Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie Mělas to vědět od scénáristy Davida E. Kelleyho (Sedmilhářky) a režisérky Susanne Bierové (Noční recepční) pojednává o úspěšné terapeutce Grace Fraserové (Nicole Kidmanová), jejím manželovi Jonathanovi (Hugh Grant) a milovaném synkovi (Noah Jupe), který navštěvuje prestižní soukromou školu v New Yorku. Jejich zdánlivě idylický život se však znenadání obrátí naruby - bezcitná vražda, zmizelý manžel a místo muže, kterého Grace překvapivě tak málo znala, jen řetězec strašlivých událostí. Nechána napospas katastrofě, která před zraky veřejnosti narůstá do netušených rozměrů, a zděšena tím, že se nedokázala řídit vlastními radami, musí Grace pohřbít svůj dosavadní život a začít kvůli sobě i svému dítěti znovu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (272)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dívám se dívám, že David E. Kelley, jinak tvůrce mé oblíbená Ally BcBealové, zažívá poslední dobou nové tvůrčí vzepětí. S tímhle napínavým a paranoidním seriálem jsem neměl vůbec problém. Je metodicky krásně vyprávěn tak, že divák ve svých podezřeních nervně těká a je udržován v permanentním očekávání, jak to dopadne. Navíc scény od soudu, které jsou všeobecně mé oblíbené, dodaly vyprávění další šmrnc. A to, co předvádí z hlediska herectví Hugh Grant v dost netradiční roli, je vskutku paráda. Jen škoda natahovaného děje cca v půlce seriálu. 90%. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Undoing je nejslabší ve chvílích, kdy se přizpůsobil premiérovému vysílání s týdenním rozestupem a podřídil tomu vyprávění s šokujícími závěry jednotlivých epizod, snad aby se o tom více mluvilo. Nebylo třeba, je to dobré i tak. Twisty z toho na druhou dobrou nejspíš nevyjdou moc dobře. Nicméně příběh stojící na špatných vlastnostech hlavních postav vůbec nebyl zlý. Je to herecký koncert tria Grant - Kidman - Sutherland a sonda do pavučin lží v jejich vztazích přehraje s přehledem slabší kriminální zápletku. Jinak seriál jako celek funguje, kulisy New Yorku taky, a z režie čiší sebejistota. Na zimní covidové večery to funguje jako dost silné kafe, po kterém není snadné usnout. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na téhle minisérii je nejlepší hlavní herecká trojice - dokonale nečitelný Hugh Grant v možná své vůbec nejlepší dramatické roli, Donald Sutherland, který dostal trestuhodně málo prostoru a standardně skvělá Nicole Kidman. Děj sice nebyl přímo strhující, ale rozhodně dostatečně napínavý a zajímavý a nevím o jediném momentu, který by mě během těch šesti hodin nudil. Uprostřed to sice trošku ztrácí tempo, ale opravdu jen na malou chvíli. Samotné rozuzlení sice nebylo zas až tak nečekané, ale o to zas na druhou stranu v tomhle seriálu zase tolik nejde. První a (tradičně, díkybohu za to) soudní dily rozhodně nejlepší. Výborná věc a jedna z nejzajímavějších televizních věcí loňského roku. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Minimální okruh podezřelých, jedna femme fatale, a nespolehlivá vypravěčka Grace. Minisérie, kterou drží na nohou herecké výkony (zejména Hugh Grant umí výborně přepínat mezi okouzlujícím doktorem a manipulativním sobcem) a dobře rozplánované cliffhangery, takže jí odpustíte i tu občasnou hloupost. Zejména, když se najde vražedná zbraň a v tu chvíli je to jasné, je na škodu předkládat divákům další falešnou stopu. Podzápletka s pachatelovou minulostí mi přišla naprosto zbytečná, když jsme se všechno o tomto charakteru mohli dovědět z jeho konání a od přátel. Konec je pak možná až příliš melodramatický s auty a helikoptérou, nicméně musím uznat, že mi těch šest epizod uteklo jako voda. ()

slord 

všechny recenze uživatele

HBO ponúklo fajn minisériu, ktorá je slušne atmosférická. S napätím pracuje veľmi dobre, postupne odkrýva malé detaily a pohráva sa s divákom, ktorý si nie je ničím istý až do úplného konca. Malo to dobrý potenciál a mohol z toho byť kvalitný zárez, avšak záverečné odhalenie to trochu zkazilo. Ale Grant (zahral to parádne, a divák si nebol pri jeho postave ničím istý) a Kidman (slušne mu sekundovala, aj keď postupom času jej postava stráca na zaujímavosti) zahrali manželský pár veľmi dobre. Ešte by som vypichol aj Donalda Sutherlanda (old fashion cocksucker), ktorý je tú výborný a jeho rola, aj keď nie je nejaká veľká, tak ju dal na pána a bavil ma. Solídna detektívka, ktorú sfúknete celkom rýchlo a nenudíte sa pri jej sledovaní, záver síce nebol bohvieaký, ale celkový dojem z tejto série je dosť fajn. 7/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Herec Michael Devine, který hraje detektiva Paula O'Rourkea, byl skutečným detektivem seržantem newyorské policie i v reálném životě. (MTHRFCKR)
  • V rozhovore pre Harper's Bazaar dostala Matilda De Angelis otázku, ako sa pripravovala na výkon roly postavy, ktorá je úplne nahá a tak zraniteľná. Povedala: "Nie je to prvýkrát, čo som sa ocitla v týchto druhoch scén a situácií. Pred štyrmi rokmi som tvrdo pracovala s trénerom, aby som prekonala tieto hranice, ktoré máme smerom k nahote, čo je niekedy najprirodzenejšia vec na svete. Ale je to niečo, za čo sme sa naučili hanbiť alebo to považujeme za niečo skutočne čudné. Ak však začnete premýšľať o nahote a o svojom tele ako o nástroji na sebavyjadrenie a vyjadrenie emócií, nahota zrazu nie je takým problémom. A je to vlastne oslobodzujúce. Naučila som sa, ako byť ešte viac hrdá, odvážnejšia a  sebavedomejšia, keď som nahá.“ (Weezy22)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama