Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 2

(série)
Trailer 5
USA, 2024, 8 h 35 min (Minutáž: 56–70 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Jefferson Hall, Matthew Needham, Ewan Mitchell (více)
(další profese)

Epizody(8)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (82)

Batahst8 

všechny recenze uživatele

8/10. No hnedka na úvod musím říct, že panuje lehké zklamání. První série se mi líbila, líbila se mi velmi, ale měl jsem s ní jeden zásadní problém, a to že ten celý příběh byl extrémně zrychlený a já si přál, aby se tvůrci víc zdrželi v jednotlivých fázích příběhu. S tímhle druhá sérka problém nemá, ba naopak v některých momentech a linkách se zbytečně prohrabuje a opakuje až mě to začalo extrémně srát (viz. Daemon). Ale kurva, jak já miloval to pomalé politikaření obou stran (víc strany černých), kdy věděli, že každičký tah co provedou zabije tisíce lidí. Připadalo mi to mnohem uvěřitelnější než v první sérii, kdy si sedli ke stolu a řekli si: „Jo, tihle jsou s námi, tihle s námi nejsou a tyhle potřebujeme nějak přesvědčit”. Užíval jsem si i linky méně podstatných postav jako Jaece, Baela a Rhaena. Herecky jsou všichni výteční, obzvlášť Emma D’Arcy jako Rhaenyra si zaslouží nějakou cenu. A oproti první sérii se mi zdá, že se tvůrci víc snažili vykouzlit nějaký kulervoucí záběry. Scenáristicky to sice tentokrát není level Shakespeare, ale i tak se jedná o špičku svého oboru a kdo si to nemyslí, tak zaslouží být upálen Vhagar. I přes to všechno ale panuje lehlé zklamání skrz zbytečně natahované linky a dlouhou stopáž všech epizod, ale rozehraný to je pro třetí sérii opravdu mistrovsky. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

já sem si druhou řadu užil úplně stejně jako tu první a i když chápu že se nevyhne srovnání s GoT, tak tohle prostě není GoT, nikdy nebylo a myslím že to ani nemělo ty ambice (zatím). Je tu tak sice opět málo momentů ze kterým bude divákům padat brada a největší zklamání přišlo ve formě linky blouznícího Daemona, ale osobně mi to bohatě vynahradily jednak akční scény se kterými se sice šetří, ale když už na ně dojde tak stojí za to a jednak dialogy, které tu jsou vynikající stejně jako většina hereckého osazenstva. Samozřejmě že i já čekám od další série že se konečně začne lámat chleba a dojde na tanec draků a minimálně část sem čekal už teď, nicméně ani to mi nezabránilo se touhle sérií královsky bavit. Pokud by náhodou i další série měla tendence oddalovat nevyhnutelné tak je možné že už bych tak benevolentní nebyl, ale to je problém mého budoucího já...90% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, jak moc jsem si užil první řadu, mě překvapilo jak moc se ta druhá pro mě vlastně táhla a až (nesmyslně kontroverzní) finále mě konečně navnadilo na tu správnou vlnu a najednou je konec a nás čeká dvouleté čekání. Největší pohlavek ode mě tvůrci dostávají za Daemonovu linku, kdy evidentně vůbec netušili, kam jeho postavu uklidit na pár dílů. Jinak to jsou pořád ty klasické Trůny, které máme rádi, ač v trošku horší technické kvalitě, což je i dáno větší mírou cgi a vůbec se nedivím, že si tu slibovanou velkou bitvu nechají někdy na potom. 4 série budou tak akorát, jsme v polovině a je cítit, že tvůrci budou trošku natahovat. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už nie som ten malý chlapec, ktorý si púšťal šarkana na dvore. A ešte ani z ďaleka nie som ten dôchodca, čo sa pozerá z okna, aby videl letieť draka. Nechápem tie sťažnosti tu, že: “bolo málo drakov”. Ako jebe Vám nadobro?! Veď draci neexistujú! Ale poviem Vám čo na milión % existuje. A to je zloba a zákernosť ľudí. Preto som Ja, ako nesmierne sympatický, mladý, inteligentný muž, čakal aspoň to, čo nám predvádza väčšina politikov na Slovensku. A teda zákernosť a intrigy s tým spojené, pričom jedine čo ich zaujíma, je boj o moc, no rozhodne nie pomoc. Lenže táto druhá séria, akoby sa zamerala na nepodstatné dialógy či výmeny názorov, ala lakeť Ciganikovej na bradu od Tabak. Fakt som dúfal, že sa to od prvej série celé tak nejak dejovo posunie. Lenže oni nie. Oni z toho chcú spraviť dejovo ponaťahovanú tliachanicu pre umelcov, ktorí budú onanovať nad každým jedným slovom, len aby to vyzeralo tak, že ide o umelecké dielo. Ale kdeže. Veď toto je normálne falošne prezlečený Netflix do kabátu HBO. Ani keby to skrátili o 3 hodiny, ani to by nepomohlo. Žalostný priemer po všetkých stránkach, ktorý viac nebavil, ako zabával, pričom stratiť 8 hodín života, je v dnešnej dobe fakt kurevský prepych. Nuda, nuda, a ešte raz NUDA. ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neočekával jsem, že půjde o epickou akční podívanou, ostatně většinou preferuji intrikaření a politikaření v případě podobných seriálů, ovšem druhá řada to sice nabídla, ale v ne tak lákavé formě, aby mě to nadchnulo. Bylo to na můj vkus příliš unylé s tím, že některé konverzační scény byly vynikající, ale bylo jich málo a přestože měla druhá řada jen osm epizod, některé působily výplňově a to platí i pro dějové linky určitých postav. Chápu, že na rozdíl od Hry o trůny nemají tvůrci k dispozici tolik materiálu, ale to není omluva pro umělé natahování. ()

Galerie (324)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení započalo v dubnu 2023 v Leavesden Studios ve Velké Británii. Několik týdnů se pak točilo ve Španělsku. Posléze se filmaři vrátili do Anglie – kromě ateliérů zavítali do exteriérů Walesu a Surrey, kde se filmovaly např. bitevní scény. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama