Reklama

Reklama

Kurýr: Zásilka smrti

  • Velká Británie The Courier (více)
Trailer 1

Obávaný obchodník se zbraněmi Ezekiel Mannings (Gary Oldman) byl po letech destrukční činnosti v podsvětí konečně chycen. Je umístěn do domácího vězení v New Yorku, ale i tak pokračuje v podnikání. Ezekielův bývalý zaměstnanec Nick Murch (Amit Shah) byl vzat pod vládní ochranu jako korunní svědek soudního řízení proti Manningsovi. Ten ale udělá všechno, aby proces zmařil. Najme si zvláštního kurýra (Olga Kurylenko), nepřekonatelnou jezdkyni na motocyklu a nejlepší ve své profesi. Ta má nevědomky doručit zásilku smrtícího plynu na utajenou adresu, kde chrání Nicka. Kurýrka zachrání jeho i sebe před jistou smrtí. Aby Nick mohl splnit to, k čemu se zavázal, kurýrka ho musí ochránit a čelit armádě bezohledných najatých vrahů. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď jsem jako neprůstřelnej? - Pokud tě netrefí do hlavy." Od akčních filmů nečekám žádný velký umění, spíš zábavnej výplach mozku, ale tady jsem dostal jedno velký NIC. Nic s velkým Ň. Akce nudná, jednání postav retardovaný, odlehčenej humor nenalezen a skoro celý je to natočený v jedný garáži. A i když to bylo blbý, tak to bohužel nebylo tak blbý, aby mě to alespoň škodolibě pobavilo. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

He, he, he... Ne. Jako chápu, že pro béčkové akčňáky "na zabití času" je laťka většinou docela nízko, přesto by nebylo špatné se občas pokusit se ji alespoň trochu přiblížit. To že do ansámblu dostanu bondgirl, která by strašně moc chtěla být novou Milou Jovovich (ale moc jí to nejde) a po krku ji pošlu mimo jiné absolutně znuděného Garyho Oldmana (u kterého přemýšlím kolikátý naprosto identický záporák v řadě to už byl) dobrý film rozhodně nedělá. Naprosto trestuhodně nezáživná hodina a půl, kde nemá nápad ani scénář, ani akce, ani choreografie ani samotné řemeslné zpracování. Naprosto ukázkový příklad toho, že i když se budu sebevíc snažit aby to vypadalo efektně, když proto nic neudělám a budu plácat páté přes deváté, bude to tomu odpovídat. Ten závěrečný double twist byl pak už jen krásným plivancem do tváře nejenom divákům co u filmu do závěrečných titulků vydrželi, ale také samotné logice, na které se zdál být film postaven. ()

Reklama

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Samotný film nie je nič extra. Nevžil som sa do deja a akčné scénky ma nudili. Vlastne som pri každej čakal aby už skončila. Olga Kurylenko ma už na konci zenitu ako sexica, ak nie je už nejaký rôčik po ňom a nevytrhne to ani kombinéza a motorka. Ako by napísal niekedy dávnejšie užívateľ h0n24 "Zapomenutelné. Nedoporučuji". ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Doručovatelka ožehavých zásilek je po jednom zpackaném kšeftu nucena ochránit korunního svědka před zkorumpovanými agenty a najatými žoldáky. A protože je shodou okolností bývalou členkou ukrajinských speciálních jednotek, je svým protivníkům rovnocennou soupeřkou. Děj patří k těm nejjednodušším a nejpřímočařejším, což je ale u podobných béček plus, protože tady člověk čeká především nabušenou akci. A v tom je trochu problém. Netvrdím, že se tu pár solidních sekvencí nenašlo, ale celkově to spíš byla houpačka. V jednu chvíli má člověk oči navrch hlavy, v té druhé má pocit, že se nic neděje a to i přesto, že se film snaží využít každou vteřinu. Navíc Adler si občas snaží vypomoct humorem, což mu vůbec nejde. Na průměr to tahají tři gore mňamky a je škoda, že jich nebylo víc a také Olga, která akční hrdinku zvládla solidně. Oldman je sice fajn, ale jeho part by odehrála i krejčovská panna. Dalo se z toho vytřískat mnohem víc. 50% ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

No totální bourač bloků! A aby ne, mělo to všechny předpoklady. Jako vždy nehrající kapitánku ukrajinských rozkuřovaček v hlavní roli, vyšinutého záporného agenta, až xblití trapně parodujícího herectví, zoufale ochrnutého a nesympatického čmouda coby oběť, čtyři prkenné stokilové ovarové krky, které když třicetikilová Olinka choreograficky příšerně upěstičkovala xmrti, jen jim oholili hlavy, nalepili kníry a poslali je neumětelsky předstírat úplně nové prkenné stokilové ovarové krky, jakože posily, režiséra a scénáristu, co se učil řemeslu v dramatickém kroužku při Ústavu pro léčbu mentálních retardací ve velkobritském Memphos upon Avon, úchvatnou garážovou výpravu, mimořádně štědrého bezdomoveckého producenta novodobých Žánkládovek a Segalovek a genitálního skladatele, který zkomponoval úžasně dramatickou hudbu k takovým hitům, jakými jsou například Huge tits housewives anal penetration nebo Horny teen facial cumshots. Jen nechápu, jaxe v téhle žumpě zetkového amatérského porna a na pohřbu kurýrní série ocitnul Stařec. Asi buď někoho sexuálně obtěžoval anebo Zachariáš skvěle kouřil. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Motocykly na natáčení poskytla německá značka BMW. (Rominator)
  • Ezekiel Mannings (Gary Oldman) v domácím vězení (16. minuta filmu) poslouchá árii „Il dolce suono“, která je také součástí koncertního vystoupení ve filmu Pátý element (1997), kde Gary Oldman rovněž ztvárnil hlavní zápornou postavu. (Ceberus)

Reklama

Reklama