Reklama

Reklama

Hollywood

(seriál)
  • USA Hollywood
Trailer

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V poválečném Hollywoodu se může skupinka ctižádostivých herců doslova přetrhnout, aby dosáhla svého a uplatnila se v showbyznysu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Moje překvapivě první pořádná zastávka u workoholika Ryana Murphyho. American Horror story jsem vzdal po jednom díle, kdy jsem tušil, že to nebude úplně pro mě a k Hollywoodu jsem nikterak zvlášť nevzhlížel. Vlastně kdyby to psal pro kabelovku FX, jako některé předchozí kousky, a ne pro Netflix, vůbec bych se k seriálu nedostal. Ale jsem rád, že se tak stalo, jelikož tento seriál považuji za zatím nejlepší novinku letošního roku. Plně chápu, že spousta lidí se nepřenese přes sluníčkovou atmosféru (docela by mě zajímalo, jak asi vypadala původní temná verze), protlačování negroidní rasy a homosexuality. Nic z toho, na rozdíl od neurčitých postav v příběhu, nevidíme poprvé a mě zkrátka tak chytil příběh, že jsem stanovil vysoké tempo, jež mám z nedostatku času i ochoty málokdy. Co se týče obsazení, z něho na papíře pochopitelně ční Samara Weaving a Jim Parsons (v prvním díle ho nečekejte), jež hraje maximálně prokreslenou postavu filmového agenta s možná nejsilnějším dějovým obloukem. K mému překvapení mě ale chytly za srdce takřka všechny postavy, zahranými herci, které jsem před tímto seriálem neznal (nemaj zde někteří ani fotky) nebo dlouho nikde neviděl (Holland Taylor z Dva a půl chlapa) a rozšířil si tak obzory. Zdaleka však nejlepším byl Joe Mantello a o jeho postavě nechci vůbec nic prozrazovat, jenom doufám, že jej zas brzy někde uvidím. Netflix v době koronavirové uvedl bezpočet novinek a Hollywood možná trošku a nespravedlivě zapadl, dejte mu šanci nyní a vydržte alespoň pár dílů...9/10 ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Murphyho přenádherná fantazie o tom, jak by to asi bylo, kdyby se už ve zlatý éře Hollywoodu přestala řešit rasa a sexualita a Akademie by třeba taky hodnotila filmy a herce podle jejich opravdové kvality a výkonu. O to víc bolí, že to tak není ani teď, ale brzo se tam dostaneme, já tomu věřím! Poslední epizoda parádní - zasloužený happy end pro všechny, kteří si ho zasloužili, ale nikdy se do nedočkali, casting je hodně povedený (Parsons!) a vemte mě prosím taky do Dreamlandu! Binge watch snů. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriál jednoznačne a jednostranne orientovaný len na to jedno – pseudo utláčané menšiny. Nuž Netflix. Ale aj tak to bolo dobré, hlavne prvá polovica seriálu, a to z dôvodu demaskovania Hollywoodu. Ja som si vôbec nevzal za svoju tú myšlienku utláčania chudákov teplých a černochov. Za svoju som si vzal ideu, ktorá tu bola ukázaná a ktorá možno ani nebola zámerom libtardského režiséra, a to je nastavenie zrkadla Hollywoodu – panuje tam zvrátenosť, vyšinutosť, minimálne dve tretiny ľudí sú tam na práškoch, poriadajú sa tam orgie všetkého druhu a k rolám sa dostávate len skrze posteľ. Bolo to tu ukázané často i vtipne a teda hlavné posolstvo pre mňa plynúce je jasné – nikto z tých takzvaných celebrít si nezaslúži obdiv, nemajú žiadny morálny kredit. ()

montongery 

všechny recenze uživatele

Parádní jednohubka, kterou bych klidně přirovnal k Tarantinově nedávnému Tenkrát v Hollywoodu, i když v pohledu na Hollywood nemohou být víc odlišní. Ale v obou dvou případech je perfektní obsazení, parádní dobová hudba, skvělé kulisy, vše propracované do nejmenšího detailu a prostě stejně geniální zachycení doby a genius loci Zlatého věku v LA. A do toho stejně pohádkové finále z alternativní historie. V čem se tohle dílo zásadně liší od Tarantina, který tento věk pojímá až naivně idylisticky, je, že je zde Hollywood podroben kritice. A tato sebekritika (i když občas naschvál zobrazena přehnaně) je víc než vystihující a dokáže i laikovi prezentovat kontroverze Hollywoodu, které jsou i dnes hojně debatovány a to konečně i v rámci široké veřejnosti. O to si snímku cením víc, protože pouze sebereflexí se nějaký obor může posunout někam dál a vydat se směrem ze zajetých kolejí. Škoda že podobných sebekritických mainstreamových snímků nevzniká více. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Láska na první pohled. Špičková minisérie s luxusní atmosférou, perfektním příběhem a špičkovým obsazením (Jim Parsons, Laura Harrier, Darren Criss, úplně všichni ostatní). Minimum dějové vaty (vlastně jsem žádnou nenašel), děj utíká, k postávám si rychle najdete vztah a i když konec byl jasný dopředu, přesto byl krásný a zamrzelo mně, že druhá série nejspíš opravdu nebude - což je ale zrovna v tomhle případě jen a jen dobře, protože celá tahle záležitost je naprosto perfektní. Vynikající a fascinující studie filmu, společnosti a doby, ačkoliv místy (snad) občas lehce přitažená za vlasy, ale jinak poměrně dost reálná. Dokonalost, která je navíc s každým dílem neustále lepší a lepší. A závěrečné minuty byly opravdový, nefalšovaný doják. Nádherná věc a nejspíš to nejlepší, co Ryan Murphy kdy vytvořil - a to už něco znamená. 95%. ()

Galerie (177)

Zajímavosti (6)

  • Asi polovina kostýmů, které můžeme vidět v seriálu, byly vyrobeny ručně. (SONY_)
  • Každá postava měla specifickou barvu kostýmu. (SONY_)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama