Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Slimak 

všechny recenze uživatele

První soubor děsivých, nebo spíše děsivě absurdních povídek je o ždibec lepší než druhé pokračování.Každý příběh má rozhodně něco do sebe a o žádném se nedá říci že by byl slabý.Ovšem u mne osobně vyhrála druhá povídka, one man show OSAMĚLÁ SMRT JORDYHO VERRILLA...ve které exceluje sám Stephen King.To byly časy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako vášnivý čtenář S.Kinga se vždy dopředu děsím, jak bude vypadat jím inspirovaný film (většina je velmi nepovedená). A vida, spojení sil s Romerem přineslo své šťavnaté ovoce. Povídky v comicsovém hávu mají napětí, tajemno, krev, nemrtvé, brouky, překvapení i humor. Osobně mám nejraději Den otců a Bednu, ale i zbylé jsou velmi dobré, zejména švábi, švábi, švábi...Ve Dni otců je nádherný hammerovský hřbitov s báječnou zombie mající oči plné červů. Cosi z bedny má stále hlad a nesmíme zapomenout na Kingovo oblíbené: mrtví se někdy vracejí! Jen nechápu, proč je nahoře kategorie fantasy? Že by krátké obcování s voodoo panenkou hned předurčilo žánr? Jinak zájemcům doporučuji následné comicsové zpracování od Berniho Wrightsona, špičkově nakreslené a hlavně místy daleko brutálnější než film. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $21,028,755Tržby Celosvetovo $-║ Tak z týchto horrorových poviedok som mal triašku ako hrom, ešte v časoch keď som mal asi tak 10rokov, a hlavne z tej o Debne, tú som veru dosť prežíval.... dnes sa aspoň z akejsi nostalgie k tomu vraciam a zostáva mi len možnosť zaspomínať si na detstvo a strach čo mi podobné počiny privodili. Terajšie prehodnotenie tejto "Show hrôzy" nestojí za moc, svojou kvalitou to spĺňa jedine kritéria ako tak v rámci prepracovania masiek, ináč to je všetko riadne béčkové a miestami až nehorázne amatérsky podávané, čo sa dá povedať že to bol aj zámer tvorcov ale asi nechceli aby to tak jednoducho vyznelo a zanechalo len pachuť. Pre dnešného diváka bude táto horror show asi len slabý výkrik do tmy, pri toľkej brutalite čo sa dnes do filmov tlačí. /55%/ ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Romero, jeden z mých nejoblíbenějších režisérů, a King, nad jehož knihami jsem strávila nespočet hodin - od Creepshow jsem očekávala hodně a víceméně se moje očekávání splnila. Povídka první: Vtipná, místy nechutná, ne sice kdovíjak děsivá, ale roztomile pitoreskní -> 4*. Povídka druhá: Stephen King sice ani zdaleka není dobrý herec, ale ty jeho grimasy mě bavily -> 3*. Povídka třetí: Na Leslieho Nielsena jsem zvyklá spíše z komedií a proto mě překvapilo, jak dobře umí zahrát pomstychtivého, nepřejícího a veskrze zákeřného bastarda -> 5*. Povídka čtvrtá: Ta příšera působila poněkud lacině, ale příběh to naštěstí dost zachraňuje -> 4*. Povídka pátá: Nebyla jsem schopna to zkouknout celé, protože mám fóbii ze švábů, ale řekla bych, že lepší jak průměrné to nebude -> 3*. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

„Tušili jste, že horror může být taková legrace?“ Povídkový snímek od zakladatele zombie-žánru George A. Romera, který tu spojil síly se Stephenem Kingem, je plný hereckých es, jejich rozpadávajících se mrtvol a morbidního humoru. Romero se nebál experimentů a zdařile převedl do svého filmu komiksové vyprávění: jednotlivé epizody jsou uváděny animovanými intermezzy, vypjaté scény jsou zvýrazněny kreslenými rámečky či barevným tónováním a obraz se občas dokonce rozdělí do charakteristických komiksových obrázků. Creepshow tato výtvarná stylizace do podoby komiksu určitě jen prospěla a tím se výrazně liší od ostatních povídkových hororů. Dvouhodinová stopáž je pro hororový žánr často drastická, ale díky tomu, že jsou příběhy od sebe tématicky rozlišeny, ztráta pozornosti nebo - nedejbože - nuda nemají prostě šanci. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (13)

  • Stephen King měl alergickou reakci na makeup, který musel nosit při ztvárnění role Jordyho Verrilla. Aby byl vůbec schopný svou roli zahrát, musel být nadopován prášky proti alergii. (Zdroj: ČSFD)
  • Malý chlapec Billy (sběratel časopisu Creepshow) na začátku příběhu je syn Stephena Kinga Joseph Hillstrom King. (Chatterer)
  • Skupina The Black Dahlia Murder natočila podle filmu klip k písni „Everything Went Black“. (The_Second)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama