Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deset krásných let se mladá Mija (An Seo Hyun)  starala v srdci jihokorejských hor o svou obří zvířecí společnici Okju. Vše se ale změnilo ve chvíli, kdy se Okji zmocnila nadnárodní společnost Mirando Corporation, která ji přemístila do New Yorku. Bezcitná ředitelka společnosti Lucy Mirando (Tilda Swinton) má se zvířetem své vlastní plány a Mija se musí vydat na dlouhou a náročnou záchrannou misi, aby mohla svou milou Okju dovést zpět domů. Na cestě se ale setkává s dalšími lidmi, kteří mají o osudu zvířete své vlastní představy. (Kiisaki)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (149)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Korejci nám naservírovali další sci-fi šílenost a tenokrát je to o geneticky modifikovaných hrochoprasetech, které mají v budoucnu lidem sloužit pro maso. Ze začátku jsem si klepala na čelo, protože mi téma přišlo zkrátka trhlé. Dále mě také docela slušně zklamal výkon Jakea Gyllenhaala, kterému role prostě nesedla a bylo vídět, že není zvyklý tuhle roli hrát a dost se minul účinkem. Zvířátko bylo roztomile zpracované a příběh se postupem času taky posunul do snesitelných mezí a trochu začal gradovat společně s nástupem Paula Dana a Stevena Yeuna na scénu. Nicméně Korejci mají zkrátka divný styl, který já asi nikdy milovat nebudu. Nechyběla samozřejmě ani extrémně divná Tilda Swinton, na kterou jsme už v těchto divnorolích všichni zvyklí. Závěr byl pro mě dojemný, ale některé pasáže Okji mě nebavily, tudíž univerzální tři hvězdy. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo....jiný. Ale taky hodně zajímavý a dobrý. Všichni vegani, vegetariáni a lidi za práva zvířat tohle budou mít jako svůj kultovní film. Ale doporučuji všem aby se na ten film podivali. Za prví si Okju zamilujete, za druhý téma je aktuální a vtáhne Vás děj. A za třetí je tam chvilkama Gyllenhaal a zase hraje šíleně dobře. Na tenhle film si asi každý musí udělat názor sám ale má co říct i po hereckých nebo po stránkách efektů je to dobrý film. 80% ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Přátelství dívky se zvířátkem, kteří bojují s monstr společností, jsem na plátně už viděla.. Tohle podání je trošku jinačí, cynické, šťavnaté a hlavně svěží.. Spousta diváků považuje film „Okja“ za převratný ekofilm, ale mě přijde, že je „Okja“ naopak relativně nestranná.. Dělá si šoufky ze všech zainteresovaných stran stejnou měrou.. Ze společnosti, jejich zaměstnanců, ekologických aktivistů i drobných rolníků.. Každopádně „Okja“ zachycuje naprosto perfektně věrohodně problematiku velkochovů, takže bych jí charakterizovala i jako naučný film pro všechny slepce, kteří si myslí, že se maso vyrábí v továrně a roste na stromech.. V „Okje“ je sice hodně západního, ale rozhodně nepostrádá ani východní šmrnc.. „Okja“ má sem tam hluché místo, scénáristickou dirku, mrtvý dialog a sem tam odfláknutý vizuální efekt, takže na plný počet * to za mě není.. Pobavilo obsazení takových stár jako např. Jake Gyllenhaal a Tilda Swinton.. Vidět by měli všichni diváci, kteří mají rádi „jiné“ filmy ;-) ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Film se otírá o tabuizovaná i popularizovaná témata, ale čeření jejich vod se vyhýbá. Triky místy působí nedotaženě, na dokreslení příběhu ale bohatě stačí. Snímku tak neprávem vévodí excentrické a roztodivné postavičky, které jsou výraznější než samotné vyprávění, kterému se daří šikovně balancovat mezi dvěma protikladnými stranami. Bipolárnost je však fungující doménou filmu, kde jsou k vidění hororové a bezútěšné pasáže, které se mísí s rodinou podívanou viděnou dětskýma očima. (Netflix) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Úplně obyčejný cirkusácký drama o ochraně zvířete.. něco jako ty filmy co jeli v 90tkách aka 101 dalmatínu, zachrantě vilyho blabla.. napsal bych ktomu něco víc, ale spíš jen napíšu příště to udělat aspon nad věcí, či zlehka s humorem a né jenom drama.. já tyhle filmy o týraných zvířatech nenávidim.. stejně jako filmy s nemocnými lidmy.. nemužu prostě na to koukat. ()

Galerie (161)

Zajímavosti (7)

  • A.L.F je skutočná organizácia, ktorá zachraňuje zvieratá z bitúnkov a klietok a taktiež narušuje ekonomiku veľkých firiem tohto odvetvia. (Astonko)
  • Tvár Okji bola vymodelovaná na vzor Lamantína. Ide o morské zviera aké obýva oblasť od juhovýchodu USA až po severovýchod Južnej Ameriky a karibskú oblasť. (dwdb)

Reklama

Reklama