Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Střípky zklamání - slibný projekt, ze kterého ovšem zbyla silně diskutabilní kriminálka s diskutabilním scénářem, režií i hereckými výkony. Nevím, ale osobně jsem oba dva ústřední vyšetřovatele sledoval naprosto lhostejně a jejich výkony mne do děje nevtáhly. Filmy o sériových vrazích jsou obvykle o souboji dvou geniálních stran - střet výjimečných mozků i osobností, ať už toho policejního z oddělení vražd, tak i toho zločineckého - tady jsem ale ve stále stejných výrazech Denzela W. i Ramiho M. žádné stopy geniality a brilantních myšlenkových pochodů nezahlédl - jejich herecké kreace spíš jakoby vypadly z nějakého béčka. Střípky jsou bohužel jen průměrná kriminálka s divnou motivací a chováním postav a nenaplněným ambiciozním scénářem... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Další z temných, pomalých detektivek ve stylu Seven, či Tajemné řeky, která je atmosferická, důmyslně poskládaná a svými výrazovými prostředky těžko čitelná, jdoucí proti diváckým očekáváním. Tenzní kriminálka s fantasticky hrajícím Letem a prapodivnou dvojkou Denzel a Malek. Pro Washingtona to není příliš dobře trefená role, ale i tak si ostudu neudělal. Není to na opakovačku, ale tvůrčí úroveň je solidní. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Atraktivní námět přetavený do průměrné kriminálky, v níž se režisér a scenárista John Lee Hancock celou dobu snaží zakrýt fakt, že jeho příběh vlastně vůbec není tak chytrý, jak se celou dobu tváří. Denzel Washington i Jared Leto dělají, co můžou, ani oni ale z téhle plytké záležitosti nevytáhnou víc, než obyčejný zapomenutíhodný thriller. Bohužel. A to jsem se fakt hodně těšil. 5/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se docela těšil - Denzel Washington mě dokázal docela potěšit v obou dílech Equalizera a já tak nějak očekával podobnou akcí nabytou podívanou. Bohužel jsem se jí nedočkal. Psychopatický sériový vrah se sice činil, jenže my jsme vždy byli svědky jen jeho finálního díla (nepočítám-li úvodní akci u pumpy). Což bylo první větší zklamání. Atmosféra byla místy zajímavá, jenže většina filmu je vlastně jen poněkud nudnější sledování policajtů magora Jareda Leta (ten zahrál celkem přesvědčivě), který si z dvojice fízlů dělal vyloženě prdel. Rami Malek není špatný herec, ale do role detektiva z oddělení vražd se mi prostě nehodil a tak mou pozornost více méně zaujala hlavně postava Deacona a jeho „tajemství“ i zvláštní způsob vyšetřování (sbírání důkazů). Jenomže se pořád jen „kroužilo“ kolem dokola, místo abych se dočkal dech beroucí podívané. Dost průměrné krimi-drama. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Byl jsem varován, ale stejně se dal zlákat na Jareda, který zde uplatnil svoji ježíšovskou image celkem s noblesou (podezřelý umaštěný divňák). Jinak bez výraznějšího rukopisu, málo akce a vzrušení, prospělo by temnější, až moc strojených dialogů a neuspokojivý finále, tj. v součtu tvrdý průměr, žádný serial-killer nářez se nekoná. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Albert Sparma (Jared Leto) má v lednici pivo značky Busch, jedná se o totožnou značku piva použitou ve snímku Klub rváčů (1999). (Kuzmik)
  • Aby vyzeral zlovestnejšie, Leto nosí tmavé kontaktné šošovky, keďže oči má modré. (Arsenal83)
  • Snímek je zasazen do října roku 1990. Nasvědčuje tomu filmový plakát snímku Goodfellas (1990) a následně jsou k vidění na pouličním osvětlení halloweenské bannery. (Kuzmik)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama