Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (360)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Podobně kreativní a zábavné bývaly Pixar filmy. Jenže Pixar usnul na vavřínech a dávno není králem animáků. Klaus je v jádru jednoduchý příběh o nápravě jednoho rozmazleného syna boháče, ale podaný tak nenásilně a nevtíravě, že si ho prostě musíte zamilovat. Na druhou stranu má všechny klasické neduhy jednoduchého příběhu a podivné chování postav, takže jsem někdy obracel oči v sloup. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Co začne jako tradičně ukecaný a rozjívený animák, pokračuje jako zimní pohádka, která umí v pravou chvíli zmlknout a jen nechat fungovat interakci pár hlavních postav a kouzlo zasněženého lesa. A to nemluvím o poslední třetině, kdy se mi nejednou po tvářích koulely slzy jako hrachy. Nechápu, jak se mnou takhle nenápadná vánoční ochutnávka dokázala zdánlivě bez potíží vytřít celou emocionální podlahu. ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Pokud máte zrovna pifku na Českou poštu, Klaus tu by tu nenávist mohl aspoň na chvíli zmírnit. Základ je sice klasika o napraveném hříšníkovi, ale podaná nejlepším možným způsobem. Klaus je dojemný, milý, se zajímavou animací, hudbou a napínavými akčními scénami. Je škoda, že když je od Netflixu, nikdy nepoběží v klasické televizi, ono hned by s ním ten Vánoční program vypadal líp. 9/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý vánoční animák o tom, jak vlastně Santa začal roznášet dárky a jak přišel ke svému spřežení a svým pomocníkům. Nebyl na to ale sám, pomáhal mu jeden pošťák. Ten dorazí do tohoto severského městečka, kde lidi pohání jen nenávist. Řídí ho dvě znepřátelené rodiny a těm tento stav vyhovuje. Vše se změní příchodem pošťáka a jeho spoluprací s Klausem. Začnou dětem dávat hračky, a to změní celé město. Ne každému se ale tato změna zamlouvá. "Lidé se musí nenávidět!" ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Úchvatná animace, vpravdě originální interpretace santa-klausovkého mýtu (bacha, revizionismus!), dostalo mě to do té správné vánoční nálady, ale že by to bylo až tak výrazně lepší než jiné vánoční pohádky, kupříkladu Polární expres, s tím bych si dovolil nesouhlasit. Inu, někdy je nutno krotit nadšení. 75% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Od apríla 2015 putoval film po viacerých štúdiách, ktoré ho považovali za "príliš riskantné". Práva naň napokon získal Netflix v novembri 2017. (megajalec)
  • V prvých náčrtoch scenára jedli soby bobule. Filmový tím však čoskoro zistil, že tie sú pre soby jedovaté, tak ich vymenili za mach, ktorý v skutočnosti aj soby zvyčajne jedávajú. (megajalec)
  • V prvních verzích příběhu byl Jesper chudým kominíkem. (mi-ib)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama