paula O'Rourkea, byl skutečným detektivem seržantem newyorské policie i v reálném životě. (MTHRFCKR)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama